Cenk'in sakatlanmasıyla eldivenleri eline geçiren genç kaleci Ali Şaşal Vural, Altay'ın yeni gözdesi oldu
Altay'ın altyapısından yetişip Süper Lig ve Milli Takımlar'da forma giyen kalecilerin sayısı her geçen sezon artarken siyah-beyazlılar bünyesinden yeni '1 numara'lar çıkarmaya devam ediyor. Kaleci Cenk'in sakatlanmasının ardından kaleye geçen Ali Şaşal Vural, Altay'ın yeni gözdesi oldu. Galatasaray'da oynayan Ufuk Ceylan, Kayserispor'da görev alan Gökhen Değirmenci, Çaykur Rize'nin kalecisi Ramazan Kurşunlu, Manisaspor'da yıldızı parlayan Bulut Basmaz ve Bucaspor'un kalesini koruyan Atilla Özmen'in Altay altyapısından yetiştiğini hatırlatan Ali Şaşal Vural, hedefinin Altay'ın vazgeçilmezi olup Milli Takım'da forma giymek olduğunu dile getirdi.
Özellikle Antalya'daki devre arası kampında oynadığı üç hazırlık maçındaki performansıyla ikinci kaleci Mandanda'yı kulübeye mahkum eden, Cenk'in de sakatlanmasıyla hayatının fırsatını yakalayan Ali Şaşal, "Yönetimin ve teknik heyetin bana ne kadar çok güvendiğini biliyorum. Bana bir şans doğdu. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğim" dedi. Annesinin soyadı olan Şaşal ile babasının soyadı Vural'ı taşıdığını söyleyen Ali, adıyla ilgili olarak, "Hem annemin, hem de babamın soyadını taşıyorum. Bu genellikle Güney Amerika'da rastlanan bir durum ama Türkiye'de de istinai bir durum" diye konuştu.
MEHMET DEMİRPOLAT
Kaleci Cenk'ten kötü haber geldi
Tavşanlı Linyit karşılaşması öncesinde sakat olmasına rağmen iğne vurulup kaleye geçen ve ağrıları artınca oyundan çıkmak zorunda kalan Cenk Tekelioğlu'dan kötü haber geldi. Kulüp Doktoru Levent Köstem'e muayene olan 37 yaşındaki file bekçisinin ayak baş parmağında yumuşak doku zedelenmesinin yanı sıra kemik içi ödem tespit edildi. Tecrübeli file bekçisinin en az 10 gün idmanlara çıkma yasağı getirildiği öğrenildi. Kaleci Cenk'in yanı sıra sakatlıkları süren Hasan Uğur, Yasir Elmacı ile Yüksel Kayaalp, zorlu deplasmanda forma giyemeyecek. Siyah beyazlı ekip, bugün Samsun'da kampa girip maç saatini bekleyecek.
