• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25 Kasım 2015

26 KASIM 1975

DÜNYA

Portekiz'de paraşütçülerin isyanı bastırıldı

Portekiz'de Devrim Konseyi, Askeri Güvenlik Şefi General Carvalho'nun Lizbon bölgesi askeri komutanlığından alınmasında direnince, solcu birlikler ayaklandı. İsyancılar Lizbon'daki televizyonu işgal ettiler.

ŞEHİR

Felaketzede değil felaket sömürücüsü

AP Kadın Kolu Başkanı Ayten Alp, Lice'deki depremden kaçarak İzmir'e sığınan felaketzedelere kendileri tarafından gereken yardımın yapıldığını ve vilayetin de eğitimleri ve sağlık sorunlarını hallettiğini açıkladı.

SPOR

Günün spor olayları

KSK zorladı ama eleyemedi.. Yeşil - Kırmızılılar Academica'ya 103-80 mağlup oldu. Sovyet Rusya Milli Futbol Takımı kafilesini almaya gelen uçağın Varna'ya mecburi iniş yapması nedeniyle kafile İzmir'de mahsur kaldı.

Efendim koyunun bulunmadığı yerde …

Vali Abdurrahman Paşa görevlerini hakkıyla yerine getirir, iktidarı himaye eder ve bunları (elemanlarını) yetiştirmeyi severdi. Nitekim Kastamonu'dan Aydın Valiliği'ne (İzmir) geldiğinde, bir dönem Niğde vekili olan ve ondan evvel birçok valiliklerde ve yüksek makamlarda bulunmuş olan Hazım Bey'in yeteneğini görerek, kendisini Aydın vilayetinin yazı işlerini yönetmek görevine getirmiştir. Abdurrahman Paşa'ya bir gün bir adam bir dilekçe verir. Sözlü olarak da işini anlatmak ister sözün gelişi: "Efendim koyunun bulunmadığı yerde" der demez Vali Paşa'nın ismi hatırına gelir… Susar ve korkar. Paşa, son derece titiz bir adam olmasına rağmen bu kişiyi korkutmamak için "Alt tarafını da söyle, çekinme, keçiye Abdurrahman Çelebi derler değil mi?" der ve adamcağızı işinin yapılacağı daireye gönderir. Abdurrahman Paşa dairelerde işi olanların işlerinin geri kalmaması için çok dikkatli davranırdı. Bütün vilayet dairelerini devamlı olarak denetlettirirdi.

26 KASIM 1955

DÜNYA

Churchill'in Alman silahlarına dair demeci

Eğer Rusların yayılması devam etseydi, Churchill Kızıl Orduya karşı Alman silahı kullanacaktı….Amerika ile Kızıl Çin'in arası tekrar gerginleşti. Amerika komünist Çin'e çok sert bir nota gönderdi.

ŞEHİR

Bölge cezaevi inşaatı…

Buca da yeni inşa edilmekte olan bin kişilik bölge cezaevi inşaatı hayli ilerlemiş bulunmaktadır. Hızlandırılan çalışmalarla temel kısmı yapıldı. İnşaatın birinci kısmı iki ay içerinde ikmal edilecek ve kontrolü yapılacaktır.

SPOR

İzmir sporuna hizmet eden müesseseler

İzmir sporuna hizmet eden müesseselerden biri de: "Amerikan Koleji"dir. Türkiye'de ilk basketbol maçı vaktiyle İzmir'de yapılmıştı. …Hungarya:7 - Galatasaray:0. Macarlar modern futbolun ne demek olduğunu Türk seyircisine gösterdiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.