• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Galatasaray’dan bu kadar NEVZAT GÜZELIRMAK

Galatasaray’dan bu kadar

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.10.2018, 00:00

Galatasaray bu sezon ligi büyük şanssızlıklar ve eksikliklerle götürüyor. Nagatomo, Serdar ve Emre'nin sakatlıklarının ardından henüz tam iyileşmeyen Onyekuru, Eren, Feghouli ve Fernando'yu Malatya'ya götürmek zorunda kalan Fatih Terim maç içinde bir büyük talihsizlik daha yaşadı. Takımda orta sahada iş yapacak ve hücumu destekleyecek tek adam olan Belhanda da sakatlanarak ilk yarıda oyundan çıkınca G.Saray'ın tüm oyun şablonu bozuldu. Terim, maçın başında takımın hem defansta hem ofansta oynayabilen Donk'u, Ozan Kabak ile defansın göbeğine çekmiş, Mariano'yu da Linnes'in önüne koymuş ileri geri çalışmasın istemişti.
Belhanda'nın sakatlanması üzerine Ahmet Çalık'ı oyuna alan Fatih Terim, Donk'u da ön libero olarak güvenlik elemanı yapmayı düşündü. Ama gerçek şu idi ki, böylesine eksiklerle dolu G.Saray'dan fevkalade bir oyun beklemek insafsızlık olurdu, eldeki malzeme buydu. Mariano'nun F.Bahçe derbisi öncesi kart cezalısı durumuna düşmesi tuzu biberi oldu. Ancak G.Saray'ın ikinci yarıdaki iyi futbolunu ve yakaladığı fırsatları da belirtelim.
Rodrigues'in ve Sinan'ın kaçırdığı goller, Cim-Bom'u maça ortak etmekten alıkoydu.

DONALD MÜKEMMELDİ

Y.Malatyaspor zaten iyi takım. Erol Bulut G.Saray'ı iyi incelemiş. İki seri adam Donald ve Boutaib'le rakibinin üzerine üzerine attı. Boutaib pekçok pozisyon yakaladı ama Galatasaray'ın 20 yaşında altyapıdan kazandığı Ozan Kabak mükemmel hareketlerle pekçok gole vize vermedi, penaltıya sebep olması gerçek bir şanssızlıktı. Ben yine de Terim'in o'nu kazanmak için verdiği şansı takdir ediyorum.
Ahmet Çalık'ın oyuna girmesinden sonra SOS veren G.Saray defansı Boutaib'in nefis pasını değerlendiren Donald'ın golüne engel olamadı. Muslera'nın yapacağı bir şey yoktu. Kaptan Adem Büyük çok akıllı davranarak kontratağı penaltıyla sonuçlandırdı, penaltıyı da atarak takımının galibiyetini garantiledi. Lider G.Saray'ın bu yenilgiyle 3.sıraya inmesi lig maratonunun çok çetin geçeceğinin bir işaretidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA