Sofradan tuzu kaldırın

SAĞLIKLI bir insanın günlük tüketmesi gereken tuz miktarının beş gram olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Abdülkadir Dağ, "Bugün Türkiye'de kişi başına düşen günlük tuz tüketimin 18 gram3 dedi.

ÜRÜNLERİN İÇERİĞİNİ OKUYUN

Dağ, "Vücudumuzun su dengesini sağlayan tuz; yoğun tüketimi halinde kalp damar hastalıkları ve hipertansiyon açısından önemli risk faktörü oluşturuyor" uyarısında bulundu.

Sadece sofradaki tuzluğun kaldırılmasıyla günlük tuz tüketiminin büyük oranda azaltılabileceğine dikkat çeken Dağ, "Ürün etiketi okuma alışkanlığı da edinilmeli. Özellikle etiket üzerinde mono sodyum gulutamat, soya sosu, sodyum bikarbonat yazan ürünlerden uzak durmak gerekiyor. Tuz açısından; patlamış mısır, et suyu tabletleri, patates kızartmaları, bisküviler, krakerler ve kabartma tozlarına da özellikle dikkat edilmeli" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.