• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

New York’a yaz geldi

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.05.2016, 00:00
İyi pazarlar. Buralara da birden yaz geldi. Bahar yerini nasıl sıcaklara bıraktı anlayamadan. Geçen gün cok güldüğum bir telefon konuşması yaptım İzmir'den bir arkadaşla.
"Artık gelirsin, havalar sıcak olunca sinema, tiyatro mevsimi biter. Sıcakta gidecek değilsin oralara. Tek tek kapanıyordur tiyatrolar zaten" dedi. Şaşırdım. Kapanma bir yana yeni oyunlar konuyor sahneye. Millet omuzuna bir kazak alıyor tiyatroya gidince, o kadar serin oluyor oraları. Neyse hazır tiyatro demişken son gittiğim oyunlardan birini geçmeden edemeyeceğim.
'Modern Family' dizisinin starlarından Jesse Yler Ferguson, tek başına sergilediği 'Fully Commited'de yıkıp geçiriyor ortalığı tek başına. Çok ünlü bir restoranda rezerveleri alan ve yöneten bir rezervasyon elemanını canlandırıyor. Ne canlandırma... Bu ara yer ayırtan onlarca ayrı karakterin de yerine oynuyor. Tek başına yürüttüğü oyuna gülerek başlıyorsunuz kahkahalarla bitiriyorsunuz, Başta bizde çok yaygın olan 'one man show' yani tek kişilik şovların sanatçılarının mutlak izlemesi gereken bir komedi.
Bu ara NY yaşantıma büyük bir renk katan sadece buranın değil dünya standardı olarak en iyi Türk restoranlarından biri belki de en lezzetlisi 'Şipşak'... Her akşam tanıştığım misafirlere Türkiye'den gelen dostlar eklenince benim için yeni mekan oluverdi. Hani arkadaşlarımla New York'taki 2. adresim oluverdi. Düşünün benim buralarda en yakın dostum diyebileceğim Zeynep'im (Tuğsuz) İstanbul'dan geleli 1 hafta oldu. Gitmeden hergün görüşmemize rağmen geldiğinden beri ancak 1 hafta sonra 'Şipşak'ta görüştük.
Hem yenildi, içildi hem bol bol hasret giderdik.
Hakikaten çok özlemişim. Hele o can Kocası Ziya'yı. O akşamdan sabaha, sabahtan akşama süren yemeğine oynadığımız oyunları ne özlemişim. Zeynep'le kaynatıyorduk ki kapıda canım arkadaşım Cennet (Teker) veee güzeller güzeli 2 kızı...
Canlarım Esti ve Enci... Çok sevdiğim bir ailedir Teker'ler. Esti'nin mezuniyeti için geldiler. Product Design'den diplomasını aldı. Yani sadece elbise, gözlük değil çevremizde aklınıza gelebilecek her objenin masa, çeşme, bardak, kalorifer, perde, araba vs... tasarımları ve yapımını yapabiliyor.
Şimdiden başarılar... Cennet ile yıllardır epey şey paylaştık. Dolu dolu geçti gece her gece gibi... Tabii canım Encim ile ayrıca... Enci'nin çok mutlu olduğuna çok sevindim. En mutlu haber de hamile oluşu idi. İtalyan asıllı Amerikalı olan yakışıklı kocası ve ailesi hakkında çok iyi şeyler paylaştık. Enci'me doyamadım. Hele o minicik karnına. Mutluluklar diliyorum...

POZİTİF BAŞLANGIÇ

Her sabah uyandığımda izlediğim NBC kanalının haberleri o kadar pozitif başlatıyor ki güne. Kanalın bulunduğu Rockefelker binasının önünde büyük bir kalabalıkla çoşku içinde başlıyor gün. Her gün ayrı bir faaliyet var.
Dün buranın meşhur 'kırmızı burun' günüydü. Satışlarından toplanan yardım parası tavan yapmış. Bu arada kalabalık bir grup bisikletle 10.000'i tamamladı.
Canlı canlı... Tabii bunlar konser ve gösterilerle devam...

GÜN, BANK'TA BİTİYOR

NY'taki diğer önemli konuğum Cihanna. Zeki, terbiyeli, şık, kendine güveni (haklı olarak) sonsuz olan benim neşeli başarılı kardeşim. Sabah 7 gibi araşıp Central Park, Sant Ambreous mutlak ile başlayan gün birkaç kez buluşup ayrılma ile geçiyor. Ama sabahki olmazsa olmazların sonu akşam Cihanna'nın kaldığı 'The MARK' otelinin önündeki bank muhabbetinde bitiyor. O kadar mutlu ki üst üste gelen iş tekliflerini kış mevsimine atıyor.

BİZDEN HABERLER

Cihanna burada olunca ve bu kadar sevilen arkadaşla görüştükçe sizin bildiğiniz belki bilmediğiniz bazı haberler saniyede geliyor bana. Biraz de bizden...
Bodrum, Bilyoner Yalıkavaktaki yerini Angelique'e bıraktı. Nobu, Zuma'ya Cipriani de Fenix'e devretti yerlerini.
Çeşme'de, yılların Marakesh'i Tren oldu.
Yıllardır en iyi pideleri ve özel menüsünü başta İzmir tüm Türkiye'ye sunan hata Dallas'taki yerini açmaya hazırlanan 'Kırçiçeği' Çeşme'de süper bir otel, villalar ve restoran açıyor. Benim canım arkadaşım Muzna'nın iç dizaynını üstlendiği projenin mimarı Vedat Oktay.
Bu arada oğlum dediğim Levent'i (Urhan) de NY'tan Çeşme'ye bu projenin müdürlüğü için yolladım. Kırçiçeğim Meryem Dipbaş'a yeni projesi İmerhan'da başarılar diliyorum.
Gelelim İstanbul'a... Yine yeni yeniden Reina.... Maçka'da yıllarca başarıdan başarıya eğlenceden eğlenceye koşturan 'Cahide' Kurçeşme'den Aşk Gemisi'ni her gece hareket ettiriyor aynı başarı ile....

Hepinize iyi eğlenceler mutlu mutlu yazlar....
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA