• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gazozuna Fener maçı GÜRKAN ERTAÇ

Gazozuna Fener maçı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.05.2016, 00:00
Her ne kadar televizyon ve gazetelerde Fenerbahçe'nin şampiyonlukta umudunu hala koruduğu anlatılsa da, yazılsa da sarı lacivertli camia umudu kesmiş. Saracoğlu tribünlerinde sezonun en az seyircisi vardı. Basketbol futbolu ezmişti, herkes futbola gelmektense Berlin'deki final maçını televizyondan izlemeyi tercih etmişti. Pereira'da havlu atmış olacak ki, sahaya büyük operasyon diye nitelendiren bir kadroyla çıktı. Gençlerbirliği önünde kalede Fabiano'ya, defansın göbeğinde Kadlec'e yer verildi. Tren kaçtıktan sonra Van Persie-Fernandao ile çift santrfora dönüldü. Adama sorarlar: "Daha önce nerelerdeydin?" Fenerbahçe, artık yeni sezonun kadrosununu oluşturma harekatına girmelidir.
Böyle bir yıldızlar topluğunu böyle bir futbol salatasına çeviren Pereira'nın bileti hemen kesilmedir.
Seyircinin alaycı bir şekilde "Obradovic" diyerek tezahürat yapması, ona en büyük hareket oldu. Kalede Volkan, değişik grafiğiyle artık iyi bir kaleciyle transfer edilerek tehdit edilmesi gerektiğini açıkça ortaya koyuyor. Sağ bekte Gökhan'ın yeri garanti, göbekte Kadlec'in. Alves'e güle güle demenin zamanı. Portekizlinin değişik form grafiği göstermesi, Serdar Aziz gibi Kjaer'in yanına alınacak iyi bir defans oyuncusu ihtiyacını ortaya koyuyor. Caner'den tamamen vazgeçtilerse de, Hasan Ali sol kanadı tek başına götüremez, mutlaka iyi bir solbekle takviye gerek. Tabii ki orta sahada Diego Ribas yolcu. Nani'ye de iyi para gelirse hemen satılsın. Balsız arı Josef'in de kaderi aynı olmalı, Ozan ve Meireles'in de. Sarı lacivertlilerin vazgeçilmezleri Mehmet Topal, Alper Potuk ile Volkan Şen. Fernando'yu tek başına golcü bırakmak da yanlış. Yine kesenin ağzı açılacak ve iyi bir golcü alınmasına çaba gösterilecek. Hırvat Mandzukiç'in transfer haberleri doğruysa bu kadro için fevkalede cazip bir isim. Gençlerbirliği maçında Alper'in harika çalımlardan sonra yaptığı asisti, Van Persie'nin gole çevirmesi dışında kayda değer hareket, hakem Alper Ulusoy'un Landel'i ceza alanında indiren Volkan Şen'in penaltısını es geçmesiydi. Dünkü maçın iki prestij yönü vardı. Ligi Saracoğlu'nda galibiyetle kapatmak, güzel goller atan Van Persie'yi kazanmak...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI