• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Büyükişliyen Ekol Sanat’ta

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.11.2016, 00:00

İzmir de hafiften İstanbullaşmaya başladı sanat yönünden.
Sanat faaliyeti olmayan hafta yok gibi. Değerli sanatçılarımızın eserleri, çalışmaları kentimizde sunulurken, söyleşileri, sohbetleri hayli ilgi görüyor. İzmir'in dört bir yanında faaliyetler devam ededursun, açıldığı günden beri hiç aksatmadan en değerli ressam ve heykeltraşlarımızın eserleri Çiğli Ekol Sanat Galerisi'nde büyük bir coşku ile sanatseverler ile buluşuyor Op.
Dr. Mehmet Baz tarafından.
Her sergide artan sanatsever kitlesi burayı büyük bir merak ve coşku ile dolduruyor.

BİRÇOK DAVETLİ KATILACAK

Bu ayın 18'inde Profesör Zahit Büyükişliyen'in sanat eserlerinin sunulacağı galeri açılışında başta İstanbul'dan olmak üzere epey davetli katılıyor.
1948, Adana doğumlu sanatçı Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü ve devletin gönderdiği Kassel Güzel Sanatlar Akademisi mezunu. 1992 yılında profesör olan Büyükişliyen, Batı Almanya'da uzmanlık eğitimini gördüğü plastik sanatlar bölümünde Yeditepe Üniversitesi'nde halen bölüm başkanı.

55'İN ÜZERİNDE ÖDÜLÜ VAR

40 kişisel sergisi olan değerli sanatçıyı Ankara, İstanbul, B.Almanya, Eskişehir, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (1984'ten sonra ilk kez) gibi şehir ve ülkeden sonra Ekol İzmir Galerisi misafir ediyor. Bu vesile ile sanatsever Figen ve Mehmet Baz ailesine teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum.
Unesco dahil 55'in üzerinde ödüle sahip bu yaşayan efsaneyi görmek, tanımak şerefine ve mutluluğuna erişeceğim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA