• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Köpeklerde traş zamanı geldi mi?

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.03.2015, 00:00
Havaların ısınması ile köpek ve kediler soğuklara uygun yapıdaki kalın ve sık tüyleri döküp sıcak havalara uygun daha ince yapıda tüyler çıkarmaya başlarlar. İşte bu dönemde aşırı bir tüy dökülmesi başlar. Eğer uygun fırçalarla düzenli tararsak 1 veya en fazla 2 ay kadar süren bu dönemde tüm değiştirilen tüyleri toplamış oluruz. Eğer bu tüy dökülmesine dayanamıyorsak bir veteriner kliniğinde profesyonel tarama ve yıkama yaptırarak 1 ayda dökülecek tüylerini bir günde aldırmış olursunuz. Buna rağmen hala tüy dökülme probleminiz devam ediyorsa son çare, her ırk köpek ve kedinizi tıraş ettirip toptan tüy dökülmesi probleminden kurtulabilirsiniz. Mevsim havalarının tam düzene girmediği ve arada soğuklarında olduğu bu günlerde traş için acele etmemeniz daha doğru olur. Ama ille de traş yaptırmak istiyorsanız o zaman köpeğinizi sokağa çıkarırken soğuktan korunması için mutlaka elbise giydirmelisiniz. Normalde tüylüyken giydirdiğiniz bir elbisesi varsa traş olan köpeğe ikinci kat bir elbise giydirmek yararlıdır.

Evi havalandırırken kuşları üşütmeyelim


Baharın gelmesi ile artık evlerimizde pencere kapı vb açıp harika bahar havasının evimize girmesinden keyif almaya başladık. Ama bu dönemde evlerimizdeki kuşlarımızı pencere veya kaplar arasında bırakıp hava cereyanına maruz kalmalarına neden olmamalıyız. Kuşunuzun tüylerini kabarttığını, eskisi kadar neşeli olmadığını, yem ve su tüketmediğini fark ettiğiniz zaman gecikmeden veteriner hekime götürmelisiniz. Veteriner hekime götürürken üstünü tamamen örtmek şartıyla kafesiyle götürürseniz veteriner hekim kafesindeki dışkısı, kuşun duruşunu kontrol edebilir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA