Ekmek kapısı sarmaşık

Aydın'ın yöresel ot yemeklerinden biri olan ve baharın müjdesi olarak bilinen sarmaşık otu, birçok köylü vatandaşının ekmek kapısı oldu. Kentte dağlık alanda yetişen ve sevilerek tüketilen sarmaşık otu, semt pazarlarında yerini aldı.

Kendiliğinden yetişen sarmaşık otlarını bin bir zahmetle toplayan köylüler, sarmaşık bağını 5 liradan satışa sunuyor. Yaklaşık iki ay gibi bir dönemi olan sarmaşık otunu satan köylüler, böylelikle kendilerine ek gelir sağlıyor. Yaklaşık 12 yıldır pazarda tezgah açtığını belirten 44 yaşındaki Raziye Kaçmaz, "Sarmaşık otu, özellikle bölgemizde bahar aylarında sevilerek tüketiliyor. Bu anlamda vatandaşlar talep gören bu sarmaşık otunu dağlardan toplayarak tezgahlarımızda satışa sunuyoruz. Böylelikle kendimize ek gelir sağlıyoruz" dedi.

MEHMET KAVAS (AYDIN)

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.