• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Wimbledon büyük sürprizlerle açıldı NECDET KESTELLİ

Wimbledon büyük sürprizlerle açıldı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.07.2019, 00:00

Grand Slam'lerin atası ve tek çim kortlusu Wimbledon her zaman renkli sonuçlarla büyük heyecan uyandırır. 133 yıldır süren bu geleneksel turnuva yine büyük sürprizlerle açıldı, 15 yaşındaki Amerikalı çikolata kız Cori Gauff yılların şampiyonu, neredeyse annesi yaşındaki Venüs Villiams'ı 6-4'lük setlerle eleyerek tarihe geçti Ayrıca Osaka, Zevrev ve Tsitsipas ilk gün veda eden favorilerden. Turnuvada muhteşem grand slam'in elemeleri tamamlandıktan sonra, "bye" seçimlerindeki dedikodular hala devam etse de turnuva yönetimi taviz vermedi ve ana tablo maçları yine süprizlerle başladı. Bizden elemelere katılan Çağla Büyükakçay ilk turda, ilk turu geçen Pemra Özgen ve Başak Eraydın ikinci eleme maçlarını kaybederek turnuvaya veda ettiler

RAŞİT ÖZSARUHAN VEFA TURNUVASI YAKIŞTI

Küçük Kulüp derneğinin düzenlediği Raşit Özsaruhan'a Vefa Turnuvası aslında merhum Raşit beyi yakından tanıyanlar için çok önemli. Raşit Özsaruhan büyük bir iş adamı, iyi bir sanayici, sevilen, sayılan bir İzmirli olduğu kadar spor aşığı bir insandı. KSK Baskebol Takımının uzun dönem Metaş ile sponsoruydu, büyük başarılara imza atmasını sağladı, tenisi de çok severdi.
Tenis oynar mıydı bilmiyorum ama gençliğinde imkanlar dahilinde tenis dünyasını takip eder merakla edinebildiği tenis hakkında ve büyük şampiyonlar tarafından 1930'lu yıllarda yazılmış kitapları okurmuş. Bu ilgi ve sevgi iki oğluna geçmiş, Haluk, Ping Ping'da isim olurken Enis de teniste çok sayıda şampiyonluklar yaşamıştır.
Raşit beyin vefatından sonra dostlarım Haluk ve Enis, bu tenis kitaplarını, sağ olsunlar bana emanet ettiler. Benim için çok önemli olan bu kitapların kıymetini bildiğimden emin olabilirler. Huzur içinde uyu Raşit abi...

ANTALYA SICAKTAN KAVRULDU

Ülkemizde oynanan ve WİMBLEDON öncesi son hazırlıklar için düzenlenen THY - Turkish Airlines Antalya Open çim kort tenis turnuvasına aşırı sıcaklar damgasını vurdu. TEK'lerde ilk ATP şampiyonluğuna ulaşan Lorenzo Sonego yanında çiftler kategorisinde de birincilik Erlich - Sitak ikilisinin oldu.

YİNE TEBRİKLER BÜŞRA'YA...

Milli paralimpik tenisçimiz Büşra Ün, Tokyo yolumda geçen hafta katıldığı İsviçre'de gerçekleşen Birrhard Açık tekerlekli sandalye tenis turnuvasında teklerde finalist, çiftlerde de şampiyon oldu.

MELİS SEZER İPEK ÖZ ŞAMPİYON

Melis Sezer - İpek Öz çifti Macaristan'da turnuva kazandı. 15.000 $ toplam ödüllü tenis turnuvasında finalde Svatikova - Hrabalova çiftini büyük bir çekişme sonrasında 6-3, 4-6, 15-13 yenen Sezer - Öz çifti beraberce 4. şampiyonluklarını kazandı. Bu şampiyonlukla Sezer, kariyerindeki 35., Öz ise 6. çiftler kupasını kazandı. Devamını diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA