• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir filenin merkezi GÜRKAN ERTAÇ

İzmir filenin merkezi

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.05.2016, 00:00
Voleybol altyapılarının değişmez bir parçası olan Türkiye Şampiyonaları, bu yıl ilk defa her kategoride 32 Bayan, 32 Erkek takımın katılımıyla bir festival şeklinde İzmir Gaziemir'deki Fuar Alanı'nda yapılacak. 8 sahada aynı anda 8 maç, bir günde 32 maç (16 Kız - 16 Erkek) oynanacak. Bir gün dinlenme arası verilecek her bir turnuva, 8 gün olmak üzere 35 günde tamamlanacak.
Yıldız ve genç voleybolcular tam bir eğitimden geçirilecek.
Turnuvalar süresince sporcu ve antrenörlere dopingle mücadele, temel teknik eğitim, hareket eğitimi, voleybol oyun kuralları, Mini Voleybol Oyun Kuralları, kondisyon, beslenme konulu seminerler düzenlenecek, seminerlerden en az 3'üne katılanlara sertifika verilecek. Sertifikalar, antrenör kurslarında kullanılabilecek. Seminerler, tüm katılımcılara ücretsiz. Program şöyle: Gençler Türkiye Finalleri 30 Mayıs - 06 Haziran, Yıldızlar Türkiye Finalleri 08 - 15 Haziran, Küçükler Türkiye Finalleri 17 - 24 Haziran, Minikler Türkiye Finalleri 26 Haziran - 03 Temmuz 2016.

Bombalar patladı

Voleybol Liglerinde sezon geçen hafta bitti, kulüplerde transfer harikatı hemen başlatıldı.
Erkekler Voleybol 1. Lig'ini 2.bitirerek CEV Şampiyonlar Ligi'nde oynama hakkı kazanan İstanbul B.Belediyespor, iddialı olabilmek için 3 önemli transfer birden yaptı. Fransız modelini seçen ekip, ligin en skorer oyuncusu seçilen ARKAS'ın pasör çaprazı Antonin Rouzeir'in yanısıra, Polonya'nın PGE SKRA Belchatow takımında forma giyen smaçör Nicolas Marechal ve Almanya'nın Berlin Volleys takımında forma giyen orta oyuncu Nicolas Le Goff'u kadrosuna kattı. İç transferde Marko Matic ve Tomi Coskovic ile sözleşme yenilendi. Ziraat Bankası ise, Tokat Belediye Plevne'den Vefa Yılmaz ile 1 yıllık anlaştı. Bayanlarda Vakıfbank ve F.Bahçe'ye teslim olan Eczacıbaşı VitrA 2016-2017 sezonunda başarı için kolları sıvadı, ABD'li oyuncusu Jordan Quinn Larson'un sözleşmesini iki yıl uzattı. 2014 yılından bu oynayan 29 yaşındaki voleybolcu, takımının 2014- 2015'te DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı kazanmasında önemli rol oynamış, bu organizasyonlarda en değerli oyuncu (MVP) unvanını elde etmişti.
Sezonu şampiyon tamamlayan VakıfBank, Brezilyalı Sheilla Castro, Hollandalı Robin de Kruijf ve Anne Buijs ile devam etmeme kararı aldı. Kadrosuna Zhu Ting'i kattı.

ARKAS acele etmeyecek

Filede İzmir'in gür sesi ARKAS, yine Kanadalı başantrenör Glenn Hoag ile devam ederken, transferde, "İnce eleyip sık dokuma" kararı aldı. Türkiye'deki terör olayından etkilendiği ve strese girdiği öne sürülen Amerikalı pasör Kawika Shoji ile yollar ayrılıyor.
Büyük olasılıkla Kanada Milli Takımının pasörü ile anlaşma yoluna gidilecek. Ayrıca ismi gizli tutulan üç pasör çaprazı ile görüşmeler sürüyor, birisi mutlaka kazandırılacak.
ARKAS, yine altyapıdan yetiştirdiği yetenekli Türk oyuncularla yola devam edecek.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI