• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

İzmir seni bekliyor sevgili Sami Türkay

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.07.2012, 00:00
Geçen akşam hayatıma can katan, duygu dolu akşamlardan birini yaşadım. İş hayatımda en mühim iki kişiden birinin, turizm camiasının, sadece İzmir'in değil Türkiye'nin en önemli şahsiyetlerinden biri olan sevgili Sami Türkay'ın en mutlu saatlerini paylaştık. Omuz omuza yıllarca verdiğimiz Çeşme Altın Yunus'tan başlayarak zirveye tırmanan başarılı yıllarına Kaya otellerinde ara verdik, Balçova Kaya Thermal'de, Sami'ciğimiz güzel kızının düğününde tekrar mutluluklar yaşadık.

BÜYÜK BİR HEYECAN
Gözlerimi yaşartan heyecanımın en büyük sebebi Sami'ciğimin mutluluğunun yanı sıra daveti dolduran birbirinden değerli davetlilerin eksiksiz birarada oluşuydu. Ne sevilmiş, ne sayılmış kardeşim, bunca yıl, bunca emeği işte bu gecede geri dönmüştü Sami Türkay'a... Hem de pozitif olarak. Çevreme bakınca her zaman söylediğim gibi bizim en güzel sezonumuzu geçirdiğimiz Altın Yunus'tan, Majestik otellerine, Kaya Grubuna kadar, oralarda bizi şereflendiren Hıncal abi (Uluç) den yeri doldurulamayan Günay abimize, Kaya ailesinden İzmir ve Türk basının usta kişilerine kadar herkes buradaydı.

EKİBİNE İNANMIŞTI
Sami Türkay'ı gözüpek bir kişi olarak tanıdım. Yıllar önce Şenay Düdek bizi tanıştırdığında Altın Yunus'un çoğu idarecisinin başaracağını inanmadığı bir ekibi, bizim ekibimizi hiç unutmam şöyle gözlerini bir kısıp "Tamamdır, başlıyoruz" diye karar vermişti. El ele yılın tatil köyü olmuştuk. Bunu, devamında her bulunduğu müessesede yaptı. Her yeri de önemli yerlere getirdi. Hep söylüyorum, Yeni Asır'ımız aracılığı ile de yine söyleyeceğim. "Sami Türkay Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde (Öger'de 11) başarıdan başarıya koştun, artık evine, İzmir'e gel de uçur buraları."

HERKES ÇOK ŞIKTI
Gelen konuklardan, o şirin ailesine (canım nur yüzlü annesinden şıklığı ve asaleti ile etrafına ışık saçan iki güzel kızının annelerine, o küçük kızı prensesin güzelliğine yani güzel ailesine kadar ışıl ışıl geçen geceye minik bir ışıltı ile nokta vurmak istedim. Güzel gelinimiz ve yakışıklı damadımıza bir kare resim hatıra bırakmak adına, Sami kardeşimle hani eski günlerdeki gibi bir 'Tıpatıp Show'' attırıverdik. O da benim iyi dilekler dileme tarzımdı. Sami'ye ne yapsan azdır diyorum, gençlerimize mutluluklar diliyorum. Yine de tekrarlıyorum, Sami Türkay İzmir'e lazımsın, gel artık da piyonlar yerine otursun, diyorum içimden.

'Muhteşem' kelimesi Ajda'ya yakışıyor
Daha önceki bir yazımda da yazdığım gibi Ajda Pekkan bu, işi yani sahne, şıklık, güzellik, sesin en iyisi ve de tüm bu meziyetleri evenleri mutlu etmek için görevlendirildiğini bir kez daha muhteşem bir şekilde gösterdi. Heyecanla ve en samimi dostlarımdan biri olmasına rağmen hayranlık ile nefesimi tutup seyrettim Ajda'mı. Bir iki yıl önce Tina Turner'i Hamburg'da seyredip Paris konserine gitmesini söylemistim canım arkadaşıma. Döndüğünde olay yaratan final sahnesini konuşmuştuk. Bizde itfaiye ile anlaşalım seni salonda gezdirsin diye espri yapmıştık. Bu espri gerçek oldu ve rakipsiz Ajda'm binlerce kişinin doldurduğu İstanbul'da, dev Arena'nın en arka koltuğunda oturan sevenlerine seslenme onlarla bir arada olma fırsatını buldu.
Her zaman her yeniliğin ilkini ve en kalitelisini sunmayı kendine vazife bilen Ajda'm yine bir ilki gerçekleştirmenin zaferini yaşadı ve her zamanki gibi "farkım bu" dedirtti. Ajdam seni çok seviyorum seninle dostum olduğundan bir kez daha iftihar ediyorum. Suya sabuna karışmadan kimseyle dalaşmadan, sadece yolunda ilerleyen ve de durmayan "tek"lerdensin. Zaten rakibin de yok ki, bu gidişle olmayacak da. Yine bir ilk için Kral TV'yi, emekleri için Etel'imi, kızlarını ve tüm ekibini tebrik ediyorum. Ne diyeyim, bizi de uçurdun canım arkadaşım. Önümüzdeki günlerde sözünü unutma, Alaçatı ve Besim'in seni bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA