03 HAZİRAN 1976
DÜNYA
SUDAN'DAKİ FARELER
Sudan'ın merkezi kesiminde, Mavi Nil ile Beyaz Nil arasındaki verimli bölgeyi milyonlarca fare istila etti. Sudan tarım bakanlığının bir yetkilisi, farelerin bol yiyecek bulabildikleri dönemlerde insanlar için fazla tehlikeli olmadıklarını, ancak aç kaldıkları zaman hastalık tehlikesi yarattıklarını söylüyor. Yetkiliye göre, fareler bölgede ekine büyük zararlar verdiler. Gelen haberlerde, sudan hükümetinin şimdiye dek çeşitli zehirlerle iki milyon fareyi öldürdüğü bildiriliyor.
ŞEHİR
Piyango biletine 25 bin lira çıkınca bıyıklarını sigorta ettirdi
Piyango biletine 25 bin lira çıkan genç taksi şoförü evinden, taksisinden çok sevdiği bıyıklarını sigorta ettirdi. 25 yaşındaki Ergün Kaya, bir seyyar biletçinin, "şu bıyıklarının hatırına bir bilet al" şeklindeki yalvarmasını kıramayıp bir çeyrek bilet aldı. Aldığı bilete 25 bin lira çıktığını duyunca da bıyıklarını sigorta ettirdi. Bıyıklarının hayatının seyrini değiştirdiğini belirten genç şoför, "Piyango satıcısı insan sarrafıymış. Bir bilet almam için bıyıklarımı göklere çıkardı. Biletime para çıkınca, ben de nazar değmesin diye bıyıklarımı sigorta ettirdim" dedi.
SPOR
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası'nı Samsunspor kazandı
Bursaspor amatör takımını 2 - 1 yenen ikinci lig Şampiyonu Samsunspor Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupasının da sahibi oldu. Samsunspor, bursa amatörleri karşısında çok zorlandı, maçı güçlükle kazanabildi. Bursaspor amatör takımı tecrübesizliği yüzünden rakibine boyun eğdi. Samsunspor 16. dakikada Osman'ın golü ile öne geçti. İkinci yarıda daha iyi oynayan bursa 73. dakikada K. İbrahim'in ayağından beraberliği sağladı ama 77. dakikada Atakan durumu 2 -1 yaptı. Bursaspor kupayı Samsunspor'a teslim etti.
