• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gençler festivale doyamadı NEŞEM YAŞAR

Gençler festivale doyamadı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.07.2017, 00:00

Biliyorsunuz 2. Kuşadası Gençlik Festivali 5 gün boyunca yüzde 100 müzik ve eğlence ile müzik dünyasının yıldızlarına ev sahipliği yaptı. Festival MFÖ'den Mor ve Ötesi'ne, Feridun Düzağaç'tan Teoman'a;
Şebnem Ferah'tan Hayko Cepkin'e;
30'un üzerinde sanatçı ve grup Kuşadası sahilini iyi müzik ve eğlenceye doyurdu. Festivale 5 gün boyunca toplamda 90 bin müziksever akın etti.
Yazlık komşumuzun oğlu Tamer bu sene liseyi tamamladı ve mezuniyet hediyesi olarak geçen seneden beri arkadaşlarıyla birlikte katılmayı çok istediği Kuşadası Gençlik Festivali'ne gitti. Ben de bu sene katılamadığım Kuşadası Gençlik Festivali'nin kritiği için dört gözle onu bekledim. Onun böyle bir organizasyona ilk gidişi. Açıkçası fikirleri benim için önemliydi. Özellikle davet ettim.
Festivale bayılmış. Çok çok iyi vakit geçirmişler. Biliyorsunuz bu tip çadırlarda kalınan festivallerde tuvalet en büyük sıkıntı. İlk defa katılmış olmasına rağmen sevgili Tamer, 90 bin kişinin olduğu festival alanında bu tip sıkıntıların olmasının normal olduğunu düşünüyor. Bunu dert etmemiş.
Fiyatlar son derece makuldü diyor. İlk gün festivalin ücretsiz olmasından dolayı yaşlı, genç herkes konser alanına gelmiş.
Kapılarda bekleme süresinin bundan uzadığını düşünüyor

GÜVENLİK İÇİN

Güvenlikler genelde iyiymiş.
Sempatik olanları olduğu kadar "bodyguard" mantığı ile sert davranıldığı da olmuş. Festivalin basın danışmanı sevgili Gizem Ertürk'e bunu sorduğumda "Alınan önlemlerin gençlerin güvenliği ve onları korumak için olduğunu, tüm dünyada uygulanan güvenlik kurallarını maksimumda uygulamak zorunda olduklarını ve güvenlik önlemlerini dünya standartları çerçevesinde aldıklarını" belirtti. Güvenliklerin şiddetten uzak bir şekilde can ve mal güvenliğini en ön plana alan ve taşkınlıklara izin vermemeleri konusunda talimatları uygulayan kişiler olduğunu söyledi.
Bu konuda bir anne olarak ben de kendilerine hak verdim.
Gençler güvenlik görevlilerinden belki arkadaşça göz yummalar bekliyor olabilirler ama kendileri için alınan önlemlere uymak olabilecek terslikleri ortadan kaldırır. Böyle olduğu da olaysız geçen festivalden belli. Kazasız, gürültüsüz, olaysız son derece eğlenceli bir festival oldu. Gençler müziğe, konsere ve eğlenceye doyamamışlar. Şimdiden gelecek sene için sabırsızlanıyorlar.
Sanatçı performanslarına hayran olmuşlar. İlk defa dinledikleri The Madcap'a bayılmışlar. Tamer festivalde muhteşem bir festival ruhu olduğunu, böyle bir şeyi ilk defa yaşadığını ve bu ruhu da çok sevdiğini ekledi.

SENEYE 100 BİN

Her zaman iyi müzik sloganıyla Kuşadası Davutlar Bölgesi Sevgi Plajı'nda gerçekleşen festival artık gelenekselleştiğini 90 bin katılımcısı ile de kanıtlamış oldu.
Sanırım bu sayı önümüzdeki sene 100 binin epey üzerine çıkacak. Sevgili Tamer "Ben Kuşadası Festivali'ne seneye de katılacağım hatta keşke fırsatım olsa Zeytinli Rock Festivali'ne de katılsam." diyor.
Milyon Yapım organizasyonunda, Umut Kuzey genel koordinatörlüğünde yapılan festivale katılan sanatçılar da çok memnun kalmış. Tabi ki kimlerle konuştuğumu yazmayacağım ama sanatçılar harika ağırlanmış.
Kuşadası'nın en iyi otellerinde misafir edilmişler ve kulis hazırlıkları sanatçıya verilen önemi gösteriyormuş.
Bunun yanı sıra ses sistemi kalitesi, sahne, festivalde çalışan kişiler, düzenleme övülmeye değerdi diyorlar. Kuşadası Gençlik Festivali Basın Danışmanı Gizem Ertürk'ü kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA