• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Amerika Açık’ın ardından NECDET KESTELLİ

Amerika Açık’ın ardından

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.09.2017, 00:00
Amerika Açık’ın ardından

Herkesin bildiği gibi çeyrek finalde yenilmiş olsa da Halep ve Pliskova'nın da elenmeleriyle İspanyol yıldız Muguruza hafta başında resmen dünya bir numarası olarak tenis tarihinin şeref listesinde ki yerini alacak.
Çekilmelerle dengesizleşen fikstürler dolayısı ile yukardan Nadal'ın, aşağıda ise ilk defa çeyrek final seviyesine ulaşan 8 oyuncu arasından sıyrılan Güney Afrika'lı Anderson'un finale çıkmasının bundan böyle ve tepedeki yaşlı oyuncu sayısının artması ile, erkek tenisine yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum. Kazanan Nadal'ın aradan üç sene geçtikten sonra bir Grand Slam daha kazanmış olması, Federer örneğini anımsattı.

YENİ YÜZLER YENİ RESİMLER

Kadınlar ise, 37 yaşındaki Wenus Williams dışında yenilendi diyebiliriz. Burada başka bir olay daha var. Uzun bir aradan beri ilk defa 4 yarı finalist de Amerikalı. Ve bunlardan galiba en genci, Stephens Sloane turnuvayı Madison Keys'i yenerek hakkıyla kazandı. 6 hafta önce WTA 957 numara iken, bu turnuvaya WTA 83 numara olarak giren Sloane Stephens ve WTA 16 numarası Madison Keys yılın son Grand Slam'ı olan Amerika Açık Tenis Turnuvasının finalini oynadılar.
Stephens'in ilk Grand Slam şampiyonluğu ile bir anda ve Yeni hafta başında WTA 15 numarası civarına yerlesecek.
Turda 6 haftada böyle bir yol almak gerçekten çok büyük başarı. Martina Hingis'in de çift kadınlar ve karışık çiftlerde ki devam eden başarısını da yabana atmamak gerek. Güzel ve heyecanlı maçlar izledik, uykusuz kaldık ama ben seyredebildiğim kadarıyla yeterince tatmin oldum.

CEM İLKEL SON 8'DE

Kariyerinin ilk slam deneyimini yaşadığı Amerika Açık sonrası Fransa'daki 25 bin dolar para ödüllü Futures Turnuvası'na 1 numaralı seribaşı olarak katılan 21 yaşındaki milli tenisçi Cem İlkel, ikinci maçını da setlerde geriden gelip kazanarak çeyrek finali yakaladı. Rakibine ilk seti kaptırsa da maçı bırakmadı ve adını son sekize yazdırmayı bildi.

MARSEL İLHAN

30 yaşındaki milli tenisçi Marsel İlhan, bu sezonki beşinci finalini Antalya'da düzenlenen ve 1 numaralı seribaşı olarak katıldığı Tennis Organisation Cup Futures Turnuvası'nda kariyerinin 18. Futures zaferini elde etti.
Kutluyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA