• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
VAZİYET TERSİNE DÖNDÜ HALİL FİNCAN

VAZİYET TERSİNE DÖNDÜ

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.02.2016, 00:00
Süper Lig'de Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki puan kayıplarına rağmen geriden gelen bir tehdidin olmayışı üzerinden bir ihtimal hesabı yapılabilir. Fakat görünen o ki bu meseleyi konuşmak için henüz erken. Çünkü siyah-beyazlıların erteleme maçlarında alacağı sonuçların tesiri belirleyici unsur olacak gibi gözüküyor. Bununla birlikte Aslan'ın ses kısıklığı sebebiyle ligdeki hedefinin sadece Avrupa olduğu gözlense de olası bir men halinin bu hedefi de sona erdirme ihtimali yüksek. Üçüncü sıraya yerleşen Akhisar'ın ise son iki galibiyetle birlikte bu hafta oynayacağı Başakşehir maçı belki de sezonun en kritik maçı haline geldi. Çünkü Akigolar kazandıkları takdirde en yakın rakibine 4 puan fark atmış olacak.

Tüm bunların yanında ikinci yarının geride kalan 4 haftasında ortaya çıkan sonuçlar ise ilginç bir istatistiği beraberinde getirdi. Bunun için de 3 takıma dikkat çekeceğim. Özellikle de Antalyaspor'a. Kırmızı beyazlılar ikinci yarının başlaması ile birlikte ilk yarıya oranla tersine bir grafiğe imza attılar. Yeni devrenin 4 haftalık bölümünde henüz beraberlikleri yok. Fakat ilginç olan bu değil elbet. Antalyaspor skor açısından ilk yarıda ne yaptıysa ikinci yarıda tam tersini yaptı. Yani şöyle... İlk yarıda Başakşehir'i deplasmanda 3-2 yendi, ikinci yarıda ise evinde 2-1 yenildi. İlk yarıda evinde Gençlerbirliği'ni 3-1'lik skorla geçti.

İkinci yarıda ise bu kez 1-0 mağlup oldu. Ligin İlk yarısında Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 2-1'lik skorla çarpıldı, ikinci yarıda ise 4-2 kazandı. Ve geçen hafta... İlk yarıda 2-0 yendiği Eskişehir'e bu kez 3-2'lik sonuçla teslim oldu.

Yani bu istatistiğe göre gelecek hafta adına bir kehanette bulunacaksak, o halde Antalyaspor Çaykur Rize'yi yener. Çünkü ilk devrede Çaykur Rize 5-1 kazanmıştı. Ve bu tuhaf skor zıtlığı sadece Antalyaspor'dan da ibaret değil. Bursa ve Gençlerbirliği de benzer bir grafiğe imza attılar. Onların da ikinci yarı oynadıkları dört maçın üçü ilk yarıya oranla tersi sonuçla bitti.

Tersine seyir bu takımlarla da sınırlı değil. İlk yarıda 11 haftada 7 puana ulaşan Mersin'in ikinci yarı aynı puanı 4 haftada yakalaması da örnek gösterilebilir. Yine ilk yarıda 13 haftada aynı puanı toplayan Eskişehirspor da aynı sürede 7 puana ulaştı. Yine Başakşehir'in bu zaman dilimindeki grafiği de enteresan. Başakşehir ilk 4 maçlık sürede 3 mağlubiyet 1 galibiyetle 17. sırada yer alırken, ikinci yarı aynı süreçte yenilmedi ve 4. sırada Avrupa kovalıyor. Değişmeye müsait bu ligde bize de takip etmek kalıyor.

İyi haftalar.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI