• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Güneyin denizlerdeki elcisi: Marmaris Yat Kulübü HAKAN ATİS

Güneyin denizlerdeki elcisi: Marmaris Yat Kulübü

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.01.2018, 00:00

Marmaris, doğanın tüm cömertliği ile başınızı döndüren cennetten bir köşedir. Ne mutlu, yaşamlarını orada sürdürenlere.
Denizciler bu kategori içinde kendilerine özgü hayat felsefeleriyle özel yere sahiptir. Çünkü onlar hayattan sadece bireysel olarak haz almaz, yaşadıklarına toplumu da ortak eder. Marmaris Uluslararası Yat Kulübü, böyle düşünen deniz dostlarının kurduğu başarılı bir sportif sivil toplum kuruluşu. 1989 yılında yörede yaşayan Türk ve yabancı deniz sevdalıları tarafından topluma kazandırılan Marmaris Uluslararası Yat Kulübü, başarılı çalışmalarına günümüzde de devam ediyor. İhsan Kalaycı'nın başkanlığında faaliyetlerini sürdüren yat kulübü (Marmaris International Yacht Club / M.I.Y.C ) her yıl düzenlediği yarışlarla turizm sektörüne önemli katkılar sağlıyor. Komodor Oğuz Özdoğan, Viskomodor Melih Başer, Genel Sekreter Serap Akarsu, Sayman Sakin Sinan Sanlıman ve Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Algül ile Mesut Sarol'dan oluşan idari kadro sergilenen başarılı çalışmaların ardındaki isimler.

İDDİALI ETKİNLİKLER

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü, birçok yarışa öncülük ederek ev sahipliği yapıyor. Örneğin bu yıl Ekim sonu veya Kasım başında 29'uncusu gerçekleştirilecek "Marmaris Uluslararası Yarış Haftası" bunların başında geliyor. Bu etkinlik yarış kategorisinde Türkiye ve Doğu Akdeniz'in en yüksek katılımlı denizcilik faaliyeti. Geçtiğimiz yıl 13 farklı ülkeden yaklaşık 1000 yarışçı ve 110 tekne iştirak etti. Bundan daha etkili tanıtım olabilir mi? Denizciler yaşadıkları ortama dinamizm kazandırır.
M.I.Y.C bunun en başarılı örneklerinden biri. Uluslararası Yarış Haftası'na geçtiğimiz yıl Marmaris Belediyesi, Ergo Sigorta, Netsel ve Setur Marinaları sponsor oldu. Bu kurumların yöneticilerini kutluyorum. Sağlanan desteğin bu yıl da artarak devam etmesini diliyorum.

ÜNİVERSİTELİ DENİZCİLER

Gerçekleştirdikleri etkinliklerin tümünün değerli ve önemli olduğu inancındayım. Ancak, Marmaris Uluslararası Yat Kulübü denilince aklıma ilk gelen "Campus Cup" oluyor.
Kurumun maddi kazanç amacı gütmeden organize ettiği bu etkinlikte üniversiteli yelkenciler hem yarış heyecanı yaşıyor hem de deneyimlerini pekiştiriyor. Türkiye'den ve yurt dışından sadece üniversite öğrencisi olan yelkencilerin katılabildiği yarış, bu yıl 30 Mart - 01 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl Yaşar, ODTÜ, Sabancı, Ege, Koç başta olmak üzere birçok üniversite Campus Cup'ta boy gösterdi. Katılımın bu yıl daha da artması bekleniyor.
Marmaris International Yacht Club / M.I.Y.C, kuruluş amacı doğrultusunda birçok etkinliğe imza atıyor.
Yıl boyunca gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalardan biri de "Marmaris Yacht Charter Show" olarak kayıtlı notlarımda. Çoğunluğu ülkemizde inşa edilmiş olan gulet ve motor yatları dünyanın pek çok ülkesinden gelen yat charter acenteleriyle buluşturan etkinlik, turizm sektörüne ciddi katkı sağlıyor.
Mürettebatlı yat kiralama sektörü için sezonun başladığını gösteren bu önemli organizasyon Karayipler, İtalya, Yunanistan gibi ülkelerde de gerçekleştiriliyor.
Marmaris Uluslararası Yat Kulübü, 02-05 Mayıs 2018 arasında yeni bir buluşmaya daha ev sahipliği yapacak. Türk yat turizmi ve kiralama sektörü için bereketli ve güzel geçmesini diliyorum.

HEYECAN SÜRÜYOR

Marmarisli denizciler yıl boyunca maviliklerin coşkusunu yaşayacak.
Kış trofesi her sene olduğu gibi Ocak ve Mayıs arasında gerçekleştirilecek.
2005 yılından bu yana Rodos Yat Kulübü ile ortaklaşa düzenlenen "Sailing Together" 17-19 Haziran 2018 tarihlerinde heyecan dalgası yaratacak. Marmaris Uluslararası Yat Kulübü, yıl sonuna doğru eski başkanlarından Burhanettin Tekdağ'ın anısı için de anlamlı bir etkinliğe imza atacak. Hepsini yürekten kutluyorum. Coşkuları ve başarıları daim olsun. Güzel haberlerini bekliyorum.
Haftaya Pazar'a kadar denizlerdeki bütün kaptanların pruvası neta, rüzgar kolayına olsun. Yeni Asır okurlarının yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA