• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’de şenlik başlıyooorrrr BÜLENT GÜRLÜK

İzmir’de şenlik başlıyooorrrr

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.03.2016, 00:00

Her yıl Mart'ın gelişiyle birlikte hem baharın kıpırtıları hem de şenlik heyecanı dolduruyor İzmirlilerin yüreğini...

Ne de olsa baharı, doğanın canlanmasını, güneşi seven; çiçeklerin kokusunu, denizin iyotunu içine çekerek yaşadığını hisseden bir kent insanımız var.

Koyun bu cıvıltının, coşkunun üzerine bir de sosyal ve kültür hayatımıza renk getiren, şehrin her köşesinde şölen havası estiren Mart festivallerini... Hayatın tadına doyum olur mu İzmir'de.

Hele ki şu siyasetin koyu, terörün kanlı yüzünden ve hep aynı sahneleri gözümüzün önünden geçiren karartılı gündemden gına getirmişken...

**

Bugün İzmir'de iki festival birden perdelerini açıyor...

Biri 10'uncusu düzenlenen ve 7'den 70'e herkesin sabırsızlıkla beklediği İzmir Uluslararası Kukla Günleri...

Diğeri içimizi içimize sığdırmayacak muhteşem tınıların eşliğinde kimi gün bir meltem esintisi, kimi gün bir lodos fırtınasıyla notaların peşine takılacağımız 23'üncü İzmir Avrupa Caz Festivali... Yeri gelmişken dile getirelim, Kukla Günleri yönetimiyle Caz Festivali'ni düzenleyen İKSEV yine büyük bir başarıya imza atarak açılışlarını 'pişti' yapmayı başardılar! Kukla bu akşam Sabancı Kültür Sarayı'nda, Caz ise Adnan Saygun'da sanatseverlere aynı saatlerde merhaba diyecek.

**

Uluslararası Kukla Günleri, bu yıl kendi alanında dünyanın en büyük festivalini İzmirlilerle buluşturmanın haklı gururunu yaşıyor.

Her yaş seviyesine uygun gruplara ve kukla sanatının bütün türlerine yer veren festival programını, oyunların içeriğini, görsellerini ve diğer etkinliklerin takvimini 'www.izmirkuklagunleri. com' internet adresinden takip edebilirsiniz.

Bu yıl 32 ülkeden 58 kukla tiyatrosu topluluğu, 64 farklı oyunu, şehrin 45 gösteri mekanında tam 275 kez sahneleyecek.

Yani anlayacağınız, evreni birkaç kez dolaşsanız bir arada göremeyeceğiniz her yaştan, her boydan, her renkten ünlü kuklalar ayağınıza geliyor.

Size sunacakları şenliği kaçırmayın, onları görmemek için değil, izlemek için bir bahaneniz olsun!

**

Kukla Günleri sadece oyunları kapsamıyor, uluslararası düzeydeki bir sempozyumu, sergileri, atölye çalışmaları, film gösterimi, Forum Bornova İlkokullar Arası Kukla Yarışması, Kipa 2'nci Kukla Şenliği gibi İzmir'i kültür sanatta dünya vitrinine çıkaracak zenginlik ve kalitesiyle kentin yükselen bir 'marka' değerini taşıyor.

Bu yüzden Kukla Günleri Direktörü Selçuk Dinçer'in, "İzmir'in en önemli kültür sanat markası kukladır" iddiasını hoş karşılamamak imkansız.

Cazın heyecan kulvarında zaman yolculuğu

İKSEV'in düzenlediği 23'üncü İzmir Avrupa Caz Festivali, Caz Afişi Yarışması'na katılan gençlerin eserlerinden oluşan Adnan Saygun'daki sergi açılışının ardından, bu akşam saat 20.30'da büyük salonda İlhan Erşahin's İstanbul Sessions konseriyle unutulmaz bir açılışa imza atacak. Grup dünya caz camiasında büyük beğeni toplayan 'Istanbul Underground' albümünden parçalar seslendirecek. Festival boyunca Avrupa cazının önemli isimleri, ezgileriyle inişli çıkışlı bir heyecan kulvarında bizi müzik yolculuğuna çıkaracaklar. Yüreğimiz ağzımızda, coşkuyu dorukta hissedeceğimiz konserlerin yanında, film gösterimi, seminer, animasyon atölyesi ve Açık Caz Atölyesi'ne katılan gençlerin her yıl olduğu gibi müthiş keyif vereceğini umduğum final konseri de festival seyircisiyle buluşacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA