• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Asırlar boyu tenis var, yıldızlar değişiyor NECDET KESTELLİ

Asırlar boyu tenis var, yıldızlar değişiyor

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.02.2019, 00:00

Avustralya Açık bitti ama, yeni tenis sezonunun ilk ayı sonunda dünya tenisi ile ilgili ümitlerimiz dört bir yandan fışkırmaya başladı. İşte size yeni haberler:
- 38 yaşındaki efsane Federer bu sene de tenisi bırakmayacağı gibi toprak kort sezonunda da kortlarda olacağını açıkladı.
- Murray'i Wimbledon'da kortlarda görebilme ümidimizin arttığı gibi, belki de kendisini daha yıllarca seyretme şansımız olacak...
- Djokoviç açık ara giderken, son finalde o'na fena yenilmiş olsa da Nadal'ın, hatta Federer'in bile toprak kortta neler yapacakları hiç belli olmaz. Kaldı ki bir de, "Next Gen" dediğimiz çok genç oyuncular da çok hırslandılar. Djokoviç'in işi artık daha zor!
- En güzel gelişmeler kadınlar tenisinin şampiyon olarak, final oynayarak, Grand Slam ve turnuvalarda iyi neticeler alarak yükselen ilk yüz oyuncuları içinde (WTA) gerçekleşmekte.
Dünya sıralamasında Yastremska 34, Anisimova 59, Andreescu 68, Potapova 79, Danilovic 96.sıradalar. Kostyuk Swiatek ve Liu ise pek geride sayılmazlar.
Bunların hepsi de WTA' da ki ilk 20 oyuncuyu zorlayabilecek, hatta yenebilecek oyuncular. Kadın tenisinin yakın geleceği olarak artık sahnedeler.
Çünkü büyük yıldız Serena Williams da artık yeniliyor.

DAVİS CUP YENİLENİYOR

Gerard Piquet, bir futbol adamı olsa da geldi ve tenisin bu asırlık ve en eski ülke takımları şampiyonasını allak, bullak etti. Bu değişimlerden henüz kimlerin mutlu kimlerin mutsuz olduğu bilinmiyor. Gerçeğin ise Davis Cup'ın son şampiyonunun Hırvatistan'ı yenen Fransa olduğudur.
Davis Cup'a 133 ülke katılıyor. Biz, Avrupa/Afrika 2. Grubunda oynayacağız.
Dünya grubu ise artık 18 ülke arasında oynanacak. Bunlardan 12'si elemelerden yükselecek ve son Davis Cup yarı finalistleri (Hırvatistan, Fransa, İspanya ve ABD) ve özel davetle girecek Arjantin ile İngiltere. Maçlar artık 3 set üzerinden oynanacak, 2 set alan kazanacak.
18-24 Kasım'daki final Madrid'te.
Elemeleri geçen Belçika, Sırbistan, Avustralya, İtalya, Almanya, Rusya, Kazakistan, Hollanda, Kolombiya, Şili, Kanada ve Japonya final grubuna kaldı.

BİZİM UMUDUMUZ GENÇLERDE

16 yaşındaki raketimiz Doğa Türkmen ve Tuana Tınaztepe. Yankı Erel'den sonra arkadan gelerek Antalya'daki "future" turnuvasında ilk tekler şampiyonluğunu kazanan Ergi Kırkın. Yalnız oyuncularımız mı? Tabii ki Avustralya Açık turnuvasının son günlerinde gerçekleşen çok önemli maçlar yanında son gün erkekler final maçında da çizgi hakemi olarak görev yapan sevgili Esin Vatansever Kıratlı.
Hepsinin takip edilmesi gerekiyor.
Milli oyuncumuz Melis Sezer ise ITF Pro dönemi oyun- cusu olarak teklerde dünya 2 numarası, çiftlerde ise 78 numarası oldu.
Umarım WTA'da da bu yükselişi gösterir! Hepsini tek tek kucaklıyorum.

GÖBEKLİTEPE'YE TENİS YAKIŞTI

Şanlıurfa'daki Tenis Dünyası tesislerinde organize edilen ve 2019'un tarihe ışık tutan belde Göbeklitepe yılı ilan edilmesi nedeniyle burada oynanan ilk Türkiye Tenis şampiyonası - Göbeklitepe Bahar Kupasına 67'si erkek, 43'ü de kadın olmak üzere toplam 110 sporcu katıldı.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Tenis Dünyası tesislerinde bir ilk olarak gerçekleştirilen ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen Göbeklitepe Bahar Kupası'nda final maçları herkese açık olup 8 Şubat Cuma günü oynanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA