• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

New York'ta hava durumu çok önemli

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.05.2015, 00:00
Geçen hafta sağnak yağış ve doluya hazırlıksız yakalanmış İzmir. Amerika'da televizyonda haberlerden, magazinden bile daha çok hava durumuna yer veriliyor. Günlük güneşlik havada bile insanların şemsiye açtığını görebiliyorsunuz

Hepinize ve İzmirimize geçmişler olsun, geçtiğimiz hafta yaşanan hava durumundan. Buradan izleyebildiğim kadar ciddi bir tufan geçmiş. Umarım her şey eskisine dönmüştür, kimsenin de maddi manevi ciddi bir zararı olmamıştır. Burada az bir yağmur yağdı ama hava 2 gün soğudu. Şimdi eskisine döndü, bahar ılıklığı ve hatta sıcaklığı başladı tekrar. Haftaya sıcak ve yine az yağmur bekleniyormuş. Hava durumundan bu kadar çok bahsetmeme sebep, burada haberlerden, magazinden çok hava durumu veriliyor TV'de. Geçen yıllarda hava günlük güneşlikken bakıyorsun millet şemsiyelerle dolaşıyor. Meğerse bitmek bilmeyen hava durumunu izliyormuş insanlar. Ve yağmur. Tabii ki zamanla siz de alışıyorsunuz ve kaçta NY'un hangi bölümünde hava nasıl olacak ezberliyorsunuz. Hava durumlarından biraz fazla bahsettik galiba. Neydi, bir tekerleme vardı hava durumundan bahsedince, 'Sizin havanız iyi olsun' diyen spikerimiz vardı.

NEW YORK'A BAHAR GELDİ
Hazır buralarda havalar çok güzelleşmişken başta Central Park, şehrin her semtindeki parklar dolup dolup taşmaya başladı, restoranlar caddelerin ortalarına kadar genişleyerek tam bir yaz havası ve renkliğini yaşatmaya başladı... Bizden gelen çoğu arkadaşlar başta Aliance'ın ve Hacı Memiş'teki yeni restoranının sahibi Mami (Muharrem Duran) "bizde imkanı olmaz bu kadar kişiyi caddenin ortasına oturtmanıza." diye hayretle buralardaki restoran mühabbetlerini seyretti.
Gelelim size önümüzdeki günlerde yollayacağım röportajlarla ilgili konulardan birine.
Amerika veya birçok yabancı ülkede ne ile ünlüyüz? Restoranlarımızla, hatta kebapçılarımızla. Başka? Başka bir meslek düşünebilir misiniz? sanmıyorum. Burada size doktorluk, terzilik, kuyumculuk, resim, grafik, hatta sinema dalında ciddi ün sahibi kişilerle yaptığım söyleşileri epey ilginç bulacağınızdan eminim.

BROADWAY DIŞINDA
Geçen haftaki mektubumda bol bol, dolu dolu bir tiyatro turu attık. Ama yenilerinin eklenmediği hafta yok gibi. Son olarak sahneye konan en yeni oyun kapalı gişe oynuyor. Oyunun büyük bir özelliği Off Broadway (yani Broadway dışı olması. La Fayette'de. Tek kişilik oyunun adı 'Grounded' ve bu harika gösteriyi tek başına sunan 2013 Oscar ödülü sahibi 'Anne Hathaway. Ki onu da 'Şeytan Prada Giyer' filminden tanırız. Benim favori yıldızlarımdan. 1 saat 25 dakika süren oyunda hiç ara yok. Bu süre içinde tek başına harika bir oyun çıkaran Hathaway, bu yılın tiyatro dalındaki ödüllere kavuşacak gibi. Eeeee hep söyleriz ya kolay olunmuyormuş bir Anne Hathaway. Oscar almasina, en iyi filimlerde oynayip en buyuk alkislari almasina ragmen haftada 6-7 kez canlı canllı oynuyor.
Gelelim alıveriş turuna. Yoğun bir hafta geçti. Her yer dopdolu... Önce sadece tanıdık müşterilere ardından herkese açık indirim haftası geldi. Tabii ki bu kalabalık günlerde epey ilginç olaylar oluyor. Geçen gün Sibel'le (Bilgiç) Bloomingdales'e gittik. Kendimi bildiğimden beri kullandığım kokunun reyonuna gittim. Görevli hanım ile epey sohbet ettik ki sonuçta aynı yıl, aynı ay, aynı gün doğduğumuzu anlayınca sizin için poz verdik kameraya.

BİR UZAKDOĞULU
Size favori restoranlarımdan birini daha yazmak istiyorum. 'Tao'... Manhattan'ın göbeğinde, Uzakdoğu dekorunun en saglam örneklerinden, super mutfaği ile 'Tao' UzakdoĞu kültürü ile bizim ağiz tadimiza en iyi uyanlardan biri. Daha önceki yıllarda da sunduğum bu mekanda öğlen sadece çok normal bir fiyata nefis bir fiks menü de var. Sibel Bilgiç, Demet Sağiroğlu ile nefis bir yemek yedik, tabii ki yemekten de çok kaynatarak.

ÇOCUKLARA SANAT AŞISI
Geçen sabah evden çıkmıştım ki ünlü müzikhol 'Carnegie Hall'ün önünde onlarca okul aracı ve binlerce her yaştan çocuk. Çinlisi, Arabı, Fransızı, Japonu, Afrikalısı vs. dünyanın dört bir yanından birbirinden şirin binlerce çocuk sıralar halinde müzikhol'e giriyor. Sordum, çocukların gösteri günleri imiş. Dilerim bizde de böyle eventler gerçekleşsin çocuklarımız sanatın bu bölümü ile daha erken, daha mutlu bir şekilde tanışsın hep bir arada.
Önümüzdeki hafta daha yoğun daha renkli haberlerle görüşmek üzere sağlık ve mutlulukla kalın.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA