Çeşme'nin meşhurlarından Dalyan'ın ünlü Balıkçı Hasan'ı Alaçatı Port içerisindeki yeni restoranıyla lezzet tutkunu müdavimlerini ağırlıyor. 30 yıldır sektörde deneyimli Bülent Bölük ve Avukat Yusuf Umut Devrimci, Balıkçı Hasan'ı Dalyanköy'den Alaçatı Port'a taşıdı. Dalyanköy'ün eski çekiciliğinin, albenisinin kalmadığını, kendisini yeniliyemediğini söyleyen Bülent Bölük; "Balıkçı Hasan'ın müşteri kitlesi artık Dalyan'a gitmiyor. Bu yüzden müşterimiz neredeyse bizim orada olmamız gerekiyor, bu sebeble Port Alaçatı'yı tercih ettik. Eskiden Dalyan'da en çok böceği Balıkçı Hasan satardı. Biz de yine burada balığın yanında böcek ve ıstakozu ön plana çıkarmak için canlı ıstakoz havuzu yaptık. Çünkü, Alaçatı'da kabuklu deniz ürünleri servisi yapan mekan yok. Havuzumuzda; Istakoz, böcek, istiridye, kidonya, midye, deniz tarağı bulunduruyoruz" dedi.
Mutfak şefliğini sektörde 35 yıllık deneyime sahip Osman Usta'ya emanet ettiklerini belirten Bölük, "Yıllardır alışık olduğunuz ara sıcak ve zeytinyağlı soğuk mezelerimizin yanında, ızgarada kaşarlı ve şarap soslu deniz kabukluları, ahtopot ızgara, şarap soslu değişik meyva ve sebze aromalarıyla ahtopot tandır, sakızlı ahtopot, karidesli avakado dolması, permasanlı karides kule, kuşkonmazlı levrek, közlenmiş enginarlı balık, paçero, karides mantı, soya soslu kalamar, şarap soslu kalamar, damla sakızlı Yunan usulü naturel kalamar, semiz otlu ve ıspanak köklü sübye, testi balık kebabı yapıyoruz" diye konuştu.
