• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gelecek çocuklarımızın 2 HALDUN ARSLAN

Gelecek çocuklarımızın 2

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.02.2018, 00:00

Çalışma arkadaşım Fatih Şendil geçen haftaki yazıyı okuyunca haklı olarak peki bilgisayar bağımlılığı ne olacak diye sordu. Haklı olarak bağımlılığın yalnızca alkol, sigara, uyuşturucu olduğu izlenimi doğmuştu. Düzeltmem gerekirse Yeşilay tüm bağımlılıklar için çalışmalarını yapmakta ve ülkemiz insanları için sağlıklı bir toplum hazırlanmasında farkındalık yaratmaktadır. Tüm bağımlılıklar söz konusu olunca teknoloji bağımlılığı, kola bağımlılığı, şeker bağımlılığı gibi sayılabilecek tüm bağımlılıklar Yeşilay için çalışma alanları olmaktadır.
Teknoloji bağımlılığı bugünün gençleri için en büyük tehlikelerden biri haline gelmiştir. Bu konuda ailelere görev düşmektedir. Ciddi vakalar psikologlardan destek almalıdır. Yalnızlaşan bireyler yaratılmamalıdır.

FARKINDALIK YARATMA

Tüm bu bağımlılıklar için sağlık bakanlığımız ciddi çalışmalar yapmakta ve aldırdığı kararlar ve tedavisi için destekleri ile en büyük katkıyı sağlamaktadır. Konusuna uygun açılan başvuru merkezlerinde bilgilendirme ve yapılacak tedaviler desteklenmektedir.
Alkol ve sigaranın 18 yaş altı alım yasağı, kapalı alanda sigara yasağı gibi uygulamalar ülkemiz adına güzel uygulamalardır.
Yeşilay yaptığı çalışmalar ile bireyde farkındalık yaratarak yol gösterici görevini yapmaktadır. Yaptığı çalışmalar süreklilik göstermekte ve yalnızca bu hafta ile sınırlı değildir. Yalnızca bu hafta etkinliklerle daha çok konuşulmaktadır. Hazırlanan afiş ve dövizler okullarda ve görsel basında yer bularak önümüze konmaktadır.
Denetim mekanizmaları hem devlete hem de bireye düşmektedir. Bu konu ticaret üstü olup basit kazançlar kazanmak için alınan kararlar ile bozulmamalıdır.
Kuralsızlık ve denetimsizlik ancak çocuklarımıza zarar vermektedir

İYİ ROL MODELLER

Eğitim yuvalarımızda öğretmenlerimiz yapılan etkinliklerle zararı kanıtlanmış bu maddeleri ısrarla zararlarını anlatmalı çocuklarımızın bilgilenmesini sağlamalıdır.
Önemli tehlike haline gelen seyrettiğimiz yayınlarda gördüğümüz kahramanlaşan figürlerde özendirilen davranış modelleri dikkat edilmezse başarı şansımız azalacaktır.
Günümüz dizileri, sinemaları rol model olarak karşımıza ahlaki yönleri eksik ve egosu ön planda insanları göstermektedir.
Dikkat edilmezse bugünün çocukları geleceğin ebeveynleri olduğunda ortaya çıkan model sıkıntılı olacak, çözüm zorlaşacaktır.
Çekirdek aile düşen görev yaşamı ile kendi ailesinde örnek olarak güzel rol model olmaktır. Çocuklarımızı izleyip takip ederken onları sporla tanıştırmalı ve eğitici kitapları önlerine koymalıyız. Yalnızca başarıya yönelik iç duygularımızın manevi yönlerinde ortaya çıkan eksiklikler ve içimizde gelişen doyumsuzluk duygusu çocuklarımız içinde en büyük tehlikedir.
Teknoloji bağımlılığı bugünün gençleri için en büyük tehlikelerden biri haline gelmiştir. Ciddi vakalar psikologlardan destek alınmalıdır. Son söz olarak Yeşilay haftasını iyi değerlendirelim. Unutmayalım çocuklar geleceğimizdir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA