• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Federer ‘dalya’ dedi NECDET KESTELLİ

Federer ‘dalya’ dedi

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.03.2019, 00:00

Federer, ATP 500 Dubai Turnuvası'nda ıkına-sıkıla da olsa geldiği finalde, kortların yeni prensi Yunanlı Tsipisis'ı iki sette yenerek hem ders verdi, hem de rövanşı alarak açık dönemde 100. şampiyonluğuna ulaştı. Tenisin yaşayan efsanesi Federer, Jimmy Connors'tan sonra ikinci erkek oyuncu olarak dalya demeyi başardı. İsviçreli tenisçi gelmiş geçmiş en büyük tenisçi unvanını da fazlasıyla hak ettiğini bir kere daha gösterdi.
Ayakta alkışlayarak kutluyorum.

BİR DE KYRGİOS GERÇEĞİ
Federer gibi Kyrgios da, Acapulco Turnuvası'nda erkeklerti ATP 500'de sırasıyla Seppi, Nadal, Wawrinka, Isner ve Zverev'i yenerek şampiyon oldu. Kupasını yuhalanarak almış olsa da dünya 31 numarasına yükselmiş olmaktan son derece memnun ve motive gözüküyor.

Federer'in tenise yakıştığı gibi, Kyrgios'ta, aşırı söylem ve davranışlarının tenise yakışmıyor gibi gözükse de ikisi de tenisin birer parçası ve ikisine de teniste ihtiyaç var. Severiz veya sevmeyiz, keşke bu kadar kaba, saldırgan olmasaydı diyebiliriz sadece. Bu kadar gergin bir spor dalında böylelerini kurallarla ve cezalarla eğitemezsiniz. Federer'in de gençlik günlerini hatırlamakta fayda var. Ne var ki, yeni renkli tenise rağmen, tenisin hep beyazlığını hatırlayarak avunmakta güzel bir yol bence.

KORTTAN İNCİLER
ALTUĞ ÇELIKBILEK
Tunus'taki ITF 15K turnuvasının finalinde Negritu'yu 3 sette mağlup eden Altuğ Çelikbilek, dördüncü tekler şampiyonluğunu kazandı. Tebrikler.

ŞİLİ'Lİ GARIN 34 NUMARA
Garip, Garin ATP 250 San Paulo Turnuvası'nda Arjantin'li Pella'yı iki sette yenerek kariyerinde ki en yüksek sıralamaya çıktı. Kutluyorum.

CLUB MEGA FESTİVALİ
Antalya Belek'teki Club Mega Saray oteli tesislerinin halı sahalarında oynanan 8 -9-10-12-14 yaş ve büyüklerin 4 oyunluk 3'er setlik Hafta Sonu Turnuvaları çok sayıda zengin tenisçilerin katılımıyla tamamlandı. Turnuva sırasında ve sonrasında yapılan olumlu, olumsuz değerlendirmelerden ders çıkarılacağını umut ederek başarılı sporcuları kutluyoruz. Umarım yararlı bir etkinlik olmuştur.

ATP MASTERCARD
Grand Slam'lardan sonra en önemli turnuvalardan biri olan İndians Wells 7 Mart günü ana tablo maçlarındaki ile başlayacak. Halen eleme maçları oynanıyor. Zevkle izleyeceğimiz maçlar ve mücadeleler olacağı kesin.

​YENİ SPONSORUMUZ HAYIRLI OLSUN
Türkiye Tenis Federasyonu (TTF), Şahinler Holding ile iş birliği anlaşmasına imza attı. Antalya Belek'te kurulacak dünya standartlarında kongre salonlarının, futbolun da içinde olduğu sporun farklı dallarından tesislerin yer alacağı kompleksin ilk adımı olan Megasaray Tennis Academy için imzalar atıldı. Türkiye'den dünya çapında tenisçiler çıkmasına katkı sağlayacak proje için düzenlenen törene TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Club Mega Saray Genel Müdürü Okan Küçükmustafa ve milli tenisçiler Yankı Erel, Başak Eraydın ile Cem İlkel katıldı. Umutlandık ve hayırlı olsun diyoruz. Umarız bu anlaşma TEB PARİBAS ile olan anlaşmayla uyumlu bir şekilde beraberce devam eder.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA