• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Her şey hayallerle başlar OYA DEMİR

Her şey hayallerle başlar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.09.2017, 00:00

#Karışamazsınız

Son günlerde ve yıllarda kadınlar için zor anlar yaşanıyor. Cinsel istismar ve kıyafete dayalı saldırılar arttı. İzmirli sivil toplum savunucusu ve müzik eğitmeni Muharrem Dayanç önderliğinde; İzmir Kadın Kuruluşları Birliği başta olmak üzere, İzmir'in alanlarında tanınan ve öncülük eden 35 kadın kanaat önderi bu saldırılara karşı kamusal bir tepki göstermek amacı ile #Karışamazsınız dedi.
Bir sivil toplum dayanışması olarak, Kaya İzmir Termal Otel Convention Center'da gerçekleşen etkinlikte İzmirli kadınlar çeşitli kıyafetleri (şortlu, mini etekli, taytlı, tübanlı) taşıyan gençlerle birlikte podyumda yürüyerek kıyafet yüzünden yapılan şiddet ve ayrımcılığa HAYIR dediler.
Türkiye'nin ilk kadın ortodontisti, özgür ve saygın bir yaşamın öncülerinden 101 yaşındaki Ayşe Mayda, ilk Türk parasının üzerindeki Etnolog Sabiha Tansuğ, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü, İzmir Kadın Kuruluşları Başkanı Tülin Eraslan, İzmir Ekonomik Kalkınma Kordinasyon Kurulu Başkanı Şerife Eren, Kıbrıs İzmir Konsolosu İpal Emin, yazar Canan Tan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Gazeteci Yazar Dilek Gappi'nin yanı sıra Aysel Öztezel, Betül Elmasoğlu, Mukadder Özden, Neptün Soyer, Huriye Serter, Zeliha Toprak ile birlikte İzmir'li 35 kanaat önderi kadın 'Ne giyeceğime karışamazsınız' sloganıyla podyuma gençlerle birlikte çıktı.
Evet, #Karışamazsınız...

#Beşiktaş

Maçı seyredemedim. Ama aklım ve kalbim merakla sonucu bekledi. Çünkü ülkemizin bir takımı Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubunda ilk maçında Portekiz temsilcisi Porto ile karşılaştı. Ve harika sonuç. Avrupa'da galibiyet.
Deplasmanda Estadio do Dragao Stadı'ndaki maçta Porto'yu 3-1 mağlup etti Kara Kartal.
Beşiktaş, bu sonuçla Porto'yu ilk kez yenen Türk takımı oldu.
Evet, #Beşiktaş tebrikler.

#MuratTuran

Bir maganda kurşunu hayatını değiştirdi. Genç, çalışkan Murat Turan'ın hayatı bir düğünde atılan kurşun ile değişti. Tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdürmek zorunda kaldı.
Kendisi ile yaklaşık iki yıl önce Denizli'de yürüttüğümüz bir proje sırasında tanışma şansına eriştim.
Yaklaşık 25 engelli arkadaşımız ile birlikte; bir süre eğitimleri, müziği, resimleri, oyunları, işi, meslekleri, hayata dair sıkıntıları, günü en önemlisi anı paylaşmıştık. Ayrı ayrı hayat hikayeleri. Murat Turan bizi çok etkiledi. Umudu, hayalleri, gülümsemesi, motivasyonu, enerjisi ile herkese hayat herşeye rağmen güzel dedirtti.
Maganda kurşunu ile hayatı değişen Murat Turan bu olaydan sonra 2013 yılında okçuluk ile tanışıyor. Çok çalışıyor, milli sporcu olma başarısını elde ediyor. Ve şimdi; Bedensel Engelli Okçuluk Milli Takımı ile birlikte Dünya Şampiyonası'na katılmak üzere Çin'de. Bedensel Engelliler Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda Çin'in başkenti Pekin'de 12 arkadaşı ile birlikte yapılacak mücadele ediyor.
#MuratTuran, tebrikler, yolun, bütün takımın yolu açık olsun.
Bazen bir pas bir hayat değiştirir.
İsterseniz Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun kampanyasına destek olabilirsiniz. 7560'A MESAJ AT - HAYATA BİR PAS DA
SEN VER
Evet, hayat işte... Bazen her şeye rağmen bir şey olur, gülümsersiniz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA