• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Nadal’ın hayalleri gerçekleşti NECDET KESTELLİ

Nadal’ın hayalleri gerçekleşti

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.09.2019, 00:00

Uykusuz geceler boyunca izlemeye çalıştığımız ABD Açık Tenis Turnuvası'nın erkekler bölümünde Dünya bir numarası ve şampiyonluğun en büyük adayı Djokoviç sakatlanıp henüz 4. turda Wawrika'ya karşı 2 set gerideyken maçtan çekilmesinin ardından 21. şampiyonluğunu arayan 38 yaşındaki Federer de, çok formda olmasına rağmen çeyrek final maçında Dimitrov'a yenilerek yarı finalleri göremeden turnuvayı tamamladı. Yarı finalin yeni oyuncularından İtalyan Berettini, Nadal'a fazla direnç gösteremezken, diğer tarafta, korttaki tenise hiç yakışmayan davranışlarından dolayı Amerikalı seyircilerden büyük tepki gören ve Dimitrov'u yenen Rus Medvedev bu turnuvadaki 4., "Grand Slam"lerdeki 19. şampiyonluğuna göz dikmiş Nadal'a rakip olarak finale çıktı. 5 saate yaklaşan müthiş heyecanlı ve güzel bir final sonrası, çoğumuzun izlediği beş set süren maçtan sonra Rafael Nadal'ın hayalleri gerçekleşti.

ANDREESCU SÜRPRİZİ

Kadınlarda 2019'un hiç maç kaybetmeyen yıldızı 19 yaşında ki Kanadalı Bianca Andreescu, Belinda Bencic'i iki sıkı set sonrasında geçerek bir türlü 24. "Grand Slam" Şampiyonluğunu kazanamayan Serena Williams'ın rakibi oldu. Andreescu, hırsına, telaşına ve sinirlerine hakim olamayan Serena'ya, agresif oyunu, arka çizgiye düşen uzun toplarıyla 24. şampiyonluğunu göstermedi.

İLK ZAFERİNİ KAZANDI

Serena'yı 6/3 ve 7/5'lik iki set sonunda yenerek hem bu yaşında Indian Wells ve Roger Kupası'ndan sonra 6. şampiyonluğuna, hem de ilk "Grand Slam" şampiyonluğuna ulaştı.
Çift erkeklerde Juan Sebastian Cabal-Robert Farah çifti, Granollers- Zeballos çiftini yenerek üst üste ikinci kez "Grand Slam" şampiyonluklarını elde ettiler.

BÜŞRA 2020 AŞKIYLA

Macaristan'da gerçekleşen tekerlekli sandalye tenis turnuvasında hem tekler, hem de çiftler şampiyonluklarını kazanan milli sporcumuz "Büşra Ün" 2020 Olimpiyatları yolunda çok iyi yolu daha katetmiş oldu. Ve bu hafta sonu ülkemizi temsil edecek olan kadın-erkek 65+, 70+ ve 75+ tenis takımlarımız 'Süper Senyörler Dünya Şampiyonası'na katılmak üzere Hırvatistan'ın Umag kenti yolunda olacaklar.
Başarılar. Geleneksel 2019 Bridgestone İpek Şenoğlu Turnuvası yoğun katılımla neşe içinde gerçekleşti.

TED OPEN '71' DEDİ

Ülkemizdeki uluslararası erkekler tenis organizasyonlarından 71 senelik ve 81 bin dolar toplam ödüllü "American Express TED Open Challenger" Turnuvası'nın elimizde kalmasını sağlayan TED Kulübü yöneticilerine ne kadar teşekkür edilse az olacaktır. İzmirin kurtuluş gününe rastlayan turnuva 15 Eylül günü tamamlanmış olacak. Turnuvada milli oyuncularımızdan, "Marsel İlhan, Mert Naci Türker ve Baran Cengiz" WC ile ana tabloda mücadele edecekler.

ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY YARI FİNALE YÜKSELDİ

Bulgar rakibi Elitsa Kostova'yı 6-2 ve 6-4'lük setlerle yenen Milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay, Hırvatistan'da düzenlenen 60 bin dolar toplam ödüllü "Zagreb Ladies Open" Tenis Turnuvası'nda yarı finale yükseldi. Çağla'nın rakibi Ukraynalı Maryna Chernyshova olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA