• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Doğu Ligi heyecanı NECDET KESTELLİ

Doğu Ligi heyecanı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.08.2019, 00:00
Tenisimizin en önemli halkalarından biri olan Doğu İlleri Ligi'nin sekizincisi bu sene Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi'nde başladı. Duyurulara göre bu bir haftalık lig müsabakalarına 19 ilden 63 takım katılıyor. Burada her ilden ortalama olarak, kadınlar ve erkeklerden oluşan üç takımın katılıyor olması ve Tenis Ligi'ne katkısı çok önemli. Başarılı yeni gençlerin kazanılmasını diliyorum.


Çift Takımlar Tenis Ligi

Ağustos ayı sonunda başlayacak olan Senyör Bölgesel Çiftler Tenis Ligi'nin talimatı yayınlandı. Kulüpler istedikleri kadar takımla, kulüplerinden lisansı olmayan istedikleri oyuncuları takımlarına alarak ve her takım için 900 lira ödeyerek liglere katılabilecekmiş. Senelerdir talep edilen bu özel liglerin başlıyor olması sevindirici olsa da, ikisinin de 2019 yılının son aylarında başlatılması biraz manidar. Hayırlı olmasını diliyorum. Bu arada sanal dünya dışında pek sesi duyulmayan senyörlerin gür sesleri, senyör dünya takım şampiyonasının yapıldığı Portekiz'den öyle bir duyuldu ki, sanırım bu gelişmeden sonra artık kimse senyörleri yok sayamayacak...


Federer'e Rublev soku

US OPEN öncesi oynanan Western & Southern Open Tenis Turnuvası'nın ilk turunda dünya 3 numarası Federer'i 62 dakikada yenmeyi başaran 21 yaşında ki Rublev yalnız Federer'i değil tüm tenis dünyasını şaşırttı. Bu sonuç sonrasında da yeni jenerasyon oyuncuları arasında gelecek için güzel sinyaller verdi.


Kalbimiz Cem ve Basak'la

Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda heyecan ve çekişme başladı. Bu sene iki kadın ve bir erkek oyuncu ile elemelere katılma hakkını kazandığımız bu turnuvada ülkemiz tenisini erkeklerde Cem İlkel ile kadınlarda Pemra Özgen ve Başak Eraydın temsil edecek. Ana tabloya çıkmalarını özlemle beklediğimiz oyuncularımıza başarılar diliyoruz. Ne var ki daha ilk günden Pemra'nın ilk turda güçlü rakibi Rumen Camelia Begu'ya 6-3, 6-2'lik setlerle yenilmiş olmasını üzülerek izledik. Umarız diğer iki as oyuncumuz yüzlerimizi güldürür.

GÜZEL HABERLER
TUNUS'TA düzenlenen toplam 15 bin dolar ödüllü Magic Tours Tenis Turnuvası'nda Rus rakibi Vladislav Ivanov'u 6-1, 6-0'lık setlerle mağlup eden Yankı Erel çeyrek finale yükseldi.
ÇAĞLA Büyükakçay İspanya'da 25 bin dolar ödüllü Disa Las Palmas De Gran Canaria Tenis Turnuvası'nda önce Mas'ı 6-1, 7-5'lik 2 sette, ardından Bozovic'i 6-4, 6-4'lük setlerle mağlup etti ve finale çıktı. Ancak finalde karşılaştığı Diaz'a 5-7, 6-3, 6-7 üç yakın sette kaybetti ama turnuvayı finalist olarak tamamladı. Kutluyoruz...
MİLLİ oyuncumuz İpek öz, Hollanda'da katıldığı 15 bin dolar ödüllü Broekhuis Peugeot World Tennis Tour Oldenzaal Tenis Turnuvası'nda ev sahibi ülkeden Pool'u 6-0'lık, Çek rakibi Vidmanova'yı da 6-4, 6-2'lik setlerle yenerek yarı finale yükseldi.
DAVİS Cup Avrupa/ Afrika Bölgesi 2. Grup ilk turda 13-14 Eylül tarihlerinde Danimarka ile oynayacak milli takımız Cem İlkel, Altuğ Çelikbilek, Ergi Kırkın, Sarp Ağabigün ve Yankı Erel'den oluşacak. Takımımızın kaptanlığını Haluk Akkoyun üstleniyor. Başarılar diliyoruz.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA