• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gelinen nokta... METİN GÖKALP

Gelinen nokta...

metin.gokalp@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.07.2017, 00:00

İkisinin de maçlarını elverdiğince izlediğimden, Eskişehirspor karşısında pek umutlu görmüyordum Göztepe'yi... Doğruya, doğru... Döktükleri para, oyuncu kalitesi, bireysel yeteneklerin fazlalığı ve sahaya yansıttıkları futbol ile Es-Es'ler, daha ağır basan taraf olarak kazınmıştı belleğime... Antalya'da oynanacağı açıklandığı gün şirkettekiler fıldır fıldır bilet ararken, kesin kararlıydım. Hem güçler dengesizliği, hem de son yıllarda gittiğim finaleri kazanamamanın verdiği kuşkularımın aşırı yoğunlaşmasından, gitmeyecektim Antalya'ya... Gecenin bi yarılarına kadar televizyon başında, kah yerde, kah sandalye üstünde, kah masanın tepesinde, görseniz, ne uğur denemeleri, ne totem yapmalar, neler neler? Uzatmayayım, sonunda nur topu gibi bir Süper Lig çocuğumuzu, aldık kucağımıza...
Müthiş taraftarın, müthiş coşkusu... Sevinç gözyaşları, törenler, kutlamalar, gece gösterileri, balkonlardan sarkan bayraklar, Göz-Göz çeken korna sesleri müthişti, müthiş... Ve artık, güzel bir anı olarak, kaldı gerilerde...

Lig kurtlar sofrası

Dönelim, yaşamın gerçeklerine, şimdiye...
Lig, kurtlar sofrası(!) Bizim çocuk, 'ham!' olmamak için, emeklemeden yürümeğe başlamalı, ayağı yera sağlam basmalı ve hatta tokat atan haylazlardan olmalı! Yoksa, ümüğünü sıkar, bu ligde, yaşatmazlar adamı(!) Önümüze çıkan, yanımıza oturan, sahilde balık avlayanı dahil bil-cümle Göztepeli, karamsar mı, karamsar(!) Her gün, gazetelerde çıkan transfer haberlerinin, 'Yalan Rüzgarı'na(!)' dönüşmesi, tek transfer dahi yapılamaması, kuşkuları gün geçtikçe arttırıyor. Geleyim, kendi diyeceklerime.
Yakasına 'Tek Yetkili!' brövesini ilk kez takan Tamer Tuna, kısa zamanda, eline verilen çocuğu, ne kıvama getirebilir mesela? Adım 'Tamer' olsa, ilk kariyerimi tehlikeye sokmamak adına, en az on futbolcu transfer edilmeden, atmazdım o imzayı! Mesela; sağolsunlar şampiyonluğu getirdiler ama, mevcut kadrodan en fazla iki veya üç kişi oynar bu takımda!
Kalanları uğurlardım, öperek yanaklarından...
Mesela; Sayın Sepil'in Göztepe'yi ne denli sevdiği ve ne fedakarlıklarda bulunduğundan, kimsenin kuşkusu yok ancak, 'topal, topal!' yürütülen transferler aynı aksaklıklarda giderse eğer, ligde dayak atacak diye beklediğimiz o haylaz çocuk çok hırpalanır benden söylemesi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA