• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Panik yok ders çıkaralım NEVZAT GÜZELIRMAK

Panik yok ders çıkaralım

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.10.2018, 00:00

İlk yarıyı izleyenlere, "Kasımpaşa Akhisarspor'u 5-0 yenecek" deseler, güler geçerlerdi. Ama futbol işte böyle bir oyun. Sen 20 dakika rakibini bunalt, 5 korner at, yüzdeyüz goller kaçır, Kasımpaşa kalecisi Ramazan ilk yarının kahramanı olsun, sonra 20 dakikada kalende 5 gol gör, inanılacak gibi değil Akhisarspor için.
Akigolar maça rüzgar gibi girdi, rakibinin üzerine üzerine gitti, 4 korner attı. Ramazan'ın Josue'nin 90'a giden topunu son anda kurtarması, defansın en iyisi, sağdan atakların mimarı Portekizli Lopes'in 19. dakikada rakipten gelen topu kaleci ile burun buruna bomboş dışarı atması, Akigolar'ın ilk yumruğu vurup Kasımpaşa'yı telaşlandırmasını engelledi. Ki bir deplasman takımı bu kadar fırsatı bu kadar cömertçe harcamamalı.
Cihat Arslan Kasımpaşa'yı iyi incele, bedelini dünkü maçta olduğu gibi pahalıya öder.
Cihat Arslan rakibin silahları Sadıku, Chadne ve Trezequet'i, Aykut, Caner ve Mustafa Yumlu ile 45 dakika iyi frenledi.

33 DAKİKADA 5 GOL

Akhisarspor ilk yarıda iyi mücadele etti de eksik kadroyla nereye kadar gideceğini merak ediyorduk. Çünkü Serginho, Bilal Kısa ve Eray Ataseven yoktu, Arslan'ın, Regattin'in dışında orta sahaya yapacağı hamle de kısıtlıydı. Rakibinin yorulmasından yararlanan Kasımpaşa, Trezequet'in çabukluğu, fırsatçılığının yanısıra Chadli'nin gününde olmasıyla 57. dakikadan itibaren 14 dakikada 4 gol attı, Akhisarspor'u dağıttı, farka gitti.
Güvendiğimiz defansın yaptığı hatalar, form düşüklüğü gösteren Fatih'in yediği goller yakışmadı. Büyük gol ümidi Selezynov'un sahada varlığıyla yokluğu belli değildi.
Kasımpaşa hezimetinden sonra elbette ki durum hiç içaçıcı değil ama ara transfere kadar mümkün olduğunca puan toplaması gerek yeşil-siyahlıların. Ve ara transferde mutlaka bir solbek, orta saha ve forvet transferi şart.
Avrupa'ya önem verilmemeli, takım tamamen lige yönelmeli. Süper Ligi 6 yıl renklendiren Akhisar'ımızın bu çukurdan çıkacağına inancımızın devam ettiğini de belirtelim ama tehlikenin büyüklüğünün farkına vararak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA