• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kızlarımız finale çıktı NECDET KESTELLİ

Kızlarımız finale çıktı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.08.2019, 00:00

Fransa'da düzenlenen 18 Yaş Avrupa Yaz Kupası Finalleri'ne Türkiye'nin yanısıra, Fransa, Rusya, İspanya, Slovakya, Britanya, Macaristan ve Belarus katılıyor.
Finallere çıkmaya hak kazanan 18 Yaş Kadın Milli Takımımız Zeynep Sönmez, İlay Yörük ve Zeynep Sena Sarıoğlan'dan oluşuyor. Avrupa Yaz Kupası'nda mücadale eden ve Arda Azkara, Baran Söyler ve Gökberk Sarıtaş'tan oluşan 16 Yaş Erkek takımımız Romanya'daki C grubunda ilk maçında Yunanistan ile karşılaştı.
Ancak kaybettiği için ancak 5 ile 8'incilik maçlarını oynayacak.

ŞANSLI KURA ÇEKTİLER

Ayni şekilde Beyda Baykal, Doğa Akyürek ve Özlem Uslu'dan oluşan 16 Yaş Kadın takımımız da İngiltere'de B grubundaki ilk maçını 2 numaralı seri başı İtalya takımına kaybetti.
Şimdi 5 ile 8'incilik maçları için Polonya ile karşılaşacak.
İngiltere'de korta çıkan 18 Yaş Erkek Milli Takımımız Berk İlkel, Bora Şengül ve Emir Şendoğan'dan oluştu. Şanslı bir kura çektiler ve finale kadar yürüme başarısı gösterdimler ama 1 numaralı seri başı ekibe yenilmekten kurtulamadılar.
Katılan ve başarı gösteren tüm milli oyuncularımızı ve hocalarını kutluyorum.

BİZİMKİLER SES GETİRİYOR

Türk tenisçileri uluslar arası alanda başarılı oluyor, göğsümüzü kabartıyor, Genç yetenek Altuğ Çelikbilek, 13 numaralı seribaşı İtalyan Andrea Vavassori'yi 6-7, 6-2, 6-4'lük setlerle yenerek İspanya'daki 25 K ödüllü Open Castilla y León turnuvasında 3. tura yükseldi.
Pemra Özgen, Britanya'da düzenlenen 25K ödüllü GB Pro Series Foxhills turnuvasının finalinde karşılaştığı 1 numaralı seribaşı Lesley Kerkhove'ye 7-6, 6-2'lik setlerle kaybederek turnuvayı finalist olarak tamamladı. Buraya kadar geliş başarı. İspanya'daki 25K ödüllü Open Castilla Y Leon turnuvasında ev sahibi ülkeden Lucia Cortez Llorca'yı 6-4, 7-6, 6-3'lük setlerle yenip 2.tura yükseldi. Berfu'yu özlemiştik.
Başarılar diliyorum.

SENYÖRLER DÜNYA TAKIMLAR ŞAMPİYONASI'NDA

50, 55 ve 60 yaş kadın - erkek milli senyör oyuncularımız Portekiz'in başkenti Lizbon'a gitti. Portekiz Portekiz Tenis Federasyonu'nunaçtığı sanal dünya sayfaları sayesinde kendimizi Lizbon'da arkadaşlarımızın yanında gibi hissettiren bu girişimden dolayı bu ülkenin yetkililerini ne kadar övsek az. Senyör tenisi ülkemizde oyuncular dışında pek ilgi görmese de, tenisin motorlarından biri olan Senyör tenisi bir şekilde büyümeye, takip edilmeyecek gelişmeye devam ediyor.
İlk haber çok güzel: 50+ kadın milli takımımız ilk maçındaki Irlanda milli takımını 2-1 yenerek sıralama için büyük bir avantaj sağladı.

GURUR DUYDUK

Yenile yenile yenmeyi de öğrenen takımlarımız oyuncuların, artık her türlü neticeleri de paylaşmaktan gocunmadıkları gibi her geçen gün senyör milli olmuş olmaktan gurur duyarak mutlu olduklarını duyuyor ve mutlu oluyoruz.

GALİBA NADAL ŞOV

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda final oynamayı başaran Federer ve Djokoviç'in çekildiği US OPEN gibi bir büyük turnuvada nuvada Nadal şovu izleyecek gibiyiz. Geçen hafta ATP'de Thiem kendi memleketi (Avusturya) Kıtzbuhel de Ramos- Vinelas'ı 7/6(0) - 6/1 yenerek şampiyon oldu. Loş Cabos turnuvasında ise , Fritz'i yenen Schwartzman'ın şampiyonluğu var. WTA'da ise Washington Turnuvası'nda dünya 52. sırasındaki Giorgi'yi 6/2-6/2'lik iki sette mağlup etmeyi başaran 55. sıradaki Pegula şampiyon oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA