19 MAYIS 1976
DÜNYA
Komünist Parti'den aday olan Katolikler aforoz edilecek
İtalya'da seçim kampanyaları başlarken piskoposlar komünist Parti'den adaylıklarını koyan Katoliklerin kilise 'den aforoz edileceklerini açıkladılar. Vatikan'da yapılan İtalyan piskoposları Konferansı'nda konuşan kardinal Antonio Poma, "Hristiyanlık ve komünist dinsizliğini bağdaştırmaya imkan yoktur. Bazı Katolik asiler komünist Parti'den adaylıklarını koyuyorlar. Bu, İtalyan Katolikleri arasında ciddi huzursuzluklara yol açabilir. Komünist Parti'den adaylığını koyan her Katolik, kilise tarafından aforoz edilecektir" dedi.
ŞEHİR
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun
Şimdiye kadar 10 Mayıs'ta kutlanmakta olan "Jimnastik Bayramı" yeni kararla ilk defa (19 Mayıs 1936) bütün yurtta ve İzmir'de "Gençlik ve Spor Bayramı" adı ile kutlanmaya başlamıştır. Bugün İzmir'de yapılan gösterileri 25 bin kişi izlemiş ve çeşitli spor ve milli oyun gösterileri yapan gençler coşkuyla alkışlanmışlardır. Böylece jimnastik bayramı, Atatürk'ün Milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsuna ilk ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs'ta bugün kutlanacak.
SPOR
Trabzonspor, Alsancak'ta şampiyonluk turu atacak
Ligin bitimine iki hafta kala, en yakın takipçileri ile aradaki puan farkını dörde çıkaran Trabzonspor, ilk şampiyonluk turunu, Pazar günü, Göztepe maçından sonra İzmir'de atmayı kararlaştırdı. Genel kaptan Süha Akçay, İzmir deplasmanında alacakları bir puanın, tur atlamalarını sağlayacağını söyledi. Bordo - mavili ekip, Göztepe maçı hazırlıklarına başladı.
