• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Karides güveç

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01 Mayıs 2010
MALZEMELER (4 KİŞİLİK)

500 gr karides
2 adet domates
1 adet küçük boy soğan
1 adet biber
100 gr. kaşar peyniri
2 iri diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kekik

Çoğumuz için tatil olan pazar günleri yemek yemenin tadı bir başkadır. Kahvaltıyla başlayıp öğle ve akşam yemekleri ile devam eden sofra kurma telaşına bir de hafta içinde vakit darlığından dolayı deneyemediğimiz ilginç ve yaratıcı tarifler pişirme isteği de eklenince ortaya da tadına doyulmayan sofralar çıkıyor. Bu özel günlerin vazgeçilmez lezzeti ise şüphesiz ki balık. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşayan, dünyanın şanslı insanlarından olan bizlere de her balığı, mevsiminde ve taze taze yemek düşüyor. Gelin bu hafta hem kolay yapılabilen hem çok lezzetli hem de çok şık bir sunumu olan karides güveç ile sofralarımızı süsleyelim. Her ne kadar kolesterol oranı yüksek olan bir deniz mahsulü olsa da karides doymuş yağ oranı açısından düşük değerlere sahiptir ve omega 3 yağ asitlerini bünyesinden bulundurur. Bu özelliğinden dolayı kalp krizi riskini %59 azalttığı ise Güney Kaliforniya Üniversitesi'nin yaptığı bilimsel çalışmayla ortaya konmuş. Unutmadan söyleyelim: Birçok minerali de barındıran bu deniz mahsulü büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar için oldukça yararlı, zayıflama diyeti uygulayan bireyler için de son derece ideal bir besindir. Gelelim yemeğimizin tarifine.. Karideslerin kabuklarını soyun. Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayın ve tereyağında pembeleştirip karidesleri ilave edin. Küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve küçük kareler şeklinde kestiğiniz biberleri karideslere katın. Tuz, karabiber ve suyu ekleyerek 5 dakika kaynatın. Kullanacağınız kaplara (4 adet mini güveç kabı) koyup üzerini kaşar peyniri rendesiyle kaplayın. Fırında üzeri hafif kızarana dek tutun. Daha sonra fırından alarak servis yapın. Afiyet olsun.

Kolay sufle

MALZEMELER (4 KİŞİLİK)

125 gr bitter çikolata
125 ml krema
3 adet yumurta sarısı
Yarım paket vanilya
5 adet yumurta akı
3 yemek kaşığı şeker
1-2 yemek kaşığı pudra şekeri

Sufle kaplarını yağlayıp içine pudra şekeri serpin. Kapları hamur hazırlanana kadar buzdolabında bekletin. Çikolatayı robotta çekin ya da bıçakla inceltin. Krema ile çikolatayı bir tencerede karıştırırak pişirin. Yumurta sarılarını teker teker kremaya ekleyip iyice karıştırın. Vanilya ilave edilip 3- 4 dk daha pişirin. Daha sonra kremalı karışımı ocaktan alın. Başka bir kapta toz şekeri ve yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın. Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş tahta bir kaşıkla çikolatalı kremaya ilave edip karıştırın.
Sufle hamuru kalıplara 3'te 2'sini geçmeyecek şekilde doldurun. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kapağı kesinlikle açılmadan pişirin. Ve krema ve pudra şekeriyle servis yapın. Afiyet olsun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.