• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Tarihten yapraklar

EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27 Mayıs 2016
27 MAYIS 1976

DÜNYA
İngiltere ve ırk kavgası Enoch Powwell, İngiltere'nin en renkli politikacılarından, muhafazakar parti hükümetlerinde yıllarca bakanlık yaptı, daha sonra Avrupa Ekonomik Topluluğu'na İngiltere'nin üye olmasına karşı bayrak açtı. Powell'in İngiliz kamuoyunda adını duyuran çıkışları hep ırkçılıkla ilgili. Powell önceki gün yine sesini duyurdu. Parlamento'da, İşçi Partisi'nin göçmen politikasını eleştiren konuşmasıyla ortalığı karıştırdı. "Yarın mı yoksa birkaç ay ya da birkaç yıla kadar mı olacağını kestiremiyorum, ama Asya ve Afrika'dan böylesine karışık ırk göçü karşısında patlayıcı madde ve ateşli silahların kullanılmasının önüne hiç kimse geçemeyecek ve bir ırk savaşı başlayacaktır" dedi.

İZMİR
Bakanlar kurulu, elektrik fiyatına yüzde 20 zam yaptı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı ve derhal yürürlüğe girdi. ESHOT yetkililerinin bu zam nedeniyle fazladan ödeyecekleri paranın bir yıllık tutarı 80 milyon lirayı aşıyor. Hükümetin belediyelere tek tarafından verilen elektriğin kilovatını 39 kuruştan 47 kuruş 31 santime yükseltmesinden sonra ESHOT İzmir'de tarifeyi değiştirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, enerji yatırımlarının fevkalade önem kazandığını, bu nedenle zam yapmaya mecbur kalındığını belirttiler.

SPOR
Kupa Galatasaray'ın Türkiye liginin son iki yıldaki en başarılı ekibi Trabzonspor, bir türlü "Final Takımı" olma özelliğini kazanamayışı yüzünden, Türkiye Kupası'nı, eksik kadroyla Galatasaray'a penaltı atışlarıyla kaptırdı. Üç saat on dakika süren maceralı finalde, normal süre uzatma 1- 0 Galatasaray lehine kapandı. Penaltılarda, Trabzonspor'un kritik maçlardaki golcüsü Hüseyin, auta atış yapınca Galatasaray 5 - 1'lik üstünlük sağladı ve altıncı kez kazandığı Türkiye Kupası'nı Spor Bakanı Ali Şevki Erek'ten aldı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.