• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

İzmir’den New York’a uzanan dostluklar

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.09.2016, 00:00
40 yıllık dostum Yüksel Uzel ile İzmir’den New York’a birlikte harika bir yolculuk geçirdik. Tabii ki sonrası da harikaydı... Dost ziyaretleri, doğa gezileri, vitrin seyirleri ile dolu dolu geçti bir hafta

Dostluk, hasret, güzelliklerle dolu 1 dakika gibi geçen İzmir maratonumdan sonra NY'a geldik Yüksel'imle (Uzel). Canım kızım dediğim Arzu'mun yakışıklı oğlu Nur Kemal dünyaya geldiğinde yine NY'taydık, aynı dostluk aynı güzellikle Tam 8 sene önce.
Eeeee dile kolay 40 yılı geçmiş dostluğumuz. Böylece bıraktığımız yerden devam. Hani o günlerde şöyle kendimize özel akşam yapıp gittiğimiz Billboquet Restoran'a ve alışkanlık haline gelmiş yerler başa olmak üzere gezilerimiz başladı veeee üzgünüm ki dün Yüksel'imin Güney Afrika'ya dönmesi ile bitti. Bırakmayacaktım ama Nur Kemal'in yaş günü. Doğumunda buradaydık, dediğim gibi dolu dolu 8 sene.
Şöyle bir özet geçeyim...
Yüksel malum tabiat aşığı ve alışverişe tok olduğu için caddelerde dolaştığımızda vitrinlerdeki renkli güzellikleri ve de kafeleri gezdik bol bol.
New Jersey'e geçildi.
Pek uzak gelirdi bana ama vapuru öğrendikten sonra (6 dakika) devamlı geçiyorum.
Hele Gökhan Çakmak kardeşimin restoranı NJ'de olduğu için daha yakın geliyor.
Geçen hafta 3 kez gittim.
Beğendili köftesi, barbun balığı, Arnavut ciğeri vs... Harika yemekleri, süper aşçısı İkbal Baylan ile Hudson Mediterranian Grill 1 numara.
Yüksel'im ile son geçirdiğimiz gün pek faal geçti.
Sabah Astoria yaptık. Nefis bir Türk kahvaltısına Mehveş prensesime (Koçak) gittik. Biz randevumuza, Mehveş işine geç kaldı. O kadar güzel geçti kahvaltımız. Ardından acele Manhattan'a geçtik benim kardeşten çok sevdiğim en büyüğümden çok saydığım Ekmel'in (Anda) yanına...
Yüksel ile bir sohbete daldılar ki ben yazımın yarısından fazlasını bitirdim. Harika bir buluşmaydı.
Ekmel kardeşimi çok ama çok özlemişim.

KÖFTE DEĞİL KIYMA KEBABI

Bir keresinde Yüksel'in Güney Afrika'dan dostları pırlanta firması Adamine Group'un sahipleri Adanallan Ailesi ile gittik. Daha önceden tanıdığım bu çok can ve çok görgülü aile ile epey güzel hatıralarımız oldu. Hanım Afrika Liberia'da doğup Beyrut'ta büyümüş. Annesi Ankaralı.
Bey, "24 ayar Maraşlıyım" diyor. O da Beyrut'ta büyümüş. Halep'te doğmuş.
Evlenip NY, Johannesburg derken şimdi NY'ta yaşamaya karar verdiler güzel kızları ve yakışıklı oğulları ile.
Ekmel (Anda) kardeşim gibi engin bir kuyum bilhassa pırlanta bilgisine sahipler. Hudson Med.
Grill'in yemeklerini çok sevdiler. "Köfte" dedik ailenin babası "Yok, bizde kıymaya bulgur girerse köfte denir. Sizin köfte dediğiniz kıyma kebabıdır' demesi ile uçtuk. "Barbunya balığına da 'Sultan İbrahim' denirmiş, bilgilerinize.

İZMİR'DEN MANTI

Şulem in ilk defa bir siparişi oldu... Mantı...
Ben de hakikaten mantısı çok lezzetli olan İzmirimizin en iyilerinden Angelina'ya verdim siparişimi.
Uçağa giderken uğradığımda 5 paket mantıyı, baklava, börek sıkıştırdı kollarıma Angelina'nın sahibesi Emili.
İnanın eve girmeden bitti. Döndüğümde tadarım artık. Arkadaşlardan aldığım neticelere göre lezizmiş hepsi. Yeni dekorunun uğurlar üzerine uğur getirmesi dileği ile Angelina'ya teşekkürler...

ARKAS'TAN YİNE BİR İLK

İzmir'de Şebnem Bursalı, Figen Baz, Defne Atakan Başer, Ayşe Akın ile 8. ve 19. Yüzyıl İzmir'ine ait doğu yolculuk yolları sergisine gittik son günümde.
Her zaman İzmir'in en güzel, değerli ve geniş kapsamlı sergilerini tertip eden Lucien Arkas bu kez de 'Anatolian Travels' ismi altında İzmir'den başlayıp Batı Anadolu, Akdeniz, Doğu Anadolu hatta Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara ve Karadeniz'e kadar uzanan bu yolların eserlerini Paris Louvre, Paris d'Orsay müzleri, Paris kütüphaneleri ve Bordo, Marsilya dahil birçok sanat oluşumlarının katkıları ile bir araya getirmiş. Bu nefis sergiyi oluşturan Arkas Sanat'a tebrikler.



EKOL'ÜN SERGİSİ HARİKAYMIŞ

Yine İzmir'den bir sanat haberi... Derin sanat bilgileri, sanat tutkunlukları ile bilinen ülkemizin hatta kıtamızın kendi dallarında en başarılı hastanesi Ekol'ün sahipleri sanatsever Figen ve Mehmet Baz'ın çok arzu ettiğim halde gidemediğim 'Yağmurdan Hemen Sonra Duvarların Ardında' isimli Ali Atmaca, Ayşen Karakaya sergileri Ekol Sanat'ta başladı.
Buradan takip ediyorum. Harikaymış. Şimdiden tebrikler, umarım bitmeden yetişirim. (Yasemin Şenkula'dan habeleri alıyorum.) Gelelim NY sanat faaliyetlerine. Maide& Emre Kurttepeli'nin Chelsae'deki galerileri, C 24 Gallery'de Seçkin Pirim'in eserlerini bol bol izledik.

ZAMANSIZ BİR VEDA

Tüm bu güzelliklerin yanında çok üzüldüğüm, çok üzüldüğümüz bir haber aldım. İnanın okuduğumda yerinde kalakaldım. Şok geçirdim. İzmir'in, Gül Sokak'ın sevilen, sayılan çok değerli bir kişini yitirmişiz.
Ki dönmeden 1 gün evvel kendisi ile bol bol sohbet ettik, espriler, dertleşmeler...
Konuştuğunda kendine has ses tonu ile herkesi çevresine alırdı. Allah'tan rahmet ailesine sabır diliyorum, diş hekimi Sinan Altun'un. Çok zamansız gittin arkadaşım, çok ama çok kişi çok üzüldü...

3 CAN DOST TOPLANDI

Benim en can 3 dostumla geçirdiğim harika geceyi geçemeyeceğim. Sevgili Ahum (Aysal Kerimoğlu), Şulem (Haskell) ve Yüksel'im (Uzel) doyamadığımız bir akşam geçirdik.
Şule'min rezervasyonu ile en zor yer ayırtılabilen Polo Ralph Lauren Restoran'da buluştuk.
Dünyanın dört bir yanından gelen dost grup o kadar güzel, sıcak bir gece geçirdi ki dostluk içinde.
Bu ara şunu belirtmek isterim Polo Restoran çok iyi. İçerde nefis eğlendik ama çıktığımızda NY sokaklarında bir o kadar da coştuk.

SİYASET TRAFİĞİ YOĞUNDU

Bu hafta NY trafiği çok ama çok yoğun. Bildiğiniz gibi Birleşmiş Milletler toplantısı reisicumhurların özel görüşmeleri...
Epey yoğun bir hafta geçti. Bu arada bana çok yakın olduğu için birkaç kez önünden geçtiğim The Peninsula Oteli'nin sadece önü değil tüm sokak kordiplomatik arabalar, korumalar ve bir o kadar önemli kişilerle dolup taşmıştı.
Reisicumhurumuz Sayın Tayyip Erdoğan da dopdolu gündemini gerçekleştiriyordu. Ülkemizde hayırlara vesile olsun diyorum.

MUTLU YILLAR FİGEN BAZ

Yarın İzmir'de olamayacağım için çok üzgünüm. Bizim çok değerli arkadaşımız, dostumuz, hocamız Mehmet Baz'ın inanın zamanımızda artık yok böyle insanlar dediğimiz zarif eşi Figen Baz'ın doğum günü.
Yaaaa orada olmam lazımdı...
Ancak buralardan sevgilerimi saygılarımı yolluyorum. Başta eşiniz Mehmet Bey ile 2 delikanlı oğlunuz, güzel eşleri ve nazarlar değmesin harika torununuz (ve daha gelecek torunlarınızla) sevdiklerinizle nice mutlu, başarılı, rengarenk yıllar dilerim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA