• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kim büyük, kim en iyi ? NECDET KESTELLİ

Kim büyük, kim en iyi ?

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.07.2019, 00:00

Son günlerin en ilgi çeken konularından biri olan bir tenisçinin büyüklüğü hakkında, o tenisçiden herhalde yaklaşık 30-40 sene önce büyük başarılarla oynamış oyuncuları dikkate almadan, kariyerinde kazandığı Grand Slam sayısı, ATP ve WTA kupaları ile maç sayısına bakmak, mevcut istatistiklerini değerlendirmek, zaman içinde tenisin, medyanın, teknolojinin ve insan vücudunun geçirdiği evrelerere de göz atmadan fikir beyan etmek yanlış ve eksik bir yaklaşım olur diye düşünüyorum. Hele hele yalnız Grand Slam neticelerine bakarak karar vermek çok da yanıltıcı olur sanıyorum. Hali hazırda öne çıkmış gibi gözüken ve bu günün öne sürülen üç büyüğü, Djokovic, Nadal ve Federer'den önce nice büyük oyuncular sayabiliriz: örneğin Safin, Laver, Connors, McEnroe, Borg, Lendl, Sampras, Becker, Hewitt, Edberg gibi niceleri. Hangisi dersiniz? Federer, bale yapar gibi tenis oynuyor, devamlı kendini geliştiriyor, yeni vuruşlar yaratıyor, izlemesi müthiş güzel ve doyumsuz, kazananabilir, kaybedebilir ama geriye bakınca büyük tenisçi, ama en büyük olup olmadığını söylemek hiç kolay değil.
Böyle rekabet ve yarış ortamı olmasaydı günümüzde ki üç büyük , bu yaşlarında bu duruma gelebilirler miydi?

TEBRİKLER İPEK SOYLU

Bu yıl dört tekler şampiyonluğu bulunan 23 yaşında ki genç milli tenisçimiz İpek Soylu, Çekya'da oynanan 25 bin dolar toplam ödüllü ITS Cup turnuvasında yarı finalde ev sahibi raket Johana Markova'yı 6-3 ve 7-5'le geçti, ancak finalde ev sahibi ülkeden Jesika Maleckova'ya yenilerek turnuvayı finalist olarak bitirdi.
Kutluyor ve yükselişinin devam etmesini diliyoruz.

"NADAL AKADEMİ" YAYILIYOR

Y enilerde kendi memleketinde kurduğu tenis akademisi ile Nadal, tenisin bu çok önemli eğitim bölümünde hızla büyümeğe devam ederken, şimdi de yurt dışına açılmış, ülkesinde tenislerini geliştirmek için başlattığı bir proje kapsamında Kuveyt Tenis Federasyonu ile de iş birliği yaparak Kuveyt'te bir tenis akademisi daha açmış.
Darısı başımıza demek geliyor içimden!

GÜRCİSTAN'DA BİR İLK

Gürcistan'da düzenlenen 15.000 dolar toplam ödüllü Telavi Open 2019 turnuvasına katılan milli tenisçimiz Koray Kırcı, Çek partneri David Poljak ile beraber turnuvanın bir numaralı seri başları Bondarevskiy-Tsivadze ikilisini 7-5 ve 7-6'lık 2 sette yenerek şampiyon oldu. Tebriklerimiz Kırcı'ya.

US OPEN'DA FEDERER BAŞTACI

US OPEN ön reklamında, Wimbledon'da yenilmiş olsa da Federer baş tacı.
Bazı şeyler kolay değişmiyor, çünkü kolay olan hazırı, alışılmışı kullanıyorlar.
Diğerlerin resimleri arkasından gelmeye başladı.
Keza kadınlarda da Halep şimdi baş tacı. Ancak Serena sinmiyor ve çeşit çeşit dergilerde kendisine büyük yer veriyor.
Amerikan medyası Serena'nın geride kalmasını içlerine sindiremiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA