• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeni Asır’ın vefakar çocuğu HÜROL DAĞDELEN

Yeni Asır’ın vefakar çocuğu

hurol.dagdelen@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.09.2018, 00:00

Gazetecilik emek ister; çaba, özveri, yoğun tempo, dikkat ve tutku...
Bunlardan biri olmazsa, işin içinden çıkamazsın. Biri eksik kalırsa, tökezlersin...
Sarmaşık da Yeni Asır için bir tutkudur.
Yani üç asır görmüş bir ana gazetenin yavrusu... Çocukluğumda, babam eve Yeni Asır getirdiğinde, ilk baktığım gazete Sarmaşık'tı. Özellikle İzmir Fuarı'nın bütün o görkemli günleri Sarmaşık'ta haber olurdu.
Zeki Müren'in ilk kez giydiği apartman topuklar, gazinoların assolist kavgaları, şarkıcıların çekişmesi, satır satır yazardı Sarmaşık'ta... Elimden bırakamazdım.

***

Gel zaman git zaman, o sayfalarına merakla baktığım gazetenin önce redaktörü oldum, sonra muhabiri, sonra da editörü...
Yeni Asır'da göreve başladığım ilk günü hatırlıyorum. Sevgiyi Bülent Ağabey (Peker), kapak sayfayı çizerken tanıtmışlardı beni, ona; "Hürol bey, yeni redaktörümüz" diye... O da gülerek yanıt vermiş, "Gel bakalım emek dünyamıza" demişti.
O zaman bu sözün değerini anlamadım.
Yaşadıkça öğrendim, adım adım, sabahlara dek çalışarak...

***

124 yaşındaki Yeni Asır'ın vefakar çocuğudur Sarmaşık... 1971 yılında başladığı yayın hayatında pek çok kez kapandı, açıldı.
Hiç küsmedi ebeveynine... Ne zaman göreve çağırsalar geldi, işini yaptı. Gazetenin rengi, kokusu, keyfi oldu. Magazin, sağlık, haber, karikatür, röportaj, insan için ne varsa yansıdı sayfalarına...

***

Son kez, 11 Ocak 2005 yılında, yeniden görev istendi Sarmaşık'tan... Beni de onunla çalışmakla görevlendirdiler. 13 yıl kimi zaman kesintilerle Sarmaşık, Yeni Asır'ın rengi, sevgisi oldu. Haberleri ses getirdi, köşeleri en çok okundu...
Ve ilk kez bu dönemde gençleri "ana gazeteye kazandırma" misyonunu üstlendi.
Şu an ana gazetenin can damarını oluşturan genç arkadaşlarımızdan Hacer Önoğlu, Burcu Ilgın, emek emek gazeteciliği öğrendiler Sarmaşık'ta... Filiz İçke'yi haber merkezinden kapıp gelmiştim Sarmaşık'a...
Onun hazırladığı sağlık sayfalarının hala üstüne yoktur. Nil Kuyumcu ilk röportajlarını bize yaptı, sonra ana gazete kaptı.
Bülent Gürlük'ün "Fuaye" köşesi, sanat çevrelerinde en çok okunan oldu, yol gösterdi.
Röportajları da unutulmazdı... Keza benim kaleme aldığım 'Yaşadıkça" köşesi de pozitif bakışıyla yaşama sevinci oldu okuyucularımıza...

***

Sarmaşık, gazetecilikte bir ekoldür. Basın sektöründe 'magazin ilavesi' kültürünü başlatandır. Sarmaşık yayın hayatı boyunca kimseyi aldatmadı, yanıltmadı, küstürmedi.
Yalan haber hiç yapmadı. Yeni Asır'ın pozitif bakışıydı.
Şimdi ondan yine bir süre ara vermesini istiyorlar. Yeni Asır'ın vefakar çocuğudur o... Yeni gider ama gelir de...
Sözün özü, Sarmaşık dostları, bir süre gazetemiz Yeni Asır'da varlığımızı sürdüreceğiz, ilkelerimizden taviz vermeden... Çok yakında yeniden buluşmak dileğiyle.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA