• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hedefim sensin FİLİZ ÖZKOL

Hedefim sensin

filizozkol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.12.2018, 00:00

Yazımın başlığından tahmin yürütebilirsiniz.
Son dönemin bir komedi kelimenin yeri vardır sanırım.
"HEDEF' . Ne büyülü bir kelime. arzular.
Olması gerekiyor mu?
Aşırılığı neler getirir? Bıçak sırtı bir Hedef bitmez, tükenmez ve asla ulaşılmaz.
Hedef, canlıdır, dinamiktir, yenilenir ve gelişir. Hedef, insanın ne için var olduğunun cevabıdır. Hedef, bizim yaşam gayemizdir. Hedef, nesiller boyu devam eden, kendini aşma olgusudur. Hedef, hiçbir zaman son nokta değildir.
Bir hedef bir başkasını doğurur. Asla ulaşamayacağımız ama her dönem, onun gerçekleştirmek için uğraşacağımız, hayatlarımızın uzak noktasıdır. Hedef, hedef uğruna o yolda olmaktır.
Leyla yıllarca ev sahibi olma uğruna yılmadan para biriktirirken, sonunda kavuştuğu eviyle hayallerine son noktayı koymuştu. Peki ya sonra? Ufukta görünen isteklerin sonu bitiyor muydu?
Selma taşra kasabasında, ünlü bir sanatçı olmayı düşlerken, arzularının kıyısından tepelere çıkacağını ne kadar hesaplamıştı? Eline mikrofonu alıp sahnelerde salınarak, bir zamanlar özlediği hayatın çok daha yukarılarını düşünürken acaba hayatın felsefesine yenik mi düşüyordu?
Ebru büyük aşkı Volkan'la evlenebilmek için, kim bilir kaç badire atlamıştı.
Koluna taktığı kocasıyla nikah salonundan çıkarken, yeni isteklerini nasıl önleyebilirdi?
Sedat iyi bir fotoğrafçıydı. Çocukluğundan bu yana, tek oynadığı oyuncağıydı makineler, yıllar sonra Hollywood ünlülerinin resimlerini çekerken çok istediği hayalinin sonucu muydu? Daha sonrasında neler olacaktı?
Çocukluğumda bebeklerime hep erkek ismi koyardım. Evlenip çoluk çocuğa karıştıktan sonra iki oğlum "KADERSEL BİR HEDEF MİYDİ?" Peki isteklerim bitti mi? Hayır!...
Hala ulaşmak istediğim ne çok şey var ve bir ömür yetmez korkusu yaşıyorum.
Dünyaya ilk gözlerimiz açtığımız günden bu yana hep bir şeylere ulaşmak istedik. Kah ulaştık kah ulaşamadık.
Ulaşabileceklerimize hedef, ulaşamayacaklarımıza hayal dedik.. Ah bitmeyen arzular istekler. Sonranın sonrası hiç bitmedi. Kavuştukça bir şeyler daha uzağa kaçıyordu. Elinizi uzattığınız her istek daha görkemli bir şekilde uzaklaşıyor ve size uzaktan göz kırpıyordu. Yaşamımızın sonuna dek koşacağız. Yorulduğumuz anlar olacak. Düşe kalka dizlerimiz kanayacak.
Ama durmayacağız. İnsanoğlunun istekleri hiç bitmeyecek. Hedef, kişinin, kendi yeteneklerini ortaya çıkarmak, uzakları yakına çevirmek için gösterdiği çabanın bir başka adı olsa gerek.
Duygularımız değiştikçe, hayallerimiz yer değiştiriyor ve birinin varlığını bir diğeri alıyor. Bu değişimler sayesinde hayata bağlanıyoruz belki de. Beynimize bu kodlamayı yerleştiren Allah'a teşekkür borçluyuz.
Dünya kaynayan kazan ve ülkelerin de hedefleri vardır. Türkiye'nin 2023 hedefi oldukça anlamlı. Güzel günler ülkemizin olsun diyelim. İyi haftalar arkadaşlar.

Yönümüzü değiştirmezsek hedeflediğimiz yere varabiliriz.
Çin Atasözü

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA