• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Geleceğin girişimcileri OYA DEMİR

Geleceğin girişimcileri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.02.2018, 00:00

Eğitim, İş Planı, Proje, Girişimcilik, İnovasyon, Gelecek... Bir haftadır çocuklar ile bunları konuşuyor, iş fikirleri geliştiriyor, projeler hazırlıyoruz.
İnanıyorum ki geleceği çocuklar ve girişimcilik şekillendirecek.
Yaratıcı, meraklı, öğrenme heyecanı içinde olan çocuklarla birlikte olmak, öğrenerek öğretmek...
Biraz eğlenmek, biraz bilgi paylaşmak, oyunlar, takım olmak, sorular, cevaplar, fikirler geliştirmek, geliştirdiğin iş fikrini resimle, yazıyla anlatmak, canlandırmak.
En önemlisi hayal etmek, hayal ettiğinin hayata geçebileceğine inanmak... LİYAKAT Girişimci Çocuk Atölyesi...
Girişimcilik fikri çocukluktan yerleşmelidir, çocukların yaratıcılıkları geliştirilmelidir ana fikrinden yola çıkılarak Türkiye'de ilk defa LİYAKAT (Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği) tarafından uygulanmaya başlayan Girişimci Çocuk Atölyesi, İzmir, Denizli, Kocaeli ve Sakarya'dan sonra bir haftadır LİYAKAT ve TEGV (Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı) işbirliği ile TEGV Çiğli Eğitim Parkı'nda gerçekleştiriliyor.

TAKIM OLMAK

Beta Tekstil, Ertuğrul Tekstil, DS Entegre İletişim, Mavibahçe, Pınar, Sofra Grup ve Compass Group tarafından destelenen Girişimci Çocuk Atölyesi; oryantasyon, girişimcilik eğitimi ve Girişimcilik İş Fikri Proje Pazarı'ndan oluşuyor.
Toplamda 36 saat süren atölye; 8 - 12 yaş arasındaki çocuklara yaratıcılık, takım olmak, bir fikri geliştirmek, araştırmak gibi temel becerileri kazandırıyor.
Sanırım söylemekten ve yazmaktan hiç bıkmayacağım bir cümle... Şimdiki çocuklar harika...
Evet, şimdiki çocuklar harika...Çok açık ve net olarak soru soruyorlar, fikri kabul etmiyorlarsa neden kabul etmediklerini anlatıyorlar, eğlenerek öğrenmeyi istiyorlar, çok merak ediyorlar.
Açık iletişim kurduğunuzda, net cevaplar verdiğinizde, öğrenme ve öğretme sürecini onlarla birlikte planladığınızda katılım oranları artıyor.
Hissettiklerini anlatıyor, sıkıldıklarında söylüyor ve sürekli 'neden', 'ne zaman', 'niçin' ya da 'ya şimdi ne olacak' diye soruyorlar.

DÜNYA SORUNLARI

5 gündür birlikte olduğumuz çocuklar bir yandan hayatı kolaylaştıracak iş fikirleri ortaya koyarken diğer yandan geleceği etkileyecek çevre, sağlık gibi dünyaya dair sorunlara da çözümler getirmeye çalışıyor.
Çok yetenekli çocuklar, çok yardımcı, birbirlerine yardım ediyor, ortaya çıkan fikirleri gerçekten de saygı çerçevesi içerisinde değerlendiriyor, eleştiriyor, anlamadıkları yerleri açıklıyor ve geliştirmek için önerilerde bulunuyorlar.
Bu hafta devam eden atölye çalışması süresince ben ve dernek üyesi arkadaşlarım çocuklar ile harika saatler geçirdik, geçiriyoruz. Gelecek için çocukların yeteneklerini, yaratıcılıklarını açığa çıkartmaya çalışıyoruz. Birlikte sorguluyor, birlikte bir masa başında çalışıyoruz. Birbirinden farklı hayatı kolaştıracak, hayata renk katacak, hayal gücüne dayanan fikirler ile oynuyoruz.
Evet, biz 5 gündür girişimci adayı harika çocuklar ile birlikte geleceği şekillendirmek üzere çalışıyoruz. Ve ortaya çıkan biraz çocuksu, biraz hayal, biraz gerçek, en çok hayata dair iş fikirlerini bugün saat 13.30'da Mavibahçe'de gerçekleşecek Girişimcilik İş Fikri Proje Pazarı'nda sergiyeceğiz.
Çocuklarımız çok heyecanlı, bu heyecanı paylaşmak isteyenleri bekleriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA