• BIST
    %0.89
    78.384,78
    EURO
    -%0.86
    4,4760
    USD
    %0.66
    3,8608
    GBP
    %0.66
    3,8608
    CHF
    %0.66
    3,8608
    JPY
    %0.66
    3,8608
  • 25°C

’ta simge mekan: Cunda Körfez Restoran

Ayvalık’ta simge mekan: Cunda Körfez Restoran

25.04.2018, 16:06 Güncelleme Tarihi: 25.04.2018, 16:08

, Cunda’nın farklı ve sıra dışı işletmelerinden biri... Nedeni ise her şeyini, yaşamını buraya adamış, ömrünü bu sektörde geçirmiş ’nın varlığı. Her şeyin doğal ve taze olması da öncelikli.

LEZEET DURAKLARI - SEZER ALTAN

2012 yılında kurulan Körfez Restaurant, Cunda'nın vazgeçilmez lezzet duraklarından...
Cunda'ya gelip de Salih Usta'nın enfes lezzetlerinden tatmadan gidilmez. Bazı mekânlar vardır ve oranın sadık müşterileri... Kendine özgü şahsına münhasır bir mekandır.
Körfez Restaurant'ı ve Salih'i de bu işi bilenler iyi bilir. Cunda'ya gelince mutlaka uğrayın, pişman olmazsınız gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.
Mekan sahibi Salih Doğan 1985 yılından itibaren bu sektörde faaliyet gösteriyor, hem mutfakta hem salonda hizmet veriyor. Salih şef yılların birikimini servise yansıtırken, Adanın önde gelen ustaları tecrübelerini eşsiz Ege mutfağı mezeleri ve deniz ürünleri ile müşterilerine sunuyor.
Cunda, Ayvalık'ın gözde merkezlerinden... Hareketli ortamı, taş binaları ve deniz ürünlerinin nefis çeşitlerini sunan restoranlarıyla gerçek bir Ege rüyası...
"Körfez Restaurant" ya da müdavimlerinin daha çok kullandığı ismiyle "Salih'in Yeri" gerek lezzetleri gerek özgün taş binasıyla Cunda'nın simge mekanlarından...
Balık çeşitleri hem bol hem de taptaze. Ferah ortamı, özgün yapısı, titiz personeli ile Cunda ziyaretçilerinin vazgeçemeyeceği bir yer...
Burası, sahil kenarında bir sıra boyunca yan yana uzanan restoranlardan sadece lezzet farkıyla ayrılmıyor... Dip dibe oturmuyorsunuz; sizi rahatsız edecek bur durum yok. Yan masayla, bir curcuna içinde değilsiniz, oldukça dingin ve ferah bir mekân...
Cunda Körfez Restaurant, Ada'nın farklı ve sıra dışı işletmelerinden biri...
Nedeni ise her şeyini, yaşamını buraya adamış ömrünü bu sektörde geçirmiş Salih Usta'nın varlığı. Her şeyin doğal ve taze olması öncelikli.
Tarihi bir binada hizmet veren restoran yaz aylarında bahçede hizmet sunuyor, misafirlerini Cunda'nın eşsiz tarihi dokusuyla baş başa bırakıyor.
Salih Usta son dönemde bu enfes lezzetlerinin yanında, mekanın dekorasyonunda ve bahçede çok özel düzenlemeler yapmış. Çok güzel, ferah iç açıcı ambiyans oluşmuş.

"MESLEĞİM TUTKUM"

Körfez Restaurant'ın işletmecisi 30 yıldır bu sektörde olan Salih Usta işine olan sevgisini bu sözcüklerle ifade ediyor. Salih Usta bu işi sevgi ile yapıyor, her şeyi, hayatı, ritmi, tutkusu. Bu işe yüreğini, sevgisini koyuyor.
Bütün sebzeleri kendisi yetiştiriyor.
Ayvalık'ın meşhur otlarını bizzat kendisi topluyor ve müşterilerine servis ediyor. Öyle ki masada vazoların içindeki çiçekleri bile kendisi dağdan topladığını söylüyor.
Deniz börülcesi, brokoli salatası, midye dolma, lakerda, kalamar salatası, karides salatası, ahtapot salatası, deniz ürünleri kokteyl gibi zengin ürünlerinden oluşan bin bir çeşit mezesi var. Midye tava, kalamar tava, karides bademli, kalamar ızgara, kalamar dolma gibi nefis ara sıcaklar; günlük balık çeşitleri, balık yemek istemeyenler için ızgara çeşitleri ve küçük misafirlerimiz için çocuk mönüsü olarak da köfte ve balık köfte servis ediliyor.
Cunda Körfez Restaurant ailenizle , misafirlerinizle, huzur duyacağınız, birbirinden lezzetli deniz ürünlerini yiyebileceğiniz bir mekan... Örneğin salata, hiç bir yerde bulamayacağınız bir karışım ve lezzette... Salih Usta buraya özgü çok özel bütün ot çeşitlerinin bulunduğu muhteşem bir salata ortaya çıkarmış. Soğuk mezede ise Enginar, yılın her günü masanızda... 370 çeşit farklı ürün sunan mekanda hiçbir yerde bulamayacağınız çok özel lezzetler var.

KÖRFEZ LOKUMU

Salih Usta'nın spesiyali Körfez Lokumu; Sadece deniz ürünlerinden oluşan balık, ahtapot, karides, kalamar ve özel bir sosla kaplandıktan sonra özel sunumuyla servis edilmekte muhteşem bir tat.
Körfez Restaurant'da kültür balığı kesinlikle bulunuyor, yerli kalamar var. Kalamarı tava yerine ızgarada tercih ediliyor.
Bütün kızartmalarda zeytinyağı kullanılıyor. Girit ezmesi; 4 çeşit peynirden oluşan içinde badem, fındık ve cevizden oluşuyor, içine Ayvalık'ın meşhur zeytinyağı da konunca lezzetine doyum olmuyor.
Isırgan otlu fener kavurma da Salih Usta'nın özel lezzetlerinden. Balık çeşitleri mevsimine göre değişmekle birlikte levrek Sarma, asma yaprağında levrek ızgara, dülger'i (Peygamber Balığı) bulmak mümkün. Hatta dil balığının safranlı, beyaz şaraplı kekiklisi yapılıyor. Tatlılar da ise taze lordan yapılan "Körfez tatlısı'nı mutlaka yemelisiniz.
İncir ve kabak gibi her çeşit özel tatlı mevcut.
Son söz; İşinizi sevgi ile yapınca Salih Usta'nınki gibi çok farklı, sıradışı bir mekan ortaya çıkar. Başarılı olmak için onlarca büyük laflar etmeye gerek yok, sevgi ile yapınca oluyor.

Ayvalık’ta simge mekan: Cunda Körfez Restoran haberine yapılan yorumlar ( yorum)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BİZE ULAŞIN