atv ve ahaber'in naklen yayınlacağı Türkiye Kupası maçlarında 156 takım kupayı kazanabilmek için kıyasıya mücadele edecek
Bu sezon "Türkiye Kupası, Türkiye'yi kucaklıyor" sloganıyla oynanacak Türkiye Kupası'nın 1. tur kuraları, dün çekildi. Türkiye Kupası'nda bu sezon ilk kez Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımları da dahil edildi. İstinye'deki TFF Merkezi'nde çekilen 1. tur kura çekiminde Spor Toto 3. Lig'den 54 takımın yanı sıra BAL'dan 32 takım birbirleriyle eşleşti. 2. turdan itibaren 2. Lig'den 34, PTT 1. Lig'den 18, Süper Lig'den 13 takım kupaya dahil edilecek. Kupaya 4. turdan itibaren bu sezon Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden Bursaspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor da kura çekimine katılacak. Bu sezon 6. tura kadar Türkiye Kupası'nda tek maç eleminasyon sistemi uygulanacak. 81 ilden toplam 156 takımla başlayan Türkiye Kupası serüveninde 6. tur sonunda 8 takım inerken, bu ekipler 4'erli iki grupta yer alıp çift devreli lig usulüne göre yarışacak. 7. tur olan yarı finalde Play-Off gruplarından gelen 4 takım, çapraz yöntemle eşleştirilecek ve çift maç eleme yöntemiyle karşılaşacak. Rakiplerini eleyen ekipler, tarafsız sahada Türkiye Kupası'nı müzesine götürebilmek için final maçında karşı karşıya gelecek.
Altınordu-Menemen, Aydın 1923-Bergama
Türkiye Kupası 1. tur kura çekiminde Egeliler, 4, 5 ve 6. gurupta yer aldı. 4. Grup'ta Altınordu ile Menemen Belediye birbiriyle eşleşirken, Aydınspor 1923 de Bergama Belediyesi'ni 1. tur maçında misafir edecek. 5. Grup'taki Muğlaspor, deplasmanda Manavgat Evrenseki'yle karşılaşacak. 6. Grup'ta Sandıklıspor-Emrespor ile Uşak Belediyespor-Afyonkarahisarspor maçları oynanacak. Türkiye Kupası'nda 1. turda oynanacak olan toplam 43 karşılaşma 19-20 Eylül tarihleri arasında yapılacak.
