• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07 Şubat 2015
08 ŞUBAT 1975
DÜNYA
Kimseden korkumuz yok
Başbakan Sadi Irmak, petrol araştırma gemisinin bugün Ege'ye açılacağını belirtti ve "Kimseden korkumuz yok" dedi. Ege'de petrol aramalarının başladığını bildiren Irmak, bir tecavüz gelirse Türk milleti ne yapacağını bilir dedi.
ŞEHİR
Buca belediye meclisinde olay
Buca Belediye Meclisi'nin dün geceki toplantısında arbede çıktı ve Adalet Parti'li Meclis üyesi Çerçiz Sancaktar salonda bulunan bir dinleyici tarafından bıçakla yaralandı. Sancaktarı yaralayanın Mustafa Giriz olduğu tespit edildi.
SPOR
Günün spor olayları
Sarı kırmızı takımın yöneticileri ve futbolcuları taraftara çağrıda bulundu," Göztepelileri yarın görev başında bekliyoruz" dedilerakşam basketbol liginde yer yerinden oynayacak. Karşıyaka - Galatasaray karşı karşıya geliyor.

182 Yıl Önceki İzmir-01
İzmir'in kuruluş tarihi, İyonyalıların ilk göç zamanlarına kadar çıkar. Prensip açısından bu şehir, bu konfederasyonun bir kısmı değildi. Çünkü halkı, Efes şehrinin bir parçasıydı. Bunu bize, Callinus'tan aktararak Strabon şöyle bildirir: İzmir adındaki mahallede sakin Efesliler; Leleglere saldırarak yerlerinden kovdular ve bir şehir kurarak İzmir adını verdiler. Eolyalılann saldırısına uğrayan İzmirliler de memleketlerinden kovularak Kolofoıı'a çekildiler, fakat Kolofonlulann yardımıyla şehirlerini tekrar ele geçirdiler.Herodot, ilk İzmir şehrini İyonyalıların eline hile ile düşmüş bir Eolya şehri sayar. Bu şehir, daha sonra Lidya krallarına bağlılığı reddettiğinden birçok saldırıya karşı koyduktan sonra, en sonunda yıkıldı. Gyges, İzmir'e saldın girişiminde bulunduysa da sonuç vermedi.

08 ŞUBAT 1955
DÜNYA
Başvekilimizin mühim beyanatı
Başvekil Menderes beyanında: "Kardeşler arasında vukubulan ve ani feveranların sonucu olan bir takım hareket ve sözlerin, üzerimizde hiçbir tesir bırakmayacağını bugün ifade edebilmekten büyük bir bahtiyarlık duymaktayım"

ŞEHİR
Konak vapur iskelesi genişletilecek
Denizcilik Bankası, Konak vapur iskelesini tadil etmeği kararlaştırmıştır. İskelenin limana bakan yanında, şimdiki çıkış yerine muvazi ikinci bir çıkış yeri yapılacaktır. Ayrıca ön tarafta vapurlarının yanaştığı kısım da genişletilecektir.
SPOR
Haftanın spor olayları
Türkiye kupası ne oldu? Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Eskişehir, Samsun, Trabzon kulüplerini karşı, karşıya getirecek bu teşebbüs uyutulmamalıdır. Ajanlık kupası ping - pong karşılaşmaları devam etmektedir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.