GÖZTEPE ŞAMPİYON

Yaklaşık 40 bin taraftarın izlediği maçta Kırklarelispor'u Müslük (KK) M.Erdem ve Timur'un (P) golleriyle mağlup eden Göz-Göz 1.Lig'e yükseldi

STAT: İzmir Atatürk
HAKEMLER: Mustafa Aydin **, Muhammet Yumak **, Samet Çiçek **
GÖZTEPE: Oğuzhan ****, Burak ****, Sabutay ****, Mehmet Erdem ****, Fatih ****, Hasan Hüseyin ****, Ertuğrul **** (79 Hasan Küçcük ****), Umut **** (85 Tolga ****), Emre ****, Timur ****, Ümit **** (61 İsa ****)
KIRKLARELİSPOR: Alişan **, Davut **, Müslüm ** (75 Deniz **), Lokman ** (89 Ali **), Cemal **, İlkem **, Göksel ** (64 Anıl **), Hasan **, Salim **, Enis **, Okan **
GOLLER: Dk: 31 Müslüm (KK), 60 Mehmet Erdem, 74 Volkan, 77 Timur (Pen)
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta bitime 1 hafta kala sahasında Kırklarelispor'u 3-1 mağlup eden ve Bandırmaspor'un evinde puan kaybetmesiye Göztepe, PTT 1. Lig'e çıkmayı başardı. Maça konuk ekip hızlı başladı. 5. dakika Göksel'in şutunda top üst direkte patladı. 6'ta Emre'nin sağdan ortasında Timur'un ön direkte çektiği şutta top az farkla auta gitti. 15'te Timur'un sağdan ortasında Ümit'in röveşatasından sonuç gelmedi. 31'de Mehmet Erdem'in ön direğe kullandığı kornerde Müslüm'ün ters kafa vuruşunda top Kırklarelispor ağlarına gitti: 1-0. 35'te Göksel'in soldan ortasında Enis ceza alanı içinde topla buluştu. Enis'in şutunda top direkten döndü. 51'de Emre'in pasında Umut ceza sahası içinde yarım volesinde top yan ağlarda kaldı. 55'te Ümit'in altıpastan yaptığı vuruşta top ağlara gitti. Ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. 60'ta Mehmet Erdem'in yaklaşık 25 metreden kullandığı frikikte top kaleci Alişan'ın sağından ağlara gitti: 2-0. 70'te Umut'un pasında Emre'nin aşırtma şutundan sonuç gelmedi. 74'te Enes'in uzaktan şutunda kaleciden dönen topu Volkan ağlara gönderdi: 2-1. 77'de Emrah'ın düşürülmesi sonrası kazanılan penaltıyı Timur gole çevirdi: 3-1. Karşılaşmayı 3-1 kazanan Göztepe'nin Bandırmaspor'un da evinde yenilmesinin ardından PTT 1. Lig'e çıkmayı garantiledi.
BURAK HAKERLER

Atatürk'te tarihi gün
66 bin kişilik İzmir Atatürk Stadı dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Göztepe'nin İzmir'deki son maçında takımlarına müthiş bir destek veren taraftarlar unutulmaz bir gün yaşadı. Sabah erken saatlerinden itibaren kentin dört bir yanından stada giden taraftarlar oldukça ilginç görüntüler oluşturdu. Sadece İzmir'den değil, Ege'nin ve yurdun çeşitli yerlerinden hatta Avrupa'dan da maça gelen taraftarlar oldu. Karşılaşmayı 31 bin 460'ı biletli olmak üzere yaklaşık 40 bin taraftar izledi. Taraftarlar gişelere 150 bin 460 lira hasılat bıraktı. Kale arkası tribünün de uzun bir aradan sonra ilk kez dünkü maçta açıldı.

Rıza Kocaoğlu coşturdu
Göztepe'nin dünkü karşılaşması spor, sanat ve siyaset dünyasını da bir araya getirdi. Göztepe'nin eski amigosu İsmail Kocaoğlu'nun oğlu sanatçı Rıza Kocaoğlu da dün Göz-Göz'ün şampiyonluk coşkusunu yaşamak için Atatürk Stadı'na geldi. Protokol tribününde maçı takip eden Kocaoğlu, büyük bir sevgi seliyle karşılaşırken maç öncesi protokol tribünde amigoluk yapıp onbinlerce taraftarı coşturdu. Kocaoğlu maçın bitiş düdüğü ile birlikte sahaya inerek futbolcuların sevinç gösterilerine de ortak oldu. Maçı İzmir Valisi Mustafa Toprak, milletvekilleri Celalettin Güvenç, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Oktay Vural ve bazı ilçe belediye başkanları da izledi.

Gözler Bandırma'daydı
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta bitime bir hafta kala en yakın rakibi Bandırma'ya 5 puan fark atarek şampiyon olan Göztepe'nin gözü Atatürk Stadı'nda, kulağı ise takipçisi Bandırmaspor'un Hatayspor ile oynadığı maçtaydı. Rakibin iki şutunun direkten döndüğü stresli maçta 3 gol atan Göztepe rahatlarken, Bandırma'dan gelen haber tribünleri ayağa kaldırdı. Hatayspor'un 90+1'de attığı golle şampiyonluğunu garantileyen Göztepeliler tribünleri bayram yerine çevirdi. Sarı-kırmızılı oyuncular, taktik tahtasına da "Şampiyonluk sarmış 4-1 yanımızı, Ban Ban cikiciki Ban Ban" yazarak şampiyonluk yarışı verdikleri Bandırmaspor'a göndermede bulundu.

Metin Diyadin'den rotasyon
Göztepe'de Kırklareli maçında teknik direktör Metin Diyadin, kadroda rotasyona gitti. Sarı-kırmızılı ekipte Cemil ve Erkan kart cezaları nedeniyle dünkü maçta forma giyemedi. Teknik direktör Metin Diyadin, savunmanın ortasında cezalı olan bu ikilinin yerine Sabutay ve Burak'a şans verdi. Sabutay ve Burak, 5 hafta sonra formayı giydi. Ayrıca Diyadin, ileri uçta da rotasyona gitti. Son haftalarda form grafiği düşen golcü oyuncu Emrah Metoğlu'nu ilk kez yedek kulübesine çeken Diyadin, ileri uçta uzun bir aradan sonra çitf forvetle sahaya çıktı. Diyadin, ikinci yarıda Timur'u ilk kez ilk onbirde sahaya sürürken Ümit'i de forvet hattında değerlendirdi. Gümüşhane maçı öncesi idmanda kavga eden Halil ve İsa kadroya girdi ancak ikili yedek soyundu.

Maç Atatürk'te mi?
Göztepe'nin Kırklareli'yi 3-1 yenmesi, Bandırma'nın ise Hatayspor'a 1-0 yenilmesiyle şampiyonluğunu ilan eden Göztepe'nin son haftaki Nazilli Belediyespor maçı prestij niteliği taşıdı. Göztepe yönetiminin Nazilli'deki son maçı Atatürk Stadı'na aldırmak için Nazilli kulübü ve TFF ile görüşeceği ve kutlamaları da o gün yapacağı öğrenildi.

Şampiyon olan Göztepe'nin Başkanı Mehmet Sepil soyunma odalarında açıkladı

PRİM 100'ER BİN LİRA
Göztepeli futbolcular soyunma odalarında Başkan Mehmet Sepil ile Metin Diyadin'i omuzlara aldılar. Duygusal anlar yaşayan Başkan Sepil, primi 100'er bin lira olarak açıklayınca mutluluk ikiye katlandı
Atatürk Stadı'nda Kırklareli'yi 3-1'lik sonuçla geçen Göztepe, Bandırma'nın Hatay'a yenilmesiyle iki yıl aradan sonra PTT 1. Lig'e döndü. 2012-2013'te veda ettiği PTT 1. Lig'e geri dönen Göztepe dün İzmir'i 'Şampiyon Göz-Göz' sloganlarıyla inletti. Sarı-kırmızılı taraftarlar ve futbolcular maçın bitimiyle büyük coşku yaşarken, kutlamalar soyunma odasında da devam etti. Göztepe'nin soyunma odasında maçın bitimiyle birlikte büyük bir sevinç yaşanırken futbolcular Metin Diyadin'i omuzlarına aldı. Başkan Mehmet Sepil'in, yöneticilerle birlikte soyunma odasına girmesiyle coşku doruğa ulaştı. Futbolcular Başkan Sepil'i omuzlarına alarak, "Büyük başkan oley..." tezahüratlarıyla soyunma odasını inletti. 'Sıra sende' tezahüratlarıyla Sepil'den prim beklentilerini dile getirdiler. Bunun üzerine başkan Mehmet Sepil prime zam yaparak şampiyon olan futbolculara 100'er bin lira prim açıkladı. Sezon başında ve devre arasında her futbolcunun sözleşmesine 30 ila 50 bin lira arasında şampiyonluk primi yazan Göz-Göz yönetimi, primleri de iki katına çıkarmış oldu.

Şampiyonlar geçidi
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grubu zirvede tamamlayan Göztepe'de, 10 futbolcunun yanı sıra teknik direktör Metin Diyadin de şampiyonluk sevincini tekrarladı. Göztepe'de kaleci Oğuzhan (Başakşehir), Egemen (Manisa), Burak Keskin (Göztepe), Umut Kaya (Aydın 1923), Tolga (K.Maraş), Serdar Deniz (D.Bakır BŞB), Emah Meteoğlu (D.Bakır BŞB), Emrah (G.Birliği Oftaş) ve Emre Aygün (Trabzon Türkiye Kupası) şampiyonluk sevinci yaşayan isimler oldu. Daha önce de Göztepe forması giyen Burak Keskin Göztepe'de 3. kez şampiyonluk sevinci yaşamış oldu. Göztepe'nin Süper Lig'e çıktığı dönemde futbolcu olarak formasını giyen Metin Diyadin, Bülent Ataman ve Zafer Uysal dün teknik heyette sarı-kırmızılı kulüple ikinci kez şampiyonluk coşkusu yaşadı.

Ertuğrul 7'ledi
Daha önce Antalya, Erciyes, Sivasspor, Bursaspor ve Balıkesirspor'da iki kez şampiyonluk mutluluğu yaşayan Göztepe Kaptanı Ertuğrul Arslan büyük coşkunun sayısını 7'ye çıkardı. Daha önce Antalya, Erciyes, Sivasspor, Bursaspor ve Balıkesirspor'da iki kez mutluluğu yaşayan Ertuğrul son 3 sezonda da şampiyonluk yaşamış oldu. Göztepeli taraftarlar Ertuğrul'a büyük sevgi gösterirken, Ertuğrul büyük mutluluğu çocukları Ece, Ela ve Reyyan ile paylaştı.
Aziz Kocaoğlu yine gelmedi
Göztepe'nin kritik maçına Türkiye'nin dört bir yanında taraftarlar gelirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz kocaoğlu dün bu önemli maça da gelmedi. Taraftarlar, bu sezon hiç bir maça gelmeyen ve böylesine tarihi önem taşıyan maçta yanlarında olmayan Kocaoğlu'na büyük tepki gösterdi.

Güzelyalı uyumadı
Göztepe taraftarları maç sonrasında Güzelyalı'yı karnaval alanına çevirdi. Dört yıl sonra gelen şampiyonluk sarı-kırmızılı taraftarları sokağa döktü. Maçın ardından Güzelyalı vapur iskelesi önünde toplanan kalabalık grup, maçtan çıkan Göztepelilerle buluşunca ortalık mahşer yerine döndü. 'Şampiyon Göztepe' sloganlarıyla Güzelyalı'yı inleten taraftarlar trafiği tıkadı. Trafik tek seride düşerken Göztepe'nin takım otobüsünün görünmesiyle taraftarların coşkusu katlandı. Ancak otobüs şoförünün 'otobüs boş' uyarısı üzerine taraftarlar büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Futbolcuların stadı özel araçlarıyla terkettiği öğrenilirken taraftarlar meşale yakarak şampiyonluk eğlencesine devam etti. Kalabalığın artmasıyla trafik felç olurken Güzelyalı'dan Konak'a kadar trafik tıkandı. Göztepelilerin coşkusu sabaha kadar sürdü.

SİNAN GENÇ
Ne mutlu Göztepeliyim diyene
Hepinize çok ama çok teşekkürler. Tutulan milyonlarca nefesi, zafer çığlıklarına dönüştürdüğünüz için teşekkürler. İzmir'in aslında koca bir futbol kenti olduğunu hatırlattığınız için teşekkürler... Futbolun sadece futbol olmadığını çok daha fazla şeyler ifade ettiğini gösterdiğiniz için teşekkürler... Sabaha kadar komplo teorileri kurup 'acabalarla savaşıp' yatağında dört dönen ben ve benim gibilere yaşattığınız bu büyük mutluluk için teşekkürler. Teşekkürler Metin hoca (Diyadin), Bülent Ataman, Zafer Uysal ve ekibi. Şampiyonluk en fazla da size yakıştı. Adam gibi adamlara. Teşekkürler şampiyonluk kupalarının 7.'sini ama en anlamlısını kaldıracak Ertuğrul'a... Oğuzhan, Timur, Umut, Halil, İsa'ya, Burak'a, Sabutay'a emeği geçen tüm futbolculara, malzemecilere, kulüp personeline, Gürol Güncan'a, İsmail Tur'a...
Ve teşekkürlerin en büyüğü Başkan Mehmet Sepil'e...
Evet, Göztepe artık 1.Lig'de... Dahası da olacak inşallah... Göztepe'nin Mehmet Sepil gibi bir başkanı, takımını ve armasını canından çok seven böylesine büyük taraftarı var ya gerisini düşünmeyin.
Bu takım 1.Lig'e çıktı ama Süper Lig'e de çıkar, Avrupa kupalarında da sarı-kırmızıyı dalgalandırır. Bunu maçtan önce basın tribüne gelip bizimle tokalaşan Başkan Sepil'e de söyledim. Dedim ki; "Başkan inşallah Allah bize sizinle Göztepe'nin 2.Lig'deki Kırklareli ile oynanan şampiyonluk maçını değil, Süper Lig'deki büyük zaferlerini hatta Avrupa kupalarındaki destanlarını yazmayı nasip eder..." Gülümsedi. "Olacak o da olacak" dedi. Ben de inanıyorum. Bu bütünlük bozulmadıkça bu takım geçmişinden aldığı güçle, mevcuttaki sinerjisiyle bizlere yeni Atletico Madrid zaferleri yazdırır. Bugün sütunlar benim. Kusura bakmasın kimse. Yazacağım. Boşuna demiyorlar üç büyük yok, Göztepe var diye... 300, 500 kişiye maç oynayan Süper Lig takımlarının olduğu bu Arena'da Göztepe 2.Lig'de 66 bin kişilik koca Atatürk Stadı'na 40 bin kişiyi getiriyorsa bu stadı da ağzına kadar doldurur... ne mutlu Göztepeliyim diye...

NEVZAT GÜZELIRMAK
Çıktık açık alınla
Geçen hafta Avrupa Kupalarında oynadığımız son maça baktım, aradan 44 yıl geçmiş. O devirlerin, başarıların hayali bile cihan değer. Halit Kıvanç bir TV programında Göztepe'nin hala Avrupa'da ses getirmiş 3 takımdan biri olduğunu dile getirdi, nasıl duygulandım, anlatamam. Roma'nın kaptanı ünlü teknik direktör Fabio Capello'nun onur konuğu olarak davet edildiği Antalya'daki seminerde "Burada Göztepe'den kimse var mı ?" diye sorması ve benimle kucaklaşmasını ömrümce unutamam. Maalesef, sarı-kırmızılı renkler daha sonra sürekli erozyona uğradı ve amatör kümeye kadar düştü ama, bu muhteşem taraftarın sevdası, kalbine yerleştirdiği takıma aşkı bitmedi. Düşünebiliyor musunuz, 2.Ligdeki bir maçta Atatürk Stadını tıklım tıklım dolduruyor. Ve Göztepe aynı zamanda şanslı bir takım da. Türkiye'ye öyle olumlu bir mesaj bırakmış ki hiç umulmadık anda Altınbaş'lar, İmam ve Hüseyin Altınbaş'lar el uzattı, sahiplendi takımı, İkinci Lige kadar çıkardı. Ve sonra Milat diyebileceğimiz yeni bir süper insan bayrağı devraldı. Göztepe'de semtten yetişen hakiki Göztepeli Mehmet Sepil. Onunla bir arkadaş, ağabey, kardeş gigi canciğeriz. Hafta içinde bana, "Nevzat ağabey, heyecanlıyım. İnşallah bu hafta şampiyon olalım Birinci Lige çıkalım, bu takımı çok daha iyi yerlere getireceğiz" dedi. Ondaki hedefin açılımını yapayım ben: Süper Lig. Sepil'i çok seviyordum, şimdi daha büyük sevgi ve saygı duyuyorum. Hayati bir yılda, hayati bir olay yarattı. Onun sarı-kırmızılı bayrağı gönderde daha yükseklere çıkaracağına da inanıyorum. Sepil'in yanısıra, Talat Papatya'ya, Fatih Dalan'a, Barış Güçlü'ye, Adil Artuner kardeşime ve tüm yöneticilere çok teşekkürler. Bu takımı desteklemek yerine uçuran ve zafere götüren 50 bine yakın seyirciye doyasıya sevgiler, tebrikler. Metin Diyadin'e nasip oldu takımı terfi ettirmek. Onu, teknik heyetini ve tüm futbolcuları da alınlarından öpüyorum.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.