• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
16 kilo fazlalığı 6 yıl taşıdı 90 günde kurtuldu FİLİZ İÇKE ÖNAL

16 kilo fazlalığı 6 yıl taşıdı 90 günde kurtuldu

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.08.2013, 00:00
Park Sima Sağlıklı Zayıflama Polikliniği üyelerinden Avukat Ufuk Yetişir, "90 günde yaşadığım değişim, benim için bir mucize. Son 6 yıldır ciddi kilolarla geziyordum. Her yere elinizde koca bir damacana ile gittiğinizi düşünün... Durumum buydu. Artık her sabah şükrederek uyanıyorum. Şimdi, sağlıklıyım diyorum ve çok mutluyum" diyor

"Son 5 yıl içinde aldığım 20 kilo ve sonrasında baskülde gördüğüm 108 rakamı, hayatımda bir şeylerin acilen değişmesi gerektiğini bana gösterdi. 20 nisan sabahına kadar olan süreçte; internetten, gazetelerden, kitaplardan, eş dosttan duyulan diyet programları, sporcu besinleri satan yerlerden alınan zayıflama ilaçları, farklı içeriklere sahip zayıflama çayları, hızlı kilo verdirdiği söylenen medyatik diyet programları uygulayarak kilo artışına dur demek istemem müspet sonuçlanmamıştı. Ve o gün, profesyonel destek almam gerektiğini anladım... Yaptığım araştırmalarda Park Sima'ya adına rastladım ve randevu talebinde bulundum.
Yanlış yeme alışkanlıklarımı anlattım. Sağlıklı kilo verebilmek için öneri ve tavsiyelerine riayet edeceğimi beyan ettim. Çok kısa bir zaman diliminde, üç ayda toplamda 16 kilo zayıflayarak fazla kilolarımdan kurtulmaya başladım. Kıyafetlerimin yakışması bir yana, kendimi daha sağlıklı ve daha güçlü hissetmeye başladım. Her hafta kontrol edilen kilom ve güncellenen diyet yemek listem, vücudumun kilo kaybını kolaylaştıran doğru spor ile her geçen gün daha da sağlıklı olmaya başladığımı hissettirdi. Yemek yeme alışkanlıklarımın değişmesi ile aç kalmadan, bedenimi zorlamadan fazla kilolarımdan kurtuldum. Diyetisyenim Burcu Hanım, spor eğitmenim Gürkan Bey ve eşimin destekleri ile yaşam kalitem her geçen gün arttı ve artmaya da devam ediyor..."
Ufuk Yetişir, kilo verme öyküsünü kendi kaleminden bu sözlerle anlatıyor. Süreçle ilgili detayları da sohbetimiz sırasında öğrendik. Yanımızda Park Sima Sağlıklı Zayıflama Polikliniği Genel Müdürü Gülşen Altın ve Diyetisyen Burcu Hanım da vardı.
-"Eskiden yeme içme konusunda sınırlarım yoktu" diyorsunuz. Biraz anlatır mısınız?
Yeme içme konusunda, ne kadar iddiaya girdiysem hepsini kazandım. Ne miktar, ne de süre konusunda hiçbir sınırım yoktu. 6 porsiyon İzmir lokmasını 5 dakikada yerdim mesela. Tahlil yaptıracağım zaman 3 litre suyu 5 dakikada içerdim. İnsanlar şaşırırdı. 2007 yılına kadar sağlıklıydım da. 88 kiloydum. Yine kiloluydum ama rahattım. O zamanlar spor yapıyordum ve sınırlarım vardı. Fakat sonrasında yoğun iş temposu ile birlikte hayatım olumsuz yönde değişmeye başladı. Çalışmaya işe sabah 05.00'te başlayıp gece 02.00'de işyerinden çıktığımı bilirim. O dönemde çok yiyordum. Bu kadar yoğun çalışma temposu ve uykusuzluğa ancak çok yiyerek dayanabileceğimi sanırdım. 20 Nisan'da basküle çıktım: 108 kiloydum. Gece geç vakit ve uyuyamıyorum. Oğlumun yarım kiloluk kavanozdaki çikolatasını, yanında iki ekmekle yiyince, 'Artık bu durum normal değil, yardım almalıyım' dedim. O gün sabaha kadar İzmir'de kilo verebileceğim bir merkez aradım. 7 saat boyunca forumlara baktım. Park Sima'yı buldum. Araştırdım ve başvurdum. Herkese söylüyorum; profesyonel destek şart.

YİYEREK ZAYIFLAYACAKSIN!
-Kilo vermek için nasıl bir destek aldınız?

Kan tahlillerinden sonra beslenme programım oluşturuldu. Neştere bile razıydım. 'Neşter yok, ilaç da yok. Sadece yemek yiyeceksin' dediler. Sevdiğim şey 'Yemek yiyerek zayıflarsın' diyorsanız, ben bunu yaparım dedim. Eşime de söyledim. Ben yemedim, zayıflayamadım. Bana 'yiyerek zayıflayacaksın' dediler, herhalde bir bildikleri var dedim ve başladım.
-Yeme içme konusunda sınırları bu kadar aşmışken, belirli bir programa adapte olmanız zor olmadı mı?
Hayır. Kıyafetlerimde medium'lardan, XXL'lara gidiyordum. Sınırlarımı kaybetmiştim ve çok mutsuzdum. Bu programı uygulamam gerektiğini biliyordum... Bir de biz erkekler bir şeyi hedeflediğimizde yaparız. Burada, '3 ayda 15 kiloyu çok rahat verirsin' dendi bana ve gerçekten de hedefime ulaştım.
Gülşen Altın:
Ufuk Bey'le ilk görüşmemizde bu kiloyu her halükarda verebileceğini söyledim ama kontrolü nasıl sağlayacağımız konusunda endişe etmedim değil. Kendisine daha esnek bir program verip başladık. Normalde bazı günler 8 bin kalori aldığı oluyordu. Bunun 3 binini versek bile kilo verecekti ve çok rahat da verdi.
Burcu Dilek Demir:
Ufuk Bey'in motivasyonu çok yüksekti. Bu sayede 15 kilonun tamamını yağ dokusundan kaybetti. İnsülin direncini de kontrol altına aldık. Hedefimize ulaştık ve şu anda koruma programına geçtik. Hızlı kilo kaybettiğimiz için vücudu biraz dinlendirmek istiyoruz. Kilo kaybının hepsinin yağdan olması çok iyi bir sonuç bizim açımızdan. Spor programına da başardı. Burada, kişisel antrenörüyle çalışıyor.
Ufuk Bey'in beslenme programında proteine ağırlık verdik ve dengelemek kaydıyla sevdiği şeyleri de yedi ve bu noktaya geldik. Gayet eğlenceli geçti görüşmelerimiz. Ben de kendisine teşekkür ediyorum. Uyumlu bir üyeydi.
-Neler değişti hayatınızda?
Yemek yemeyi, öğün atlamamayı öğrendim. Su içmiyordum, su içmeyi öğrendim. Eskiden günde 1-2 bardak su içen bir insandım. Bana 'su önemli' dediler. Dediklerini uyguladım. Haftasına gördüm etkisini. Artık her saat başı su içiyorum ve vücut da istiyor artık. 'Öğün atlıyorsun, atlama' dediler. Süt, sandviç, ayranBunlar öğün yerine geçecekse, ben bunları yaparım dedim. Ben gece 02.00'den önce uyuyamayan bir insanım ve saat 07.00'de zımba gibi kalkıyorum. En son kendimi askerden önce, 20'li yaşlarımda böyle enerjik hissediyordum. Eskiden oğlumu kucağımdan atmaya çalışırdım. Şimdi 16 kilo olan oğlumu, yeğenimle birlikte kucaklayıp 2-3 kilometre yürüyebiliyorum. Dışarıda çok rahatım. Eskiden duruşmalarda ter içinde kalıyordum. Hakim bana süre verir, 'Biraz dinlenin, öyle devam edelim' derdi. 10 adım yürürdüm, bitkin düşer, nefes alamazdım. Sadece üç ayda yaşadığım bu değişime bazen ben bile inanamıyorum. Gülşen Altın'a ve Burcu Hanım'a çok teşekkür ediyorum.

NİHAİ HEDEF: 78
-Pek çok insan, 'Ben yoğun çalışıyorum, ara öğün yapamam. Programa uyamam' diyerek kilo verme programlarından uzak duruyor. Siz de, işi hem ofis içinde hem de ofis dışında fazlasıyla yoğun bir avukat olarak bunu nasıl başardınız?

Bu vücut bana emanet en nihayetinde. Ne yaparsam kendime. Üçüncü hafta programı delmiştim. Hiç unutmam. Burcu Hanım, 'Kendinize yapıyorsunuz. Yaptığınızı alkışlayamam, sonuçta bir hafta geriye gittiniz' demişti... Gerçekten öyle, ne yaparsak kendimize yapıyoruz... Ara öğün meselesine gelince, hiç zor olmadı. Sandviç yapmam da gerekmiyor. Yoğurt, ayran her yerde bulunabilir. Bisküvi, meyve çantamda her zaman var. Arabamın torpido gözüne de koydum. Badem, fındık, fıstık, kuru kayısı hep elimin altında. Eskiden, fındık fıstıkta da sınırım yok diyordum. Bana öğretilen miktarda yiyince de aynı zevki aldığımı fark ettim. Şu an hiç sıkıntım yok. Mesela yatmadan 6-8 saat öncesinden bir şey yememek gerektiği bilgisi de çok doğruymuş. Ben saat 03.00'te yatacaksam, en az 6 saat öncesinde bırakıyorum yemeyi. Akşam saat 21.00'den sonra çok zorda kalırsam sütümü içiyorum ve ondan sonra midem dinlensin diyorum. Günü üçe böldüm, üçte birini mideyi dinlendirerek geçiriyorum. Nihai hedefim ise 78 kiloya kadar düşmek.
Gülşen Altın: Ufuk Bey, kilo verme programlarına başlama cesareti olmayan erkekler için çok iyi bir örnek. Aslında son derece basit olduğunu ispatlamış oldu. Üç ayda çok kolay bir şekilde hedefe ulaştı.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA