• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST
    %0.89
    78.384,78
    EURO
    -%0.86
    4,4760
    USD
    %0.66
    3,8608
    GBP
    %0.66
    3,8608
    CHF
    %0.66
    3,8608
    JPY
    %0.66
    3,8608
  • 25°C

’nın Akdenizlisi’ ’e lezzetiyle geldi

‘Manisa’nın Akdenizlisi’ İzmir’e lezzetiyle geldi

12.09.2018, 17:02

, 3 yıl önce Organize Sanayi bölgesinde ‘Manisa’nın Akdenizlisi’ sloganı ile hizmete girdi. Şimdi de ’de ’nde lezzetiyle fark yaratıyor. Litany Ristorante’nin menüsü Ege ve Akdeniz mutfaklarının seçkin ürünlerinden oluşuyor

Bu hafta İzmir'in özel mekânlarından birine konuk oluyoruz. Muhteşem körfez manzarası, insanı dinlendiren ve huzur veren dekorasyonu, canlı müziği, özel lezzetleri ve servis kalitesiyle fark yaratan Litany Ristorante A7 Şehir Kulübü'ndeyiz.​ Litany Ristorante'nin menüsü Ege ve Akdeniz mutfaklarının seçkin ürünlerinden oluşuyor. Mekan pizza ve makarna çeşitleri, et, tavuk ve balık menülerinin yanı sıra özenle hazırlanmış şarap menüsü ile dikkat çekiyor.​ Litany şimdi İzmirlilerin yakından tanıdığı İtalyan Şef Nicola Saraceno öncülüğünde, Ege ve Akdeniz lezzetlerinin sunulduğu farklı bir restoran oldu. Litany'nin menüsü, zengin başlangıçları (özellikle bruschettası), pizza ve makarna çeşitleri (özellikle el yapımı lazanya ve pesto soslu gnocchisi çok meşhur) et, tavuk ve balık menüleri ile hizmet veriyor. ( Peynir soslu schnitzeli çok seviliyor. Tavuk menülerinde organik sertifikalı ürünler kullanılıyor.)

ÖNCE MANİSA'DA AÇILDI

Adını ünlü Yunan müzisyen Mikis Teodorakis'in aynı adlı albümünden alan Litany Ristorante, 3 yıl önce Manisa Organize Sanayi bölgesinde 'Manisa'nın Akdenizlisi' sloganı ile hizmete girdi. Güçlü menüsü, güler yüzlü ve müşteri memnuniyetini önemseyen hizmet anlayışıyla kısa zamanda Manisa'nın en beğenilen mekânlarından biri haline geldi. 120 kişi oturma kapasiteli olan ve 12.00- 24.00 saatleri arasında hizmet veren Litany Ristorante, havuz kenarındaki konumuyla, özellikle akşam yemeklerinde sık sık İzmir'e gitmek eğiliminde olan Manisalılar için iyi bir seçenek oluşturdu. Litany bu süreçte yükselişini sürdürdü ve 2017 yılında gezginlerinin oylarıyla değerlendirme yapan, dünyaca ünlü seyahat ve yeme-içme uygulaması TripAdvisor'dan mükemmellik sertifikası aldı. Şık dekorasyonu, güler yüzlü personeli ile sımsıcak bir ev sahipliği yapan Litany'de, canlı müzik de keyfe ayrı keyif katıyor. İzmirlilerin piyanist-şantör olarak tanıyıp sevdiği, Karşıyaka şarkılarıyla ünlü Aziz Özen, çok daha farklı bir performansla her gece konuklarına sesleniyor. Litany'nin müziği de mönüsü gibi yormuyor, aksine huzur ve mutluluk veriyor.
Bayraklı'daki Tepekule Kongre Merkezi'nin çatı katındaki Litany'de ulaşım ve otopark sorunu yok. Özel otoparka sahip mekan, İZBAN Salhane durağınayürüyüş mesafesinde özel bir mekan.

HER YEMEK ŞÖLEN

Yediğimiz her şeyin sadesi, tazesi, doğalı ve yerelinin güzel olduğunu belirten Tepekule Catering & A7 Şehir Kulübü işletmesi ortaklarından Sanver Süzek, "Biz yaşadığımız bu bölgenin, Ege ve Akdeniz'in kendine özgü sade ve doğal gıdalarının ve beslenme alışkanlıklarının önemine inanıyoruz. Sofralarımıza gelen her türlü yiyeceğin üretiminde emeği olan Ayvalıklı zeytin üreticisinden, Foça'lı balıkçıya, Manisa'lı üzüm üreticisinden, Aydınlı incir üreticisine kadar herkese şükran duyuyoruz. Toprağa ve üretime saygı göstermeden, lezzete ve güzel yemeklere ait bir kültürün var olamayacağına inanıyoruz. Görüş ve önerilerinizle her geçen gün daha iyi hizmet vermeyi hedefliyoruz.​ Litany menülerinde tamamen taze gıdalar kullanıyoruz. Katkı, koruyucu ve kıvam artırıcı gibi malzemelerden kaçınıyoruz. Tüm soslarımız gibi ekmeklerimizi de kendimiz üretiyoruz.
İşletmelerimizde kendi üretimimiz olan organik ekşi maya ekmekleri ile yine kendi markamız olan Ayvalık naturel sızma sızma zeytinyağı ( Miranda) kullanıyoruz" dedi.

ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİ

Burada kendi markları olan Miranda markalı Ayvalık zeytin ve zeytinyağı ürünlerinin satışı da yapılıyor. Litany, yıllardır İzmir'de faaliyetlerini sürdürmekte olan Tepekule Catering & A7 Şehir Kulübü işletmesi... Bünyesinde Tepekule Catering, Baca Ekşi Maya Ekmekleri, birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Binali Yılmaz yönetimindeki Tepekule Yemek Okulu bulunuyor. Binali Yılmaz 1982 yılında başladığı aşçılık mesleğine halen devam ediyor. Uzun yıllar İzmir'in en ünlü mekânlarında çalışan Binali Bey'in işletmeciliğini yaptığı Gıda Çarşısı'nda esnaf lokantası olarak hizmet veren "Baca" " Baca Patiseria" ve Hilton Oteli'nin yanında hizmet veren 'Baca Cafe" bulunuyor. Bütün ürünler, Çiğli'deki imalathanelerinde üretiliyor. Özellikle yaş pasta çeşitleri tatmanızı tavsiye ederim.

SEZER ALTAN

‘Manisa’nın Akdenizlisi’ İzmir’e lezzetiyle geldi haberine yapılan yorumlar ( yorum)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BİZE ULAŞIN