• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Artık biz de varız NECDET KESTELLİ

Artık biz de varız

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.09.2017, 00:00

Onlarla ve heyecanla seyretmeye hazırlandığımız yılın 4. tenis olayında Cem İlkel, Çağla Büyükakçay ve Başak Eraydın elemelerin ikinci turuna çıkarak bizleri sevindirdiler ve gururlandırdılar. Ama maalesef arkasını getiremediler. İpek Soylu ise elemelerde ki üç güzel galibiyetten sonra kariyerinde ilk defa ana tabloya çıktı...
İpek Soylu, pazartesi akşamı yani Amerika Açık'ın ilk günü ana tablo 1. tur maçı için 12. kortta ki 4. maçta (son dakikada maç 7. kortta ki 5. Maç olarak değiştirildi) dünya 35 numarası tecrübeli İspanyol Carla Suarez Navarro maçı İçin ben banko İpek demiş- tim. Ama olmadı: ilk sette 3/3' ü yakaladıysa da seti 6/4 verdi. Güçlü rakibi karşısında ise ikinci sette ancak iki oyun alabildi ve ilk turda kaldı. Bu onun ilk ana tablo ilk turu. Kaybetti ama daha ne turlar görecek ve ne canlar yakacak Grand Slam turnuvalarında.
4 genç oyuncumuzla katıldığımız bu turnuvada ki, şimdilik küçük de olsa başarılarımızdan gurur duydum.
Dördünü de candan kutluyorum.
Artık bizde varız dediler tenis camiasına!

ABD'DE SÜRPRİZLER ÇOK

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ın üçüncü gününde tek erkeklerde Alman Alexander Zverev, tek kadınlarda ise Danimarkalı Caroline Wozniacki elendi.
ABD'nin New York kentinde düzenlenen turnuvada, kötü hava koşulları nedeniyle ertelenen karşılaşmalar da üçüncü günde tek kadınlar ikinci turunda İspanyol Garbine Muguruza, Çinli Duan Yingying'i rahat bir oyunun ardından 2-0 (6-4, 6-0) yenerek üst tura kaldı.
İlk turda dünya 2 numarası Rumen Simona Halep'i eleyerek dikkati çeken Rus tenisçi Maria Sharapova ise ikinci turda Macar Timea Babos'u 6-7, 6-4 ve 6-1'lik setlerle 2-1 yenerek yoluna devam etti. Danimarkalı 5 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki ise ikinci turda Rus Ekaterina Makarova'ya 2-1 mağlup olarak günün sürprizine imza attı.
Seribaşı tenisçiler Rus Svetlana Kuznetsova, ABD'li Venus Williams ve Polonyalı Agnieszka Radwanska da rakiplerini yenerek üst tura yükseldi.

BENİM FAVORİM FEDERER

ABD Açık'ta tek erkeklerde dünya 1 numarası İspanyol Rafael Nadal ile Japon Taro Daniel, 3 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ile Rus Mikhail Youzhny karşılaşacak.
Tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova, ABD'li Nicole Gibbs'in, 4 numaralı seribaşı Ukraynalı Elina Svitolina ise Rus Evgeniya Rodina'nın karşısına çıkacak.
Zevkle, tatillerden istifade ederek uykusuz kalalım ve izleyelim. Müthiş bir Grand Slam daha diliyorum.
Ama kazanan Federer olsun...

TEB MENCUNA CUP

Milli tenisçi Ayla Aksu, Artvin'in Arhavi ilçesinde düzenlenen toplam 60 bin dolar ödüllü 1. TEB Mençuna Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda kariyerinin en büyük finaline çıktı. Ama dört maç puanı kaçırarak sonunu getiremedi ve ikincilikle yetindi. Kutluyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA