PTT 1. Lig'de şampiyonluğun iki güçlü adayı Göztepe ile Balıkesirspor bugün İzmir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geliyor. Saat 18.30'da başlayacak zorlu maçı Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Müthiş mücadele TRT Spor canlı olarak yayınlanacak. Ligde son maçta Denizlispor'u yenerek moral bulan Göztepe ile Adanaspor maçından 1 puanla ayrılan Balıkesir'in mücadelesi nefesleri kesecek. Kaybedenin ağır yara alacağı maç öncesi her iki ekipte de ikişer eksik var. Göztepe sakatlıkları devam eden sağ bek Benjamin Fuchs ve Erkan Sekman ise kadroda yok. Balıkesir'da ise omzundan sakatlanan Yiğit Gökoğlan'ın yanı sıra ağır bir sakatlık geçiren Yogo İzmir Atatürk Stadı'nda sahada yer alamayacak. Göz-Göz'de Erzurum BŞB ile oynanan kupa maçında sakatlanan Hakan Barış, Giray Kaçar, Mehmet Erdem ve Emre Aygün'ün sakatlıkları geçerken burnu kırılan Özgür İleri'de şans verilmesi halinde maske ile oynayabilecek. Ayrıca sarı- kırmızılılarda kart cezaları sona eren Leroy ve Hakan Barış da Bal-Kes'e karşı forma giyebilecek.
Biletler 10 lira
Göztepe, ligde ilk kez İzmir Atatürk Stadı'nda taraftarlarının karşısına çıkıyor. Hafta içinde Erzurum BŞB ile Atatürk Stadı'nda ağırlayan Göz-Göz, ligde 153 gün sonra ilk kez İzmir'de maç oynayacak. Geçen sezon 26 Nisan'da Kırklareli ile İzmir'de karşılaşan Göztepe, bu sezon iç sahadaki Elazığ maçını Bursa Atatürk, Giresun maçını da Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynamak zorunda kalmıştı. Göztepe yönetimi maçın bilet fiyatlarını kapalı tribün 25 TL, açık tribün ve misafir kale arkası da 10 TL olarak belirlendi.
İkisi de iddialı
Futbolculuk kariyerlerinde 10 yıl aralıksız birlikte futbol oynayan ve bugün birbirine rakip olacak olan Göztepe Teknik Direktörü Metin Diyadin ve Balıkesir Teknik Direktörü Erkan Sözeri, iddialı konuştu. Göztepe teknik patronu Diyadin, "Taraftarımızın desteği ile istediğimiz sonucu alacağımıza inanıyorum" derken Balıkesirspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri ise, "Hedefimiz İzmir'den 3 puanla dönerek yeni bir çıkış yakalamak. Başaracak güçteyiz" dedi.