Süper Lig'de 32. hafta heyecanı Göztepe-Gençlerbirliği mücadelesiyle başladı. Alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmayı konuk ekip Gençlerbirliği 3-1'lik skorla kazandı.
Başkent temsilcisine galibiyeti getiren golleri 33'te Giovanni Sio, 45+2'de Bogdan Stancu ve 75'te Stephane Sessegnon (pen.) kaydetti. İzmir ekibi Göztepe'nin tek golü 90'da Alpaslan Öztürk'ten geldi.

Ligde 4 maç sonra kazanan Gençlerbirliği puanını 36'ya yükselterek, 16. sıradaki Kayseri ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 5'e çıkardı.
Galibiyet hasreti 5 maça çıkan 9. sıradaki İzmir ekibi ise 39 puanda kaldı.

STANCU'DAN KARİYER REKORU!
Gençlerbirliği'nin yıldız ismi Bogdan Stancu, Göztepe maçında attığı golle kendi rekorunu kırdı. İlk yarının uzatma anlarında topu filelerle buluşturan ve Süper Lig'de bu sezonki 14. golünü kaydeden 33 yaşındaki Rumen santrfor, kariyerinde en çok gol attığı sezona ulaştı.
GÖZTEPE, 6 MAÇTIR KAZANAMIYOR
Ligde 6 haftadır kazanamayan ve geçen hafta 9. sıraya gerileyen Göztepe ise 39 puanda kaldı.
Son galibiyetini lige verilen aradan önceki 21. hafta erteleme maçında Çaykur Rizespor karşısında 2-0'lık skorla alan Göztepe, daha sonra çıktığı 6 maçta galibiyet alamadı.
Bu müsabakalarda 2 beraberlik ve 4 yenilgiyle sahadan ayrılan Göztepe, bu süreçte Trabzonspor'a 3-1, BtcTurk Yeni Malatyaspor'a 2-1, Fenerbahçe'ye 2-1 ve Gençlerbirliği'ne 3-1 yenildi. Sarı-kırmızılı ekip, Aytemiz Alanyaspor'la 3-3, MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı.
Takımının tek golünü kaydeden ve bu sezon 7. golüne ulaşan Alpaslan Öztürk, gol sayısında takımın en golcü ismi Serdar Gürler'i yakaladı.

