• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Della Miles İzmir’de gönülleri fethedecek NEŞEM YAŞAR

Della Miles İzmir’de gönülleri fethedecek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.06.2017, 00:00

Türkiye'de verdiği konserlerde sık sık İzmir sevgisini dile getiren Della Miles 8 Haziran'da Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'nda bir kez daha İzmirliler ile bir araya geliyor. Sıkı bir Türkiye hayranı olan Della Miles bu hayranlığını yaptığı bir röportajda "Türkiye'yi çok seviyorum ve uzak kalmak istemiyorum.
Sahnede ve sahne dışında Türk insanından gördüğüm kibarlığı asla unutamam. Burası çok güzel bir ülke ve buraya geldiğim için çok mutluyum" şeklinde de dile getirmişti.
Konserlerinde interaktif bir performans ile dinleyicilerinin kalbinden tutan Miles konserlerini bu şekilde çok daha unutulmaz ve keyifli kılıyor.
Yalnız bu sefer sanatçının İzmir'de vereceği konserinin bir farkı var. Della Miles'ın bu konserde müzik direktörlüğünü sevgili Murat Kodallı üstlendi.
Murat Kodallı hepinizin bildiği üzere Türkiye'nin en önde gelen ünlü orkestra şeflerinden. Kültür Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi'nin ünlü şefi böyle bir çalışma için bir arada olmaktan büyük keyif aldıklarını dile getirdi. Bunu da parantez içinde belirtelim.

ÖZEL KILAN NE?

Babası da caz müzisyeni olan Della Miles küçük yaşlarda şarkı söylemeye başlıyor. Ancak üniversite eğitimini kriminal hukuk üzerine yapan Miles, müziğin çağrısına daha fazla kayıtsız kalamıyor ve yapmak istediği tek işin şarkı söylemek olduğuna karar veriyor.
Okulu bırakıyor, doğruca Los Angeles'a taşınıyor. Los Angeles'a taşındığında sadece bir kişiyi tanıyordum diyen Della yavaş yavaş bazı yerlerde sahne almaya ve ismini duyurmaya başlıyor.
Belirli bir süre sonra da sektörde stüdyo şarkıcısı olarak anılmaya başlıyor.
Sesinin hiç bir taklit unsuru içermemesi ve sadece kendine özgü tarzı ile bir süre sonra dünyaca ünlü şarkıcıların dikkatini de çekmeyi başarıyor.

MICHAEL JACKSON ARIYOR

Bugün dünyaca ünlü olan soul rock sanatçısı için "Sisterella" adlı müzikal dönüm noktası oluyor. İnanılmaz bir şey oluyor. Michael Jackson'dan bir telefon alıyor ve kendisinden bir stüdyo kaydı istiyorlar.
Stüdyo kaydından sonra Michael Jackson'un "Sisterella" müzikalinde başrol oynamasını teklif ediyorlar.
Della Miles bir röportajında o konu ile ilgili duygularını "Yüzlerce insan arasından Michael Jackson'un beni seçmesi benim için büyük onurdu" şeklinde dile getiriyor.

WHITNEY HOUSTON'DAN TEKLİF

"Sisterella" müzikalinden sonra Whitney Houston'un da dikkatini çeken Miles, uzun yıllar Houston'un vokalistliğini yapıyor. Müzikal eğitiminin en önemli yılları olarak değerlendirdiği o zamandan sonra kendi besteleri ve çalışmaları ile yola devam eden Della Miles, 2011 yılında ilk solo albümü Uncivilized'i çıkarıyor.
Bu albümden sonra Feel Alright Feat, Follow Me The D-Tour, All My Life, Simple Days albümlerini çıkaran Miles bunların yanı sıra stadyum konserleri ve müzikallerde de yer almaya devam ediyor.

TÜRKİYE AŞKI

Ünlü soul rock sanatçısı Della Miles, menajeri Fatih Oktay sayesinde Türkiye'yi daha yakından tanımaya ve sevmeye başlamış. Dünyanın en güçlü sesleri arasında gösterilen Miles ülkemizde Anadolu ezgilerini soul-rock müziğiyle buluşturmuş.
Müslüm Gürses, Zeki Müren gibi duayenlerin anma albüm çalışmalarına yer alana sanatçı aynı zamanda Murat Kekilli'nin Gümüş Teller albümünde sanatçıya "Git"şarkısında eşlik etmiş.
IKSV Caz Festivalinde ve İzmir Enternasyonal Fuarı'nda konuk olarak yer alan Della Miles yine bir röportajında "Ölene kadar şarkı söylemek istiyorum.
Yaptığım işi çok seviyorum. Benim işim paylaşmak. Tanrının bana verdiği bu değeri insanlarla paylaşmak istiyorum." diyor.
Bize de 8 Haziran'a kadar sabırsızlanarak onu dinlemeyi beklemek düşüyor.
Tüm ekibine şimdiden başarılar diliyoruz.
Sevgiyle ve sanatla kalın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA