• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Broadway'e bahar geldi

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.05.2015, 00:00
An American in Paris, Mamma Mia, Doctor Zhivago, Zorba ve Yedi Kocalı Hürmüz Bahar sezonunda en çok ilgi gören eserler arasında... Yedi Kocalı Hürmüz bizim ekipten olduğu için ayrıca gururluyum

Bu gün sizlere her zamanki gibi buralarda 1 numaram Broadway haberlerini aktaracağım. Belli etmeden birçok tiyatro yeni eserlerle bahar-yaz sezonuna girdi. Hugh Jackman, Bradley Cooper gibi ünlülerin kararlaştırılan zamanlarının sonlanması ve de bazı oyunların değişmeleri ile yepyeni eserler devreye giriyor sürekli.

12 DALDA TONY ADAYI
Bunlardan en favorisi 12 dalda Tony ödüllerine aday 'An American in Paris'. 1961'de çevrilen filimde baş erkek oyuncu Gene Kelly idi. İşin garip yanı baş kadın oyuncu size geçen yazılardan birinde galasına katıldığımı anlattığım 'Gigi' müzikalinin o tarihlerde çevrilen filminde ikisinde de ne büyük tesadüf kadın oyuncu idi. Leslie Caron... Şu anda ikisi de buram buram Paris kokan müzikal Broadway'de, ikisi de kapalı gişe... 'An American in Paris'i bu akşam izledim. Tıklım tıklım dolu idi. Süper bir müzikal. Müziği, birbirinden güzel ve dansları, kostümleri ve dekorları ile yılın oyunu olmaya aday.
Bu arada bu yazın sonunda son galasını yapacak benim 15 kez izlediğim 'Mamma Mia' Broadway tarihinde en uzun oynayan oyunları arasında 8'inciymiş. Hala dolup dolup taşıyor 14 seneyi aşmasına rağmen. Bu Broadway klasiğinin son gösterisi 10 Eylül'de olacak.

SARAY İHTİŞAMI
Geçtiğimiz hafta Ahum (Aysal Kerimoğlu) kızı Ceyla ve torunu Kaan ile gittiğim 'Doctor Zhivago'da NY Broadway'in yeni sükselerinden. 2011'de Avustralya Sydney'de izlemiştim aynı heyecanla. O zengin Rus saraylarından savaşa, acılara geçişler, genç oyuncuların inanılmaz oyunları, başta başroldeki Tom Hewitt (ki West Side Story'den Rocky Follies'le oynamış) tüm oyuncular harika. Boris Pasternak'ın unutulmaz eserini seyretmek gerekiyor. O unutulmaz Rus saray baloları, savaş, çok güzel bir müzik ve seslendirme, sahnede yağan kar... Bir zengin filimden sonra tiyatro sahnesinde bunu kabullenmek zordur. 'Doktor Zhivago'nun müzikali bunu başarmış.

YUNAN EZGİLERİ EŞLİĞİNDE
Müzikal dünyasının bu turuna NY'un göbeğinde bulunan (söylemesi ayıp evimin bitişiğindeki) NY City Center'da sadece 5 gün sergilenen sirtaki müziği, konusu, kostüm ve dekorları ile buram buram Yunan kokan 'Zorba' ile devam edebiliriz. Başarılı bir oyundu. Başta, filminde Anthony Quinn'in oynadığı rolü (Sundence, Emmy, Cannes, Berlin, NY festivallerinde ödüllere doymayan, The Big Lebowski, The Good Shepard, Quiz Show vb. ile ününe ün katan) John Torturo vardı. Kendisine Royal Skeakspear Comp'den Zoe Wanamaker eşlik etti. Bu 2 büyük oyuncuya Marin Mezze ve Santino Fontana ve de 30 kişilik harika bir orkestra ve de başarılı dans ve oyuncu ekibi da eklenince süper bir gösteri gerçekleşmiş.

BÜYÜK BİR BAŞARI
Ne yalan söyleyeyim, sponsor olarak 'Chobani' ismini okuduğumda şimdi anlatacağım yüzde yüz bize ait '7 Kocalı Hürmüz'ün prodüksiyonunda sadece Bahçeşehir Üniversitesi'nin adını okumak üzdü beni. Ne Türkiye'den ne de Amerika'daki kardeşlerimizden bunun haricinde hiçbir yardım alamadan '7 Kocalı Hürmüz' ekibinin gerçekleştirdikleri büyük başarısını kutluyorum. İbrahim Yazıcı'nın bir araya getirdiği ekip her gün daha başarılı provalar gerçekleştirerek, aralarında dekor ve kostüm yardımlaşmaları ve de cidden teker teker hepsinin birbirinden iyi oynamaları ayakta alkışlanmalarına sebep oldu. Koreograf ve dansçılar Japon, İsrailli ve Hollandalı... Oyuncuların hepsi Türk. Başta güzel Dilek Aba Karayalçın, Uğur Özışık, Deniz Türkan, Yüksel Yavuz, Ayşen Darcan, Gonca Kartal, Aysun Scott, Ahmet Serdar Eker, Özgen Çalışır, Levent Urhan ve de İstanbul Devlet Tiyatrosu'ndan konuk gelen Sabri Özmener. Canım misafirim, arkadaşım Derya (Tuna) ile gittiğimiz oyunda ikimiz de performans, kostüm ve tüm hazırlanan güzelliklere hayran kaldık. Herkes birbirinden başarılı idi. Hele Levent'imize hayran kaldık. Dileğim bundan sonraki faaliyetlerinde bu ekibin destek görebilmesi. Buralarda yanlız Türk restoranları değil de sanat alanında da başarılı olabileceğimizi gösterebilmek. İşte bunun ilk meyvesi '7 Kocalı Hürmüz NY' Almanya'dan teklif almış. Başta İbrahim Yazıcı'ya tüm emeği geçenlere buradan tebrikler.
Umarım müzikal sevenleri biraz da olsa memnun edebildim, ettimse ne mutlu bana.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA