• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sürdürülebilir ulaşım OYA DEMİR

Sürdürülebilir ulaşım

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.09.2017, 00:00

Bir kente yaşıyorsanız en önemli sorunlardan biri ulaşım. Kentleşmenin getirdiği trafik sorunu ile her gün karşı karşıyayız. Artık İzmir'de de bir yerden başka yere giderken; trafik de zaman planlamasına dahil oluyor. Bu sorunun günümüzde çözülmesi ve geleceğe yönelik önlemlerin alınması ve çalışmaların gerçekleştirilmesi amacı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir'in gelecek ulaşım ihtiyaçlarını belirleme, İzmir Ulaşım Ana Planı Revizyonu çalışmasını katılımcı bir planlama ile sürdürüyor.
Bu kapsamda 2030 yılı hedef alınarak bisiklet, yaya, trafik düzenlemeleri, toplu ulaşım yatırımları, İzmir kent merkezinin çevre yerleşim bağlantıları ile katlı ve hemzemin kavşak düzenlemeleri, engelsiz ulaşım gibi yatırımlarına da yön vermek için çalışıyor.
2015 yılında başlayan İzmir ulaşım ana planı çalışması kapsamında;
200 kurum ve kuruluş ile yazışma ve 2016 yılında 40.000 hanede hane halkı ulaşım anketi yapılarak 120.000 kişiden toplanan veriler ile kentteki mevcut ulaşım sorunları belirlendi. Sorunların belirlenmesinden sonra ise toplu taşıma ve diğer ulaşım türleri ile ilgili kısa vadeli çözüm önerileri ve acil eylem planı hazırlandı.
Paydaş toplantıları, tematik uzman çalıştayları, ulaşım ana planı senaryoları ile ulaşım ana planı hazırlama süreci devam ediyor.
Sorunu en temelden çözebilmek adına yürütülen bu çalışmalara bizlerin de katkı sağlaması çok önemli. Modern çağda pek çok ülkede toplu taşıma araçları, deniz yolu, bisiklet oldukça fazla kullanılıyor.
Hem otopark, hem trafik sorunlarına çözüm getiren bu ulaşım araçlarını kullanmak aynı zamanda yaşadığımız dünyayı, çevreyi korumanın, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın bir yolu.

ÜCRETSİZ BİSİKLET EĞİTİMLERİ

Modern yaşamın bir parçası olan bisiklete İzmir'de günden güne ilgi artıyor.
Bianchi Türkiye ve Accell Bisiklet Karşıyaka Bisiklet Derneği ile ücretsiz bisiklet eğitimlerine devam ediyor. Belirlenen gün, saat ve yerlerde her yaştan insan, bisikleti olmasa bile bisiklete binmeyi öğrenebiliyor. Umarım bu etkinlikler şehrin her yerine yayılır. Daha çok kişi bisiklete biner. Ayrıca, bisikletim yok diye üzülmeyin, öğrenmek istiyorsanız bisikletler ve kasklar, yorulmadan her an yanınızda olan eğitmenler ile öğrenmeniz için gerekli olan her şey eğitim alanlarında hazır.

SÜSLÜ KADINLAR YİNE YOLLARDA

Bu yıl 5. kez gerçekleştirilecek olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 24 Eylül Pazar günü 50 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Kent yaşamının bir parçası, doğa dostu bisiklet bu defa Accell Bisiklet ile kız öğrencilerinin okumasına da aracılık yapıyor.
Evet, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na katılan katılımcılar adına EÇEV (Ege Çağdaş Eğitim Vakfı)na kendine güvenen, geleceğin lideri kızlarımızın okuması için burs sağlıyor. Biraz eğlenmek, biraz süslenmek, biraz bisiklete binmek ama en çok da geleceğin okuyan, çağdaş, lider kız çocuklarına EÇEV ile destek olmak için geç değil, siz de bisikletlerinizi süsleyip bu tura katılabilirsiniz. https:// suslukadinlarbisikletturu.com adresinden bulunduğunuz kente göre buluşma yeri ve saatlerini öğrenebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA