• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aydınlık OYA DEMİR

Aydınlık

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.01.2018, 00:00

Kadın ve Kitap...Hayat; bir yanda karanlık diğer yanda aydınlık ve umut... İzmir'de bir grup kadın çok çalışıyor. Gerçek bir başarının ve umudun yol hikayesini yazıyor. Çocuklarımız için, onları yetiştiren anneler için bir karar verdiler ve durmadan yola devam ediyorlar.
Bir grup İzmirli gönüllü kadın başarı hikayesi yazıyor, yaşıyor, yaşatıyor... Bir süre önce; daha aydın, çağdaş, yüzü geleceğe dönük bireyler yetiştirmenin yolunun okumaktan geçtiğine inanan kadınlar; İzmir ve civarındaki köylerde kütüphaneler yapmaya karar verdi. Ve Cumhuriyet Kütüphaneleri yolculuk hikayesi böyle başladı. Karar verdiler, adım attılar, en önemlisi başladılar ve durmadılar...
Kendi imkanları ile yaklaşık 15.000 kitap topladılar, listelediler, taşıdılar, kitap bağışlamak isteyenlerin evine kadar gidip kitapları aldılar, kitap bağışladılar, belediyelerin desteği ile yer buldular, buldukları yerin ihtiyacı olan tadilat, tamirat, boya, temizlik işlerini çoğu zaman elleri ile yaptılar.
Kitaplardan mobilyalara, klimadan bilgisayarlara kadar herşeyi tek tek kendileri buldular, imkan yarattılar hem maddi hem de manevi emeklerini, kalplerini ortaya koydular.

VE BAŞARDILAR...

İlk Cumhuriyet Kütüphanesi Payamlı'da açıldı, İkincisi Bayındır'da Mustafa Necati Cumhuriyet Kütüphanesi... Yaşamı boyunca birçok ilke imza atan, ilk Milli Eğitim Bakanı hem de Çocuk Esirgeme Kurumunun ilk başkanı, Türkiye'de 1 Kasım 1928'de yeni harflerin kabulünden sonra halkı okur-yazar kılmak amacıyla eğitim seferberliği için kurulan Millet Mekteplerinin de kurucusu Mustafa Necati'nin adı geleceğin aydın çocukları için Bayındır Cumhuriyet Kütüphanesi'nde yaşatılacak artık...
Kadınlar; eğitimli, kültürlü, düşünen, soran, araştıran, doğru ve yanlış arasındaki farkı anlayan, empati kurabilen, hoşgörü sahibi, etik değerlere önem veren, çağdaş, demokratik, geleceğin aydın bireyleri için bir kitap yolculuğu başlattı...
Gönüllü kadınlar, çalışmaya devam ediyor. Yeni kütüphaneler var açılacak...
Cumhuriyet kütüphaneleri ile gelecek için çocuklara, çocukları yetiştiren annelere bir kitap da siz göndermek isterseniz oya. demir@yeniasir.com.tr.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA